۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۲
کد خبر: ۵۳۹۰۱۶

چند خبر از نشر معارف

چاپ اول کتاب های خمینی؛ پدیده انسانی پیچیده، زندگی به سبک باران و سبک زندگی قرآنی (جلد دوم) و چاپ سوم کتاب حدیث پیمانه از مهم ترین اخبار بازار نشر انتشارات معارف است.
چهار

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری رسا نشر معارف چاپ اول کتاب های خمینی؛ پدیده انسانی پیچیده، زندگی به سبک باران و سبک زندگی قرآنی (جلد دوم) و چاپ سوم کتاب حدیث پیمانه را منتشر کرده است.

خمینی؛ پدیده انسانی پیچیده

در پژوهش اجتماعی ـ فرهنگی، اگر پژوهشگر بخواهد در مورد فرهنگی که خود بدان متعلّق است مطالعه کند، آشنایی او نسبت به آن فرهنگ از یک سو برای کار او مزیت است و از سوی دیگر ممکن است مانع شناخت درست و دقیق دیدن شود. روزمرگی و عادت ذهنی و رفتاری، پوششی بر زندگی می کشد که به راحتی قادر به دیدن آن نیستیم. ذهن چیزهایی که به آنها عادت کرده ایم را از حوزه آگاهی خارج می کند و برای انجام و تکرار آن به توجه نیاز نداریم... در زبان شناسی، «آشنایی زدایی» روش و شیوه کشف و بیان معناست، ولی در پژوهش های اجتماعی و فرهنگی، آغاز پژوهش و طرح مسأله برای محقق است.

منطق گزینش بیانات و خاطراتی که در کتاب «خمینی؛ پدیده انسانی پیچیده» آمده است، مبتنی بر آشنایی زدایی از «تصویر عمومی شده» امام خمینی است. کتاب از سه بخش تشکیل شده است: مقدمه تدوینگر، بیانات امام خمینی و خاطراتی ناب از امام خمینی. این کتاب و کتاب قبلی این پژوهشگر، «جدال دو اسلام» از بهترین کتابها در معرفی اندیشه و سیره امام خمینی است.

روح الله نامداری از پژوهشگران جوان انقلاب اسلامی و فعالان فکری و فرهنگی بود که اردیبهشت ماه امسال در اثر ایست قلبی درگذشت و در زادگاهش ایذه به خاک سپرده شد. ایشان مدرسِ اندیشۀ امام خمینی(ره) و شهید آوینی در دانشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی بود و به تدوین آثاری نظیر «جدال دو اسلام»، «انقلاب و نظریۀ اجتماعی» (دو جلد)، «فردی بودم مستضعف» و «اسماعیل زنده است» همت گمارده بود.

نشر معارف کتاب خمینی؛ پدیده انسانی پیچیده (گزاره هایی برای آشنایی زدایی از «تصویر عمومی شده» امام خمینی(ره))، تدوین روح الله نامداری را در 168 صفحه و قطع رقعی در آبان 1396با  قیمت 8000 تومان منتشر کرده است.

زندگی به سبک باران

سبک زندگی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های تمدن‌سازی در بُعد نرم‌افزاری می‌تواند سرنوشت جامعه‌ای را به سمت و سوی دلخواه طراحان آن هادی و ساری نماید و برای ملتی، عزت و یا نقطۀ مقابل آن را رقم بزند. سبک زندگی را می‌توان به‌صورت مجزا و یا به‌صورت پیوسته مورد مطالعه قرار داد. لذا می‌توان برای هر قشری باتوجه‌به شرایط و جایگاه آن قشر، مدلی از سبک زندگی را به‌صورت جریانی، یعنی پیوسته با جامعه و نقطه‌ای، یعنی مخصوص آن قشر تعریف و ترسیم نمود.

در جامعۀ اسلامی ایران که دارای ساختار سیاسی ولایت فقیه است و جایگاه رهبری در آن طراحی گردیده است و این جایگاه دارای رهبری معنوی بر دل‌ها و ذهن‌های آحاد جامعه به‌خصوص جامعۀ دانشگاهی، به‌ویژه دانشجویان و بالاخص دانشجویان بسیجی است و این انتظارات در قالب بیانات رهبر معظم انقلاب در قالب دیدارهای عمومی و خصوصی با تشکل بسیج دانشجویی مطرح گردیده است، لذا بر آن شدیم گوشه‌هایی از انتظارات و بیانات مقام معظم رهبری درمورد سبک زندگی دانشجویان بسیجی در قالب کتاب «زندگی به سبک باران» گردآوری و تدوین کنیم.

کتاب «زندگی به سبک باران» برای عموم دانشجویان، بالاخص دانشجویان بسیجی به‌عنوان پیشگامان انقلابی جریان دانشجویی و آرمان‌گرایان عرصۀ مطالبه‌گری بسیار مناسب و کاربردی است و سخنان رهبر معظم انقلاب در عرصه‌های «سبک زندگی اخلاقی»، «سبک زندگی علمی»، «سبک زندگی مبارزاتی در حوزۀ جنگ نرم»، «سبک زندگی سیاسی» و «سبک زندگی تشکلی» برای دانشجویان تبیین شده است.

نشر معارف کتاب زندگی به سبک باران؛ مروری بر سبک زندگی انقلابی دانشجویان بسیجی در اندیشه های رهبر معظم انقلاب را با تدوین امیرهوشنگ میرابی در 84 صفحه و قطع  پالتویی در آبان 1396با  قیمت 4000 تومان منتشر کرده است.

سبک زندگی قرآنی (جلد دوم)

سبک زندگی مقوله ای است فراگیر که هر انسان و جامعه ای خواسته یا ناخواسته بدان پایبند بوده و به تناسب خاستگاه آن، به سبک زندگی وحیانی یا غیروحیانی تقسیم پذیر است. امروزه نقشه جهانی سازی مدرنیته با ترویج زندگی برخاسته از ایدئولوژی غیردینی، بشریت را تحت تأثیر قرار داده و با هدف سیطره و سلطه، تلاش دارد تا سبک زندگی مدرن را در جوامع به ویژه جوامع اسلامی نهادیته سازد و فرهنگ و تمدن خویش را حاکم نماید.

پرداختن به سبک زندگی اسلامی نیاز امروز جامعه فرهنگی و دینی ماست که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است. این نوشتار در پی آن است که مباحث سبک زندگی مطلوب قرآنی را ساختارمند و موضوعی به مخاطبان عرضه کند تا زمینه ساز شکل گیری تفسیر موضوعی در حوزه سبک زندگی عام و سبک های خاص (مثل سبک زندگی علمی، اقتصادی و سیاسی) باشد.

کتاب «سبک زندگی علمی قرآنی» در چهار فصل تدوین و تنظیم شده است: فصل اول: کلیات (معناشناسی علم در سبک زندگی علمی قرآنی، اهمیت علم از منظر قرآن و ویژگی های علم مطلوب در قرآن)، فصل دوم: مبانی خاص سبک زندگی علمی قرآنی (الهی بودن علوم و اولویت بندی آن، اقسام علوم و احکام آن، مراتب علم و اعتبارسنجی از طریق دریافت علم، جهل؛ گستره و نشانه ها، رابطه قرآن و علم، قلمرو قرآن و علم، تعامل قرآن و علوم)، فصل سوم: مولفه های سبک زندگی علمی قرآنی (اهداف و اصول سبک زندگی علمی قرآنی، روش های تعلیم و تعلم قرآنی)، فصل چهارم: مختصات سبک زندگی علمی قرآنی (معلمان بشر و آداب تعلیم و تربیت، حقوق شاگردان و آداب شاگردپروری، بایسته های تحصیل و محتوای آموزشی).

گفتنی است به زودی جلد اول این مجموعه دو جلدی «سبک زندگی قرآنی» با عنوان «مبانی و اصول عام سبک زندگی» در آستانه انتشار است. «سبک زندگی از منظر نهج البلاغه»، «همیشه بهار»، «زندگی به سبک باران؛ سبک زندگی دانشجویان بسیجی در اندیشه رهبر معظم انقلاب»، «سبک زندگی به روایت انقلاب اسلامی»، «به سوی سبک زندگی دینی: دفتر اول: انتخاب همسر» از جمله آثار دفتر نشر معارف در حوزه سبک زندگی است که با تسقبال مخاطبان، چندین بار تجدیدچاپ شده است.

نشر معارف کتاب سبک زندگی قرآنی (جلد دوم) نوشته حجت الاسلام دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی را با همکاری دانشگاه معارف اسلامی در 328 صفحه و قطع وزیری درپاییز 1396 با قیمت 15000 تومان متشر کرده است.

حدیث پیمانه

انقلاب اسلامی ایران با توجه به ایجاد دگرگونی بنیادی در ابعاد مختلف جامعه و نیز ویژگی ممتازی که نسبت به سایر انقلاب های بزرگ دنیا دارد، از جنبه های مختلف قابل بررسی است که یکی از آنها شناخت جریان ها و نیروهای اجتماعی و سیاسی، اعم از نیروهای مذهبی، روشنفکران، سازمان ها، احزاب و گروه های مختلفی است که در تحولات انقلاب شرکت داشته اند. البته باید در بررسی جریان ها و نیروهای سیاسی- اجتماعی با نگاهی دقیق، میزان تأثیرگذاری آنها را در رخدادهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی در نظر گرفت تا تحریفی در این زمینه اتفاق نیفتد.

کتاب «حدیث پیمانه» علاوه بر توجه به جریانهای صدر اسلام و نیز اصول اعتقادی و حرکت سیاسی تشیع، ویژگی های نیروهای اجتماعی و سیاسی ایران در دوره های مختلف تاریخ معاصر، صفویه، قاجاریه، پهلوی اول و دوم و نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی را به تفصیل بررسی کرده و به تبیین هویت، ریشه های تاریخی، منابع قدرت و عوامل ظهور و افول آن پرداخته است.

«مذهب و عصبیت»، «غرب و غربزدگی»، «منورالفکری و استبداد استعماری»، «روشنفکری در جابجایی قدرت»، «سنت و تجددطلبی دینی»، «نیروهای اجتماعی و انقلاب اسلامی ایران» عناوین فصلهای شش گانه این کتاب هستند.

حرکت سیاسی تشیع، واقعیت اجتماعی تشیع از صفویه تا قاجاریه، جریان شناسی ماسونی ها، نیروهای اجتماعی ایران در تاریخ بیست ساله پهلوی اول، نیروهای اجتماعی و مذهبی ایران از سال 1320 تا 1332 و از 1332 تا 1342 و همچنین 1342 تا 1357، ویژگی روشنفکری در ایران، تاریخچه حرکت های نوگرایانه دینی درایران، جریان های روشنفکری در ایران، انقلاب اسلامی و استکبار جهانی، انقلاب اسبامی و نیروی روشنفکری و انقلاب اسلامی و نیروهای مذهبی و... از جمله موضوعاتی هستند که نویسنده کتاب به تحلیل و تبیین آنها پرداخته است. مطالعه این کتاب به شناختی دقیق از جریان‌ها، احزاب و گروه‌های قبل و بعد از انقلاب اسلامی منجر می‌شود.

این کتاب از سوی مرکز الحضاره لتنمیه الفکر الاسلامی به زبان عربی ترجمه و با عنوان جدید «الخریطه الفکریه الایرانیه عشیه الثوره؛ دراسه اجتماعیه معرفیه» (برنامه‌ راهبردی اندیشه‌ ایرانی در آستانه انقلاب) در بیروت منتشر شده است.

نشر معارف چاپ سوم کتاب حدیث پیمانه؛ پژوهشی در انقلاب اسلامی را با همکاری دانشگاه معارف اسلامی در 408 صفحه و قطع وزیری در پاییز 1396 به قیمت 30000 تومان منتشر کرده است./۹۲۵/ پ۲۰۴/ش

 

ارسال نظرات