۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶
کد خبر: ۴۵۵۹۰۳
استاد حوزه علمیه قم در یادداشتی بررسی کرد؛

نقش ائمه جمعه در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی

حجت الاسلام معظمی در یادداشتی با عنوان «مسؤولان انقلاب» به بررسی نقش ائمه جمعه در حفظ و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی پرداخته است.
حجت الاسلام رحمت الله معظمی حجت الاسلام رحمت الله معظمی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رحمت الله معظمی، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم،  در  یادداشتی با عنوان «مسؤولان انقلاب» به بررسی نقش ائمه جمعه به حفظ و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی پرداخته است.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

امام خامنه ای: ائمه جمعه مسؤولان انقلاب در سرتاسر کشور هستند. 6/3/69

انقلاب اسلامی ایران نقشه های پیچیده و بلند مدت نظام سلطه را نقش برآب کرد و خباثت ها و تلاش های طاغوت‌ها را در قرن های متمادی بی ثمر گذاشت. در مورد عوامل انقلابات معاصر و به خصوص انقلاب اسلامی ایران مطالب زیادی بیان شده، اما مهم‌ترین عامل این حادثه عظیم را هدایت‌های پیامبر گونه و الهی امام راحل می‌توان بیان کرد.

یکی از این هدایت‌ها و راهبردهای امام خمینی(ره) جلوگیری از فروکش کردن شعله‌های انقلاب در بین مؤمنان و صالحان و حفظ روحیه و رویکرد و جهت گیری انقلابی در بین دلبستگان به انقلاب اسلامی بوده است.

برای تحقق این امر، اقدامات فراوانی از سوی ایشان انجام شده که بعد از تربیت انسان‌های انقلابی؛ پیش بینی ، ایجاد و ارتقای جایگاه‌ها و نهادهای انقلابی از جمله مهم‌ترین آنها است.

از یک منظر مهم‌ترین این جایگاهها، جایگاه امامت جمعه می باشد و تعبیر «مسؤولان انقلاب» از سوی حضرت امام خامنه‌ای برای ائمه جمعه به صورت واضح نقش بی بدیل این عزیزان را در حفظ و پیشبرد انقلاب اسلامی مشخص می‌سازد.

 

با این مقدمه کوتاه چند نکته در زمینه امامت جمعه و نماز جمعه خطاب به دلسوزان انقلاب اسلامی عرض می‌کنیم:

1- وظیفه سیاست گذاران نماز جمعه ایجاد یک معاونت برای پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب از شورای سیاست گذاری و ائمه جمعه و به تبع یک دستگاه نظارت دقیق برای پایش مستمر این شبکه عظیم و حفظ نگاه انقلابی در مدیریت‌های این نهاد مهم و تکامل دائم روز به روز این مجموعه است.

2-  برخی از بایسته ها و شایسته های ائمه جمعه از نگاه امام خامنه‌ای:

حاکم بودن نگان انقلابی بر مدیریت های این نهاد مهم، تکامل دائم و روز به روز این مجموعه انسانی، تلاش برای حفظ ایمان مردم به روحانیت، اعتلای محتوای خطبه‌ها، ایجاد جذابیت در خطبه‌ها، حفظ وحدت و امید در جامعه، کسب محوریت در اجتماع مردمی، ساده زیستی، در دسترس مردم بودن، پاسخگویی به شبهات موجود و مقدر، داشتن روحیه انقلابی، جلوگیری از نفوذ عناصر ناباب در مراکز حساس، عدم وابستگی به جناح های سیاسی، ملجأ مردم در گرفتاری ها، قلب و قرارگاه فرهنگی شهرها، عدم دخالت در عزل و نصب‌ها.

3- بر دلسوزان انقلاب پوشیده نیست که یکی از سرفصل‌های فرمایشات رهبر معظم انقلاب همواره دفاع از انقلاب، عناصر انقلابی، اقدامات انقلابی و جلوگیری از تضعیف و اتهام زنی به این عناصر بوده است.

و بدون تردید مهم‌ترین مخاطب سخنان رهبر معظم انقلاب در باب لزوم حفظ جهت گیری و روحیه انقلابی در جامعه، ائمه جمعه و سیاست گذاران این مجموعه عظیم هستند که غفلت از این معنا خسارات زیادی برای انقلاب اسلامی خواهد داشت.

4- در موضوع انتقاد جامعه روحانیت و مؤمنان از ائمه جمعه عمدتا و عملا سه رویکرد وجود دارد:

رویکرد اول - کسانی که هر گونه طرح بحث ائمه جمعه و موضوعات مربوط به ایشان را عبور کردن از خطوط قرمز انقلاب می‌دانند.

رویکرد دوم- کسانی که به بهانه انتقاد، به تخریب این جایگاه مهم می‌پردازند.

رویکرد سوم- رویکردی که مد نظر ولی امر مسلمین می باشد عبارت است از؛  ایجاد گفتمانی بین نخبگان با موضوع امام جمعه و رسالت پیشبرد انقلاب و تصحیح ذهنیات و اصلاح عملکردهای این سیستم انقلابی که جز مهمی از دستگاه ولایت است.

باید توجه داشت که تقویت جایگاه امامت جمعه در انقلاب اسلامی منافاتی با تلاش برای اصلاح دستگاه ولایت ندارد.

5- سر فصل‌هایی از انتقادات روحانیت متعهد و امت حزب الله نسبت به عملکرد شورای سیاست گذاری ائمه جمعه:

- نبود یک سیستم واقعی برای نظارت بر شبکه عظیم ائمه جمعه.

- عدم وجود نگاه فرهنگی در میان برخی ائمه جمعه.

- عدم توجه به مؤلفه سن و سال که با تفکیک امکان انسانی، به بزرگان و معمرین و با تجربه های این عرصه که ظرفیتی مهم برای برنامه‌ریزی و مشورت دهی می‌باشند و به جوانان و کسانی که توان و نشاط حضور در میان اقشار مردم و آمادگی لازم را برای کارهای بزرگ دارا است.

- نداشتن درک صحیح از مسائل انقلاب و عدم تحلیل نسبت به ماهیت واقعی قضایای سیاسی که این نقیصه غالبا پیامد عدم حضور برخی از این عزیزان در مبارزات  است و عدم شناخت جریانات سیاسی و نداشتن معیار و شاخصه در چگونگی مواجهه با این جریانات که همین امر سبب می‌شود برخی از ائمه جمعه به جای استفاده از ظرفیت عظیم عناصر حزب اللهی برای پیشبرد اهداف انقلاب، به عدم تعامل و در مواردی سرکوب و حتی انکار نیروهای انقلابی در شهر ها اقدام کنند و از سویی این رویکرد سبب احتکار شدید توان‌ها و قدرتها و امکاناتی که انقلاب در اختیار ائمه جمعه گذاشته و خرج نکردن از آنها برای ارتقای فرهنگی شهرها، پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی، تربیت نیروهای انقلابی و حزب اللهی  می‌شود.

- تبدیل امامت جمعه به جایگاهی دارای مصونیت فولادین نسبت به نقد که نظر رهبر معظم مدظله العالی بر خلاف این است.

«شبکه‌بندی منصب امام جمعه و نگاه کردن به این مجموعه به عنوان حصار معنوی و ایمانی کشور و ملت ، امر فوق العاده مهمی است که مطلقا نبایستی مورد غفلت قرار گیرد.»  12 تیر 68 /998/پ204/ی

ارسال نظرات