۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۶۲۵۳۹۹

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۸ آبان ماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۸ آبان ماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 919 هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 919 هزار تومان معامله می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی دوشنبه 6 آبان ماه  ۹۸ به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز ۹۸/۰۸/۰۸

امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 919 هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 919 هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم‌سکه بهار آزادی 2 میلیون و 25 هزار تومان، ربع‌سکه یک‌میلیون و 222 هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی 821 هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت طلای 18عیار هم 399 هزار و 600 تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت 1488.2 دلار معامله می‌شود.

فعالان بازار طلا و سکه معتقدند حباب قیمت سکه تمام و نیم‌سکه با توجه به نبود تقاضا در بازار، به صفر رسیده است؛ آن‌طور که محمد کشتی‌آرای می‌گوید: چند هفته‌ای ست که تقاضایی برای خرید سکه در بازار وجود ندارد و هم‌اکنون این بازار در رکود شدید است.

در عین حال در بازار ارز نیز تقاضا برای ارز کم شده و فقط خریداران واقعی در این بازار هستند. بازاری‌ها می‌گویند: تقاضای کاذب دیگر برای دلار نداریم و با توجه به افت و خیزهایی که در سال قبل داشت و آرامش نسبی ماه‌های اخیر دیگر کسی به‌نیت سرمایه گذاری وارد این بازار نمی‌شود.

هم‌اکنون قیمت دلار در بازار آزاد 11 هزار و 210 تومان، قیمت درهم امارات 3 هزار و 105 تومان و قیمت پوند انگلیس 14 هزار و 580 تومان تعیین شده و به‌فروش می‌رسد.

صرافی‌های بانک‌ها امروز چهارشنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم 11هزار و 150 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 11هزار و 50 تومان خریداری می‌کنند، بر همین‌ اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها 12 هزار و 450 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها 12 هزار و 350 تومان است.

فعالان بازار ارز معتقدند: خروج بازیگران بزرگ از بازار ارز، فروشنده شدن بازیگران خرد، رفتارهای مؤثر بازارساز، افزایش عرضه و کاهش تقاضا و راه‌اندازی بازار متشکل ارزی از مهمترین دلایل کاهش شدید قیمت ارز در روزهای گذشته به‌حساب می‌آید.

شاخص بورس ۳۷۰۱واحد رشد کرد

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه تعداد 2میلیارد و 415میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزش 929میلیارد تومان در 298هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 3701واحدی در ارتفاع 309هزار و 671واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر رشد دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی پالایش گروه مپنا، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت تبریز شد و در مقابل نمادهای معاملاتی پتروشیمی پارس، پتروشیمی جم و پتروشیمی نوری با افت خود مانع افزایش بیشتر شاخص بورس شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روز مثبتی را پشت سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 991واحد، کل (هموزن) 2619واحد، قیمت (هموزن) 1752واحد، آزاد شناور 5684واحد و شاخص بازارهای اول و دوم به ترتیب 2621و 7840واحد رشد کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 799میلیون ورقه به‌ارزش 518میلیارد تومان در 249هزار نوبت، آیفکس 74واحد رشد کرد و در ارتفاع 3927واحد قرار گرفت.

 

آغاز فروش نقدی پراید

فروش نقد و اقساطی محصولات سایپا روز چهارشنبه مورخ 8 آبان ماه 98 ساعت 10 صبح به صورت روزانه و صرفا به صورت اینترنتی جاری آغاز شد.

در این طرح محدودیت کد ملی برای ثبت نام وجود دارد (هر کد ملی یک دستگاه). علاوه بر این متقاضیان خرید خودرو که از ابتدای سال 97 نسبت به ثبت نام یک دستگاه خودرو از محصولات سایپا اقدام نموده اند، امکان ثبت نام در این شرایط فراهم نمی باشد.

همچنین با توجه به اعمال محدودیت کد ملی، در ثبت اطلاعات مشتری در صورت هر گونه اشتباه در ثبت نام ، ضمن ابطال درخواست خرید ، مبلغ دریافتی عودت خواهد گردید .

 

قیمت محصولات پروتئینی در بازار

قیمت گوشت در هفته‌های گذشته آرام‌آرام روند کاهشی را آغاز کرده و هفته به هفته قیمت‌ها کاهش می‌یابد. پیش از این اتحادیه‌های دامداران گفته بودند قیمت گوشت گوساله تا کیلویی 65 هزار تومان کاهش خواهد یافت. امروز قیمت ران و دست گوساله در بازار تهران کیلویی 76 هزار تومان به فروش می‌رود و قیمت گوشت مخلوط گوساله هم کیلویی 70 هزار تومان است.

تولیدکنندگان می‌گویند دام دست دامداران مانده است و آن قدر زیاد است که خریداری برای آن پیدا نمی‌شود. آنها همچنین از دولت گله دارند که چرا این دام مازاد را از آنها خریداری نمی‌کند.

غلامرضا قدم‌خیری رئیس اتحادیه دامداران استان ایلام به خبرنگار فارس گفت: تولید و پرواربندی در دامداری‌های استان ایلام بیش از اندازه شده و این تراکم بیش از حد نگرانی ما را بیشتر کرده است، چرا که روز به روز وزن دام‌ها زیاد می‌شود و هزینه دامدار بالا می‌رود، از سوی دیگر، نگرانی از شیوع بیماری و تلف شدن آنها وجود دارد.

 

دو دامدار استان ایلام هم به خبرنگار فارس گفتند: به دلیل مراتع مناسب و پرواربندی خوبی که در این استان وجود دارد، تولید آنها بسیار افزایش یافته است اما خریداری برای آنها پیدا نمی‌شود. یکی از آنها گفت پنج ماهی است که نتوانسته دامی بفروشد.

پیش از این عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی هم از افزایش تولید در سطح کشور خبر داده بود. بنابراین آنطور که پیداست، با افزایش تولید، انتظار کاهش بیشتر قیمت در بازار را می‌توان داشت، اگر دولت بتواند مازاد تولید را مدیریت کرده و آن را به بازار عرضه کند.

در بازار تهران قیمت گوشت چرخ کرده گوساله 58 هزار تومان و گوشت منجمد هم کیلویی 52 هزار تومان عرضه می‌شود.

ایران سالانه حدود 850 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کند و 150 هزار تن هم وارد می‌کند. این وابستگی اندک اما مشکلات زیادی را به کشور تحمیل کرده است. سال گذشته حدود 4هزار میلیارد تومان برای واردات گوشت با ارز 4 هزار و 200 تومانی اختصاص یافت تا بازار متعادل شود، اما نه تنها متعادل نشد، بلکه قیمت گران‌تر هم شد و قیمت گوشت دو برابر شد.

در تیره ماه 97 قیمت گوشت گوساله کیلویی 40 هزار تومان بود که در خرداد 98 به کیلویی 95 هزار تومان افزایش یافت.قیمت گوشت گوسفندی هم در این بازه زمانی از کیلویی 50 هزار تومان به 100 هزار تومان رسید.


* قیمت مرغ 13 هزار و 500 تومان

قیمت مرغ در بازار تهران کیلویی 13500 تومان به فروش می‌رود و این از قیمت 11 هزار و 500 تومان روزهای گذشته به این رقم افزایش یافته است، زمانی که قیمت مرغ پایین بود انتقاد مرغداران را به همراه داشت و آنها این قیمت را منطقی و عادلانه نمی‌دانستند و از نظر آنها حاشیه سودی برای آنها به همراه نداشت بنابراین همواره به طبل اعتراضات کوبیدند که قیمت‌ها باید افزایش یابد.


مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور گفت: کاهش قیمت جوجه یک روزه و مرغ گوشتی از نرخ های مصوب تنظیم بازاری، در طول یک ماه اخیر 580 میلیارد تومان به صنعت مرغ گوشتی کشور ضرر وارد کرد.

برومند چهارآیین افزود: در یک ماه گذشته همه حلقه های صنعت مرغ گوشتی از جمله تولیدکنندگان مرغ گوشتی 500 میلیارد تومان و پرورش دهندگان جوجه یک روزه 80 میلیارد تومان از این موضوع متضرر شده اند.

* تغییر تقاضا از گوشت قرمز به سوی گوشت سفید در سفره مردم

در نهایت اعتراضات آنها کارساز شد و قیمت مرغ آرام آرام روند افزایشی یافت که اکنون قیمت به کیلویی 13 هزار و 500 تومان رسیده است اما بالا رفتن بی‌رویه قیمت گوشت در ماه‌های گذشته باعث شد تقاضا به سمت گوشت سفید حتی به رغم افزایش قیمت آن سوق یابد. تقاضا برای مرغ در بازار افزایش یافت و تا حدودی کمبود گوشت قرمز در سفره‌ها را جبران کرد.

گزارش میدانی خبرگزاری فارس حاکی است که در بازار تهران، قیمت مرغ قطعه بندی شده به این شرح است:

ران مرغ کیلویی 11 هزار و 800 تومان، سینه مرغ 15 هزار و 500 تومان، فیله کبابی 21 هزار و 500 تومان، فیله مرغ 26 هزار و 500 تومان، کمر مرغ 18 هزار تومان، کتف و بال 14 هزار تومان، گردن مرغ 5 هزار تومان، ساق مرغ 22 هزار تومان، پای مرغ 5 هزار و 500 تومان، سنگدان 6 هزار و 500 تومان و جگر مرغ 3 هزار و 500 تومان عرضه می‌شود.

* ماهی قزل‌آلا 24 هزار و 500 تومان

گزارش میدانی خبرنگار فارس حاکی است قیمت انواع ماهی قزل‌آلا در بازار تهران کیلویی 24 هزار و 500 تومان عرضه می‌شود. ماهی تیلاپیا هم که یک ماهی عمدتاً وارداتی است و ظاهرا به ذائقه ایرانی‌ها خوش آمده است کیلویی 53 هزار تومان به فروش می‌رود. ماهی تیلاپیا چند سالی است مهمان سفره‌های ایرانی‌ها است و بسیاری معتقدند این نوع ماهی را به جای واردات در داخل باید تولید کرد، اما کارشناسان محیط‌زیست می‌گویند این ماهی مهاجم است و برای ماهیان و اکوسیستم بومی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. با این حال سازمان شیلات چهار استان کشور را که دسترسی به آبهای آزاد و دریاها ندارند به عنوان پایلوت پرورش این نوع ماهی را آغاز کرده‌اند و تولید ماهی تیلاپیا در این استان‌ها انجام می‌شود.

ایران در تولید پرورش ماهی قزل‌آلا جایگاه نخست جهان و در تولید میگو جایگاه چهارم دنیا را دارد و ذخایر خوب انواع ماهی به جهت دسترسی به دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب و مزارع مختلف پرورشی را در اختیار دارد. با این حال این جای سؤال است که چرا باید ذائقه مردم با یک ماهی گران‌تر وارداتی جایگزین شود؟

گرانی گوشت مصرف ماهی را هم بیشتر کرده است. آمارهای سازمان شیلات هم حاکی از آن است که تقاضا برای ماهی بیشتر شده است. آنطور که رئیس سازمان شیلات می‌گوید، سرانه مصرف ماهی از 8 کیلوگرم به 12 کیلوگرم افزایش یافته که این مقام مسئول آن را یک رشد جهشی می‌داند. سرانه مصرف مرغ در کشور هم 25 کیلوگرم است.

حال این سوال مطرح است اگر قیمت گوشت در بازار بنابه هر دلیلی که از سوء مدیریت در تنظیم بازار گرفته تا تولید را برای آن عنوان می‌کنند، افزایش یافته می‌توان از راهکارهای میانبر و مناسبتری برای کاهش قیمت استفاده کرد؟ معمولا نخستین و ساده‌ترین راهکاری که مسئولان به آن می‌رسند واردات است، اما واضح است که راهکارهای بهتری هم وجود دارد.

کشور سالانه بیش از 2 میلیون تن مرغ تولید می‌کند و در تولید این محصول خودکفا هستیم و بخشی هم به تناسب فصول سال صادرات هم داریم، سرانه مصرف مرغ در کشور 25 کیلوگرم است که می‌توان این سرانه مصرف را بیشتر هم کرد و بخش زیادی از تقاضای گوشت قرمز به این سمت سوق داده شود.

ایران در تولید ماهی قزل آلا مقام نخست دنیا را دارد و به دلیل ذخایر آبی تولید انواع ماهیان هم در کشور وجوددارد. به طوری که وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از نمایشگاه شیلات عنوان کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون تولید آبزیان در کشور رشد ۴۰ برابری داشته است. این صنعت ظرفیت تولید یک میلیون تن ماهی در دریا را دارد که مجوزهای زیست محیطی آن گرفته شده است. حدود ۸۰ درصد صادرات آبزیان کشور به شرق دور و اروپای غربی بوده و اخیرا هم در زمینه قزل آلا به کشورهای شمالی ایران به خصوص روسیه صادرات داشته‌ایم بنابراین این بخش هم می‌تواند سهمی در جایگزینی مصرف گوشت قرمز داشته باشد.

از سویی بخش زیادی از پروتئین‌های حیوانی با پروتئین‌های گیاهی مانند سویا قابل جایگزین کردن است که مسئولان بهتر است به این ظرفیت‌ها توجه کنند به جای اینکه بر راه‌کارهای تجربه شده قبلی پای فشارند.

 

قیمت خوراکی‌ها در مهرماه چقدر بود

گزارش‌ متوسط قیمت خوراکی در مناطق شهری در مهر ماه از سوی مرکز آمار منتشر شد.

 پرتقال محصول داخل ٣٩,٢ درصد، سیب زمینی ٢٣.٨ درصد و  سیب درختی زرد ١٧.٢ درصد نسبت به ماه قبل کاهش قیمت داشته‌­اند. در این ماه اقلام خیار ٢٧.٧ درصد، چای خارجی بسته ای ٢.٦ درصد و پنیرایرانی پاستوریزه ٢.٤ درصد) نسبت به ماه گذشته افزایش قیمت داشته اند.

طبق این آمار، گوشت گوسفند و گوساله، مرغ ماشینی، برنج و برخی میوه‌ها روند قیمت آنها نسبت به ماه قبل شهریورماه کاهش داشته است. قیمت رب گوجه در بازه 15 هزار تومان تا 23 هزار تومان فروخته می‌شود.

 

بلاتکلیفی در بازار آهن فروشان

حمیدرضا رستگار با اشاره به اینکه وضعیت صنعت فولاد مشخص نیست و همین موضوع تأثیرات منفی خود را بر بازار فروش آهن و فولاد گذاشته است، اظهار داشت:  علاوه بر این رکود ساخت و ساز هم باعث شده تا کمتر خرید و فروشی در بازار آهن اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هر تن فولاد ایران در بازارهای صادراتی 360 دلار اما هر تن فولاد ترکیه 390 دلار به فروش می‌رسد، افزود: این ارزان فروشی آسیب های جدی را به صنعت فولاد کشور وارد می‌کند. علاوه بر این متأسفانه در بازار داخلی هم هیچ برنامه روشن و خاصی برای توسعه و رفع مشکلات صنعت فولاد اعلام نشده که همین امر تولیدکنندگان و فروشندگان آهن و فولاد را با مشکلات جدی روبه رو ساخته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن تصریح کرد: هم‌اکنون قیمت آهن 250 تا 300 تومان افزایش یافته است که این موضوع ربطی به بازار نداشته و به معنای گران شدن آهن نیست بلکه نوسانات قیمتی در بخش فولاد عامل این امر شده است.

 رستگار با اعلام اینکه نقش بخش خصوصی در بازار آهن و فولاد کم رنگ شده است، گفت: از دولت می خواهیم یک برنامه روشن برای صنعت فولاد به کار گیرد تا قیمت ها در این بخش متعادل شود.

 

اخذ مالیات از سود سپرده بانکی در وزارت اقتصاد کلید خورد

سازمان امور مالیاتی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی در پیش نویس اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم درصدد اخذ مالیات از سود سپرده بانکی و سود سهام بر آمدند.

در متن این پیش نویس پیش بینی شده که بتوان 20 تا 30 هزار میلیارد تومان مالیات اخذ کرد. متن تهیه شده در حال بررسی در وزارت امور اقتصادی و دارایی است و مشخص نیست در فرایند قانون‌گذاری چه تغییراتی بکند.

در بند 54 این پیش نویس که قرار است به ماده 104 قانون فعلی الحاق شود آمده است: 

درآمد (سود دریافت) اشخاص حقیقی و حقوق حاصل از موارد زیر (اعم از اینکه درآمد مذکور در منبع مشمول مالیات، معافیت و یا مشمول نرخ صفر باشد) به استثنای درآمدهای که مشمول مقررات سایر فصول شناخته شده است، به شرح زیر مشمول مالیات می‌باشد: 

1- 50 درصد سود سهام و سهم شرکه از اشخاص حقوقی

2-سود سرمایه گذاری در اوراق مشارکت و سایر انواع اوراق بهادار

3- سود متعلق به حساب‌های پس انداز، سپرده‌های مختلف و گواهی‌های سپرده نزد بانک‌ها،‌ موسسات مالی و اعتباری، صندوق‌ها و نظایر آن به شرح زیر: الف- سود متعلق به سرمایه گذاری کوتاه مدت کمتر از شش ماه، 60 درصد سود حاصله 

ب- سود متعلق به سرمایه گذاری‌های میان مدت شش ماه تا یک سال، 40 درصد سود حاصله 

ج-سود متعلق به سرمایه گذاری‌های بلند مدت بیشتر از یک سال، بیست درصد سود حاصله 

4-سود سرمایه گذاری نزد سایر اشخاص 

5-سود حاصل از انواع عقود اسلامی

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۰
با اینکه مدتی است قیمت دلار ثابت مانده ولی همچنان قیمت اقلام مصرمی مردم افزایش می یابد مرتب قیمت لبنیات افزایش می یابد و از سفره بسیار از مردم رخت بسته است
4
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۰
قیمت سکه هنوز حباب دارد و به قیمت واقعی خود باز نگشته است
4
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۱
ممکن است به خاطر اعیاد ماه ربیع سکه و طلا گران بشود
4
0