حجت الاسلام حسین جوپاری، استاد حوزه علمیه حضرت ابالفضل قناتغستان کرمان، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به مسئله کنسرت ها و ارتباط آن با شادی و نشاط جامعه، گفت: اسلام با تفریح صحیح و شادی شرعی مخالف نیست؛ لکن برخی از این مسئله سوء استفاده کرده و به عمد و یا سهو سعی در ترویج موسیقی های مبتذل و شادی های مخالف با شرع دارند.
این کارشناس مسائل مذهبی افزود: مجریان کنسرت و موسیقی های مبتذل بیشتر انسان های جاهل هستند و شناخت کاملی از دین و روان انسان ندارند.
وی به محرمات مساله موسیقی اشاره کرد و گفت: احکام اسلامی کلی و نوعی هستند و انسان باید برای درک جزئیات به عرف و یا نظر مراجع تقلید مراجعه کند.
این کارشناس مسائل دینی به شاخصه های موسیقی سالم و مورد تایید دین اشاره کرد و گفت: انسان دارای دو بعد روح الهی و حیوانی است و هر موسیقی غنایی که انسان را از بعد الهی دور کند و به بعد حیوانی برساند، حرام و گوش دادن آن صحیح نیست.
این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: کنسرت ابتذال است و ترویج دهنده روحیه ابتذال در جامعه هستند.
وی مشکل اصلی رواج گناه در جامعه را ضعف روحیه امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: متاسفانه امر به معروف و نهی از منکر ضعیف است؛ بر همین اساس بی خیالی و بی توجهی به حرام و ارتکاب گناهان در سطح جامعه سبب عادی شدن گناه و شیوع آن شده است.
کارشناس مسائل مذهبی به نتایج امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: این واجب الهی از شیوع گناه در جامعه جلوگیری می کند و سبب می شود که افراد نتوانند با آزادی کامل روی به ارتکاب گناهان بیاورد.
وی ابراز داشت: به طور کلی محرمات الهی جنبه حیوانی را در انسان ترویج می دهند و در طرف مقابل انسان را از گرایش ملکوتی جدا کرده و به حیوانیت می رساند.
این کارشناس مسایل مذهبی گفت: روح حیوانی انسان را از معنویت و دین غافل می کند و زمینه فساد و تباهی را در انسان بیشتر می کند.
استاد حوزه علمیه کرمان با انتقاد از عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فتاوای دینی و سخن مراجع توجه ندارد و در اجرای امور کمتر به سخن دین و متخصصان دینی اهمیت می دهد.
وی با بیان اینکه برخی از دستگاه های فرهنگی متولی اجرای برنامه های ضد فرهنگی و دینی شده اند، اظهار داشت: متاسفانه برخی از دولتمردان و وزیران به طور رسمی در مجالس لهو و حرام می کنند ولی متوجه اثرات حضور خود نیستند که چه آسیب هایی را برای جمهوری اسلامی و دولت به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: گناه یک شخص را نباید به اصل نظام نسبت دهیم، بلکه باید جرم هر شخص را به خود او نسبت دهیم و از زیر سوال بردن اصل مجموعه خودداری کنیم.
حجت الاسلام جوپاری در پایان با اشاره به اینکه عمده علت ترویج گناهان در جامعه ضعف روحیه امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: امربه معروف و نهی از منکر یک واجب دینی است و وجود آن از گسترش جرم و گناه در جامعه جلوگیری می کند./9701/302/ب3