۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۴
کد خبر: ۷۱۰۲۱۳
در همایش «ایران جوان» مطرح شد؛

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت
همایش «ایران جوان» با حضور فعالان عرصه جمعیت در جامعه الزهرا برگزار شد و مباحثی مانند تلاش دشمن جهت اختلاف افکنی در میان گروه‌ها و نهاد‌های فعال عرصه جمعیت مطرح شد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، همایش «ایران جوان» با حضور فعالان عرصه جمعیت و خانواده در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا برگزار شد.

سرکار خانم زینب عبدالهی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم، ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در مراسم، عنوان کرد: مسئله جمعیت و فرزندآوری در سال‌های اخیر به صورت مداوم مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده و این وظیفه ما را سنگین کرده است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم با بیان اینکه همایش ایران جوان با همکاری مجموعه‌های مختلف طراحی شد، گفت: در این همایش مانند دیگر همایش‌ها به دنبال ایراد سخنرانی نیستیم، بلکه به دنبال این هستیم که دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب مدظله العالی مرتفع شود که یکی از گام‌ها در این جهت، بحث کنشگر فعال جمعیتی است.

عبداللهی افزود: در این طرح، گروه‌های جهادی بر اساس توانمندی، علاقه و پتانسیل هر مجموعه تشکیل می‌شود که در بحث جمعیت و در زمینه‌های مختلف فعالیت خواهند کرد.

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت

وی، فعالیت در عرصه جمعیت را جبهه و جنگ تمام عیار دانست و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب به فعالان جمعیت به «آینده هولناک پیری در کشور» اشاره داشتند که این موضوع، وظیفه ما را سنگین می‌کند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم با بیان اینکه فعالان عرصه جمعیت در سنگرهای مختلف مشغول خدمت هستند، عنوان کرد: همه باید در کنار هم به بحث جمعیت بپردازیم. رهبر معظم انقلاب مدظله العالی فرمودند: «تلاش برای افزایش نسل، و جوان شدن نیروی انسانی کشور و حمایت از خانواده، یکی از ضروری‌ترین فرائض مسئولان و آحاد مردم است».

وی بیان داشت: ما فعالان و مجموعه‌های خوبی در سطح استان داریم که نیاز است تکثیر شوند و نظم بیشتری پیدا کنند تا در این حوزه، کنشگر فعالیت جمعیتی با گروه بندی در حوزه‌های مختلف صورت بگیرد تا پس از شرکت در دوره‌های آموزشی به فعالیت بپردازند.

عبداللهی در پایان تصریح کرد: ما باید در راستای بحث جمعیت و مرتفع کردن دغدغه‌های مقام معظم رهبری گام برداریم که امید است این امر مقدمه ای برای شروع یک حرکت جهادی در استان قم باشد.

سخنران دیگر این همایش دبیر ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه بود؛ حجت‌الاسلام رسول ساکی عنوان کرد: ضرورت پرداختن به موضوع جمعیت همین بس که رهبر معظم انقلاب به این مسئله اشاره داشتند و مشکلاتی که به واسطه کاهش جمعیت برای کشور ایران به وجود آمده است.

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت

دبیر ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه با اشاره به برخی تعابیر رهبر معظم انقلاب درباره کاهش جمعیت، گفت: اینکه کجا بودیم و کجا هستیم، مهم است زیرا دهه شصت میانیگین نرخ باروری ۶.۴ تا ۷ بوده است، یعنی به ازای ۱۰ زن ۶۴ فرزند متولد می‌شد. حاکمیت را به این جمع بندی رساندند که در سال ۹۰ نرخ باروری به ۴ برسد و یک هدف برای بیش از ۲۰ سال طراحی شد.

حجت‌الاسلام ساکی افزود: آن روزها مباحث داغی مطرح بود، یکی از مباحث برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی این بود که ما برای این که در تنظیم جمعیت موفق شویم، باید زنان را به بیرون از خانه بکشیم. ما مخالف اشتغال زنان نیستیم اما این روند ادامه پیدا کرد به طوری که در سال ۱۳۷۱ به نرخ باروری ۴ رسیدیم و در سال ۱۳۹۰ از سطح جانشین پایین آمدیم و نرخ باروری به ۱.۲ رسید.

وی تصریح کرد: ما باید نسبت به مسئله جمعیت ورود پیدا کنیم، اما باز در این شرایط، خطری ما را تهدید می‌کند، امروز نهادها و گروه‌های مختلف در جهت افزایش جمعیت فعالیت می‌کنند، اما دشمن به گونه ای القا می‌کند که هر نهاد و گروهی به صورت متفرق عمل کند و هر فردی برای خود کار کند و بین قلوب ما فاصله ایجاد شود.

دبیر ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه یادآور شد: ما باید مسئله فعالیت گروه‌های موافق افزایش جمعیت را مورد توجه قرار دهیم و برای اینکه چنین مشکلاتی به وجود نیاید، تدابیری اندیشیده شده است، از جمله راه اندازی ستاد راهبری جمعیت و خانواده حوزه‌های علمیه است که با حضور آیت‌الله اعرافی و شورای عالی هماهنگی نهادهای حوزوی که فعالیت می‌کند.

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت

حجت‌الاسلام ساکی ادامه داد: قدم اول در ستاد این بود که سند راهبری و راهبردهای کلان مشخص شدند، برنامه‌های پنج ساله ترسیم شد و برش یکساله در برنامه‌های ستاد صورت گرفت، در ستاد تسهیل گری انجام شد و اعضای ستاد در مجلس شورای اسلامی حضور داشت.

وی با اشاره به اینکه در بحث جمعیت دوره‌های آموزشی و سرفصل‌ها طراحی شد و از ظرفیت نهادهای علمی و حوزوی در برگزاری دوره‌ها استفاده می‌شود.

دبیر ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به راه اندازی ستاد ملی جمعیت که هم اکنون دکتر فروتن دبیری آن را به عهده دارد، گفت: در این ستاد، بحث جبهه مردمی و کارگروه مجموعه‌های مردم نهاد راه اندازی شده است.

حجت‌الاسلام ساکی در پایان تأکید کرد: در این مسیر، همدلی‌ها را مراقبت کنید که متفرق نشوید. در موضوع جمعیت کار نکنید، مگر اینکه با نظر و مشورت کارشناسان جمعیت فعالیت‌ها انجام شود.

حجت‌الاسلام محمدمسلم وافی سخنران دیگر این مراسم با بیان اینکه تکلیف و نقش خود را در این عرصه مشخص کنید، عنوان کرد: امام علی در نهج البلاغه ۱۵ بار می‌فرمایند که از تاریخ عبرت بگیرید، به دو دلیل زیرا تاریخ دائما در حال تکرار است و مردم دائما در حال عبرت گرفتن از تاریخ هستند.

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت

نائب دبیر ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه با اشاره به حوزه جمعیت، گفت: درباره جمعیت ایران، مهندسی اجتماعی از قم غرب برای ما چیدند. کشور آمریکا مذهبی ترین کشور دنیا در گذشته بود، اما چند اتفاق امنیتی در این کشور رخ داد که آمریکا طی ۲۰ سال تمام شد که برخی از این اتفاقات در ایران رخ داده است.

حجت‌الاسلام وافی به جریان شناسی تحولات جمعیتی و انقلاب جنسی در آمریکا اشاره کرد و گفت: مطالعات آلفرد کینزی درباره اینکه گناه همه گناه هیچ فردی نیست، جنبش زنان در آمریکا توسط شولامیث فایراستون درباره این مسئله که بارداری زنان ظلم است، تولید انبوه وسایل ضدبارداری، ظهور تلویزیون‌های کابلی و قانون طلاق بی دلیل از جمله مسائلی بود که موجب کاهش فرزندآوری در آمریکا شد.

وی بیان داشت: حضرت امام خمینی(ره) فرمودند جمعیت ایران باید به ۲۰۰ میلیون نفر برسد، ۳۵ روز بعد حضرت آیت‌الله خامنه ای که جانشین حضرت امام بود، فرمودند راهبرد من راهبرد امام است و جمعیت باید به بیش از صد میلیون و ۲۰۰ میلیون نفر برسد.

نائب دبیر ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه به کنترل جمعیت در قانون تنظیم خانواده در سال ۱۳۷۲ اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۷۳ کنفرانس جمعیت و توسعه در قاهره برگزار شد و ایران امضا کرد و در سال ۱۳۷۹ به نرخ باروری ۱/۲ رسید.

حجت‌الاسلام وافی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در سال ۹۰ به مسئولان نظام درباره کاهش جمعیت هشدار دادند و فرمودند: «معتقد به کثرت جمعیت هستم ...»، در ۱۹ مهر ۱۳۹۱ درباه سیاست کاهش جمعیت انتقاد کردند.

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت

وی ابراز داشت: ما از سال ۹۸ تا کنون ۵۲۰ درصد کاهش جمعیتی داشتیم و سقوط سنگین در کاهش جمعیت جوانان صورت گرفت. ۴۱ میلیون خانم در کشور داریم که ۶۳ درصد دهه ۶۰ به قبل و ۳۷ درصد دهه هفتاد، هشتاد و نود هستند.

نائب دبیر ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه تصریح کرد: ایران از سال ۱۳۹۶ از رده کشورهای جوان خارج شد، بنابراین ما باید به دنبال راهکار برای مرتفع کردن این مسئله باشیم.

حجت‌الاسلام وافی در بخش دوم سخنان بر لزوم راهکارهای عملیاتی ترغیب به فرزندآوری تأکید کرد و گفت: امروز مردم برای فرزندآوری انگیزه ندارند، مسئولان حمایت نمی‌کنند، تبلیغات سنگین و جو حاکم جامعه، شبکه نفوذ برای جلوگیری از افزایش جمعیت و بی‌توجهی نسبت به این مسئله وجود دارد، اما بگذارید قم پرچم را بردارد و حتی با تعداد کم در این مسیر فعالیت کنید.

وی بیان داشت: در ستاد راهبری خانواده و جمعیت حوزه‌های علمیه و ستاد ملی جمعیت برنامه های مختلفی درباره فرزندآوری و افزایش جمعیت دارند که امید است با هم افزایی فعالان عرصه جمعیت به نتایج مثبت دست پیدا کنیم.

از تأثیرات اشتغال زنان در نرخ باروری تا اختلاف میان نهادهای متولی جمعیت

ارسال نظرات