۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۳
کد خبر: ۶۱۸۰۴۶

نگاهی به کتاب پنج جلدی اخلاق  کاربردی

نگاهی به کتاب پنج جلدی اخلاق  کاربردی
دانشنامه اخلاق کاربردی برای نخستین بار در پنج جلد به همت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) چاپ شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، دانشنامه اخلاق کاربردی برای نخستین بار در پنج جلد به همت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) چاپ شد.
جایگاه اخلاق کاربردی در هندسه دانش‌های اخلاقی، نقش فرااخلاق در اخلاق کاربردی، نقش اخلاق کاربردی در توجه به فلسفه اخلاق، راهکار‌های حل تزاحمات اخلاقی از نگاه اندیشمندان اسلامی، نقش قاعده زرین در تصمیم گیری اخلاقی، نقش جنسیت در داوری‌های اخلاقی بر اساس اندیشه اسلامی و بررسی نقش عرف در تشخیص وظایف اخلاقی، عناوین هفت فصلی است که در این مجموعه گردآوری شده اند.
اخلاق کاربردی دانشی نوپدید، اما بسیار پویا است. علی رغم عمر کوتاهی که از آن می‌گذرد توانسته است افزون بر نشان دادن جذابیت خود برای محققان، گره‌های علمی و عملی فراوانی را باز کند.
تاکنون نیز کتاب‌ها و مجلات بسیار متنوعی به چاپ رسیده است. حتی دائرة المعارف‌هایی نیز در این موضوع به زبان انگلیسی تدوین شده اند. مراکز و مؤسسات مختلفی با عنوان اخلاق کاربردی یا در خصوص برخی از موضوعات و مسائل آن، مثل اخلاق محیط زیست، اخلاق زیستی، اخلاق پزشکی و امثال آن شکل گرفته است.
در عین حال، به دلیل تأثیرپذیری شدید اخلاق کاربردی از مبانی و معیار‌های ارزش داوری، بسیاری از تحقیقات موجود به دلیل تأثیرپذیری از مبانی لیبرالیستی و سکولاریستی و به طور کلی به دلیل بی ارتباطی با مبانی فکر اسلامی، نه تنها گرهی از گره‌های علمی یا عملی جامعة ما را باز نمی‌کند که حتی ممکن است انحرافات نظری و عملی زیادی هم ایجاد کند.
هر گونه غفلت یا سستی در این عرصه ممکن است اخلاقیات و سبک زندگی بخش‌های مختلفی از جامعة ما را به انحراف بکشاند و خسارت‌های جبران ناپذیری را به دنبال آورد. به همین دلیل، اخلاق کاربردی را از جملة دانش‌هایی می‌دانیم که در اولویت اسلامی سازی اند.
بر همین اساس، معاونت پژوهش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) از سال ۱۳۸۶ تصمیم گرفت به صورت بنیادین و محققانه، آنگونه که از این موسسه انتظار می‌رود، در این عرصه وارد شود و رسالت خود را انجام دهد.
به همین منظور دانشنامه اخلاق کاربردی برای نخستین بار در پنج جلد توسط مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) چاپ شد؛ این اثر زیر نظر دکتر احمدحسین شریفی و با همکاری حدود ۲۰ نفر از پژوهشگران تدوین شده است.
همچنین این اثر شایسته تقدیر در بیستمین همایش کتاب سال حوزه در سال ۱۳۹۷ را کسب کرده است. /۹۹۸/د ۱۰۱/ش
میثم صدیقیان
ارسال نظرات