۱۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۲
کد خبر: ۶۰۱۸۰۲

مهمترین اخبار اقتصادی دوشنبه ۱۲ فروردین ۹۸|قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی دوشنبه ۱۲ فروردین ۹۸|قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
در حالی که ارزش دلار نسبت به بالاترین رقم های ۳ هفته اخیر اندکی کاهش یافته است قیمت طلا امروز اندکی رشد داشت.

به گزارش خبرگزاری رسا، در حالی که ارزش دلار نسبت به بالاترین رقم های 3 هفته اخیر اندکی کاهش یافته است قیمت طلا امروز اندکی رشد داشت، اما با توجه به رشد شاخص ها در بازارهای بورس به دلیل پیشرفت مذاکرات تجاری و انتشار آمارهای مثبت از اقتصاد چین رشد قیمت طلا محدود بود.

بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا امروز با 0.1 درصد افزایش به 1293 دلار و 15 سنت رسید. در جلسه قبل قیمت فلز زرد تا رقم 1286 دلار و 35 سنت پایین آمده بود.

قیمت طلای آمریکا نیز امروز با حدود 0.1 درصد کاهش به 1297 دلار و 90 سنت رسید.

شاخص ارزش دلار در برابر سبد ارزهای معتبر جهانی که روز جمعه به بالاترین رقم از 11 مارس تاکنون رسیده بود، امروز با 0.1 درصد کاهش همراه بود. به دنبال انتشار آمارهای مثبت از بخش کارخانه ای چین و نشانه هایی از پیشرفت مذاکرات تجاری ارزش سهام در بازارهای آسیایی شاهد رشد بوده است.

کایل رودا، تحلیلگر بازار طلا در این باره گفت: «شدیدترین بخش از ترس ناشی از کندی رشد اقتصاد جهانی اندکی فروکش کرده و آمارهای اقتصادی منتشر شده از چین دلیل این بهبود نسبی اوضاع است، اما این تنها یک آمار بخش کارخانه ای است که باید توسط آمار بخش های دیگر اقتصادی مورد تایید قرار گیرد.»

نتایج یک مطالعه رسمی نشان می دهد که فعالیت های کارخانه ای در چین در ماه مارس برای اولین بار طی 4 ماه گذشته رشد غیرمنتظره ای داشته است و این نشان می دهد که اقدامات محرک اقتصادی دولت چین در حال اثربخشی است.

فعالان بازار اکنون در انتظار انتشار آمارهای شاخص مدیران خرید بخش تولید آمریکا و اروپا و همچنین آمارهای خرده فروشی در آمریکا در اواخر امروز هستند.

............................................

رکورد تزریق ارز صادراتی در هفته‌های پایانی سال شکست/بازگشت۱۱.۵ میلیارد یورو ارز طی ۸ ماه

از نیمه مرداد ماه و همزمان با سیاست تعمیق بازار ثانویه تا پایان سال 97 حدود 11.3 میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات به این بازار تزریق شده است. همچنین طی دو هفته ابتدای سال 98 نیز حدود 200 میلیون یورو ارز صادراتی به سامانه نیما بازگشته است. بر این اساس در 8 ماه اخیر و از زمان سیاست جدید ارزی حدود  حدود 11.5 میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما بازگشته است.

گفتنی است، در 3 هفته  پایان سال 97 شاهد رکورد شکنی تزریق ارز به این بازار بودیم و به ترتیب 832،816 و 543 میلیون یورو ارز صادراتی به بازار ثانویه تزریق شده است. به نظر می‌رسد سیاستهای بانک مرکزی و تاکید بر برخوردهای  مالیاتی( و احتمالا قضایی) با صادرکنندگانی که ارز خود را به این سامانه تزریق نکند دلیل افزایش عرضه در هفته‌های پایانی سال بوده باشد.

به گزارش تسنیم، از 11.5 میلیارد یورو ارز صادراتی عرضه شده در سامانه نیما حدود 9.6 میلیارد یورو توسط واردکنندگان خریداری شده است. به عبارت دیگر حدود 2 میلیارد یورو از این ارزها بدون مشتری مانده است.

...............................................

رشد ۱۲۰ درصدی قیمت گوشت گاو و گوسفند در سال۹۷

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد طی 12 ماهه سال 97  بیشترین رشد قیمت مربوط به گوشت گوسفند و گاو بوده است. به این ترتیب قیمت این محصولات از 42 و 39 هزار تومان به 95 و 86 هزار تومان افزایش یافته است. همچنین قیمت رب گوجه فرنگی از 5800 تومان در ابتدای سال 97 به حدود 19 هزار تومان در پایان این سال رسیده است.

همچنین بررسیها نشان می‌دهد، قیمت گوشت قرمز اعم از گوسفند و گاو نسبت به اسفند سال 96 حداقل 120 درصد رشد داشته است. بر اساس جدول زیر قیمت گوشت گوسفند از 41  هزار تومان به بیش از 95 هزار تومان افزایش یافته استو

 

...............................................

ماجرای ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران پویا، از ابتدای سال جاری شاهد افزایش قیمت پیاز و سیب زمینی به عنوان دو محصول مهم تولید داخل بوده‌ایم. برای افزایش قیمت این دو کالا دلایل مختلفی از جمله کاهش برداشت، افزایش صادرات و همچنین قاچاق مطرح شده بود که موضوع قاچاق این دست محصولات با وجود عدم ممنوعیت در صادرات تا حدودی غیر منطقی به نظر می‌رسید.

بر همین اساس، روز 9فروردین ماه مدیر کل گمرک باشماق در مکاتبه‌ای با مدیر کل صادرات گمرک ایران از افزایش شدید این محصولات در شهرهای مرزی کشور و همچنین پیگیریهای مقامات محلی برای ممنوعیت صادرات این محصولات  خبر می‌دهد.

در این مکاتبه آمده است، موضوع (مورد اشاره) با احتمال بروز نارضایتی در بین مردم محروم منطقه، با هدف ایجاد محدودیت و یا ممنوعیت در صادرات این دست محصولات از سوی برخی مقامات محلی و استانی پیگیری گردید و در این راستا مراجعات متعددی  به این گمرک صورت گرفته است.

همچنین گفتنی است، مکاتبه‌ای از سوی مدیر کل صادرات گمرک با مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت برای مشخص شدن وضعیت صادرات این محصولات انجام شده بود.

در ادامه و در روز 10 فرودین ماه وزیر صنعت، در مکاتبه‌ای با رئیس کل گمرک ایران از ممنوعیت صادرات پیاز و سیب زمینی از روز 15 فروردین ماه خبر می‌دهد.

به گزارش تسنیم، با توجه به اینکه افزایش قیمت این محصولات از چندین روز قبل و در اوایل سال جدید شروع شده بود وزارت صمت و دستگاههای متولی بایستی با سرعت عمل بیشتری در خصوص این دست تصمیمات اقدام کنند. در حال حاضر نیز با وجود اعمال ممنوعیت از 15 فرودین ماه و بارندگیهای اخیر مشخص نیست قیمت این محصولات از چه زمانی در داخل با کاهش مواجه خواهد شد.

گفتنی است، با افزایش قیمت ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش ریال در مقابل این ارزها روند صادرات و واردات در کشور روند معکوس گرفته و تمایل بازرگانان به صادرات کالا و محصولات داخلی افزایش یافته است. نکته قابل توجه اینکه زمانی این نوع صادرات میتواند برای کشور مفید باشد که کالای نهایی در یک فرایند تولیدی و با ایجاد اشتغال در واحدهای تولیدی به مرزهای کشور برای صادرات روانه شده باشد. در واقع صادرات مواد اولیه و محصولات کشاورزی در شرایطی که در داخل کشور با افزایش شدید قیمت ها مواجه هستیم نمی‌تواند منافع قابل توجهی برای اقتصاد کشور داشته باشد.

لازم به ذکر است، در خصوص بازگشت ارزهای حاصل از صادرات این محصولات نیز ابهامات جدی مطرح شده است. بر این اساس موصوعاتی مانند معافیت بازگشت ارز حاصل از صادرات زیر یک میلیون دلار به سامانه نیما و تسویه با نرخ نیمایی و همچنین صادرات ریالی به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان از جمله این چالشهاست.

 

 

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات