۰۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۸
کد خبر: ۵۴۵۱۰۵
مروری بر چند خبر از دنیای نشر؛

از کتابخانه‌گردی تا برگزاری جشنواره فیروزه

برگزاری «کتابخانه‌گردی»، نقد و بررسی ‌کتاب‌های «تحول نام‌گذاری كودكان تهرانی» و «ره افسانه زدند» و «منش ملی» و برگزاری جایزه کالاهای فرهنگی «جایزه فیروزه» از عناوین اخبار دنیای نشر هستند.
اخبار کوتاه دنیای نشر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، برگزاری «کتابخانه‌گردی»، مراسم کتاب «تحول نام‌گذاری كودكان تهرانی» و «ره افسانه زدند» و «منش ملی» و جایزه کالاهای فرهنگی «جایزه فیروزه» از عناوین اخبار دنیای نشر هستند.

«کتابخانه‌گردی» برگزار می‌شود

 معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی از دعوت این نهاد به «کتابخانه‌گردی» همزمان با سالروز تأسیس این نهاد در سراسر کشور خبر داد.

محمد اله‌یاری افزود: موضوع کتاب و کتابخوانی در طول سال به مناسبت‌های مختلف مورد توجه قرار می‌گیرد؛ برپایی نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه که با مراجعه مردم و عرضه و فروش آثار ناشران به اقتصاد نشر توجه دارد و همچنین برنامه های هفته کتاب در آبان ماه که با محوریت توجه به کتاب، کتابخوانی، ناشران، کتابفروشان، نویسندگان و به طور کلی اهالی قلم برگزار می‌شود.

اله‌یاری با اشاره به 17 اسفند‌ماه سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: کتابخانه‌ها امروز به‌عنوان مراکز ارائه‌دهنده خدمات اجتماعی، نسبت به سایر مراکز ارائه‌کننده کتاب به مردم نزدیک‌تر هستند و دسترسی‌های محلی برای برطرف کردن نیازهای مطالعاتی و نیازهای اجتماعی مردم را فراهم می‌کنند و از همین نظر، کتابخانه‌های عمومی باید مورد توجه واقع شوند.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی افزود: 17 اسفند، سالروز تأسیس کتابخانه‌های عمومی در کشور، فرصت مناسبی است تا مسئولان سراسر کشور ازجمله فرمانداران، استانداران، شهرداران، بخشداران، دهیاران، اعضای شورای شهر و روستا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه و جماعت، اعضای انجمن‌های کتابخانه‌های عمومی استان‌ها و شهرستان‌ها و همه علاقه‌مندان به کتاب، با حضور در کتابخانه‌ها و دیدار و گفت‌و‌گو با اعضا و کتابداران، نسبت به آخرین تحولات کتابخانه‌ها کسب اطلاع کنند.

با تصمیم نهاد کتابخانه‌های عمومی، طرح کتابخانه‌گردی امسال نخستین‌بار پنجشنبه 17 اسفندماه، مصادف با شب میلاد حضرت فاطمه زهرا‌(س) در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

این طرح با هدف حضور گروه‌های مرجع در کتابخانه‌های عمومی و با هدف تشویق و ترغیب قشرهای مختلف مردم، به‌ویژه کودکان و نوجوانان به تقویت فرهنگ مراجعه به کتابخانه، مطالعه در محیط کتابخانه، امانت گرفتن کتاب و بهره‌مندی از خدمات اجتماعی کتابخانه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

 کتاب «تحول نام‌گذاری كودكان تهرانی» نقد می‌شود

کتاب «تحول نام‌گذاری كودكان تهرانی؛ ۱۳۹۴- ۱۳۷۵» اثر پژوهشی عباس عبدی نقد و بررسی می‌شود.

، کتاب «تحول نام‌گذاری كودكان تهرانی؛ ۱۳۹۴- ۱۳۷۵» اثر پژوهشی عباس عبدی نقد و بررسی می‌شود.

 این برنامه با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، روز دوشنبه 11 مرداد 96 ساعت 10 صبح با حضور پژوهشگر این اثر، دکتر سیدحسین سراج‌زاده، رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران و اسدالله پارسامهر، مدیرکل اسناد هویتی سازمان ثبت احوال کشور،و منتقدان این کتاب، در اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود.

کتاب «تحول نام‌گذاری كودكان تهرانی؛ ۱۳۹۴-۱۳۷۵»، حاصل طرح پژوهشی مصوب پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات است و در راستای همکاری پژوهشگاه با نهادهای زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به نام شورای فرهنگ عمومی کشور منتشر شده است.

به استناد این پژوهش، طی يك دهه گذشته فرهنگ نام‌گذاری کودکان، تغييرات جدی کرده و خلق نام‌های جديد برای كودكان روند رو به رشدی پيدا كرده است. پژوهشگر این اثر، نام‌گذاری كودكان را محصول روند كلی جامعه می‌داند و تأکید می‌کند که فرهنگ نامگذاری کودکان محصول سياست‌های رسمی نيست.

عبدی به استناد این تحقیق تصریح می‌کند که شايد نتايج این پژوهش برای سياست‌گذاران فرهنگی خوشايند نباشد زیرا نتیجه سیاست‌گذاری‌های انجام شده در این حوزه، نتیجه معکوسی داشته است. از پژوهشگران و علاقه‌مندان برای حضور در این برنامه دعوت می‌شود.

تبارشناسی آثار خلقیات‌نویسان ایرانی نقد می‌شود

مقصود فراستخواه، دکتر ابراهیم توفیق، دکتر محمدرضا جوادی‌یگانه و دکتر آرمین امیر دو کتاب «ره افسانه زدند» و «منش ملی» را نقد و بررسی می‌کنند.

تبارشناسی آثار خلقیات‌نویسان ایرانی نقد می‌شود

 به تازگی دو کتاب «ره افسانه زدند» و «منش ملی» از مجموعه‌ شخصیت و منش ملی به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار یافته است.

کتاب «ره افسانه زدند»  نوشته‌ آرمین امیر به تبارشناسی آثار خلقیات‌نویسان ایرانی در پنجاه سال اخیر می‌پردازد و کتاب «منش ملی» نوشته‌ی الکس اینکلس با ترجمه‌ علی پاپلی‌یزدی از منظری روانی ـ اجتماعی به این پرسش پاسخ می‌دهد که نظام اجتماعی فرهنگی تا چه اندازه در ساخت «منش اجتماعی»، «ساختار شخصیت پایه» یا «شخصیت‌نمایی» متناظر با خود  نقش دارد.

نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه ۱۲ دی ساعت ۱۶:۳۰ به نقد و بررسی دو کتاب «ره افسانه زدند» و «منش ملی» اختصاص دارد که با حضور  مقصود فراستخواه، ابراهیم توفیق،  محمدرضا جوادی‌یگانه و آرمین امیر در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود.

توجه به صادرات محصولات فرهنگی ضرورت دارد

  سومین جلسه شورای سیاست‌گذاری سومین دوره جایزه کالاهای فرهنگی( جایزه فیروزه ) با حضور دکتر محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی و اعضای شورا روز چهارشنبه (6 دیماه) در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

معاون امور فرهنگی در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این جایزه فرهنگی گفت: برگزاری این جایزه نشان می‌دهد که وظیفه معاونت امور فرهنگی صرفا کتاب نیست بلکه می‌تواند در حوزه اقتصاد فرهنگ هم ورود داشته باشد. البته باید در مورد مفهوم کالای فرهنگی تعریف استاندارد داشته باشیم تا از بروز هر گونه ابهام و پیچیدگی جلوگیری کند.

 وی افزود: این جشنواره در طول سه سال برگزاری چندین بخش داشته است و به نظرم تبلیغات فرهنگی بر روی کالاها نیز می‌تواند در این جشنواره حضور داشته باشد چرل که تبلیغات فرهنگی کالاها یکی از حوزه‌هایی است که نیاز به توجه دارد.

دکتر محسن جوادی توجه به صادرات محصولات فرهنگی را یکی از مولفه‌های مهم در تولید کالاهای فرهنگی دانست و گفت: باید تلاش شود تا کالاهای فرهنگی تولید شده در داخل کشور به بازارهای جهانی نیز راه پیدا کند تا در رقابت‌های جهانی نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی افزود: رعایت ضوابط فرهنگی یکی از عناصر موثر در میزان استقبال از یک کالای فرهنگی در دیگر بخش‌های جهان است و متاسفانه برخی از تولیدکنندگان چندان به ضوابط تبلیغ و فروش کالا توجه نمی‌کنند. از این رو کالایی که برای فروش در خارج از کشور تولید می‌شود باید متفاوت از تولید داخلی باشد. خوشبختانه خلاقیت فراوانی در میان جوانان ما وجود دارد و در صورت توجه می‌توان به شکوفایی در این حوزه دست یافت.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر نقشه راه جشنواره در سال‌های آینده گفت: باید تلاش شود تا نمایشگاه کالاهای فرهنگی در سال‌های بعدی بین‌المللی شود تا از این طریق امکان استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در این حوزه نیز فراهم شود. توجه به تنوع بازار، تعریف دقیق قوانین و دستورالعمل‌ها، استفاده از ظرفیت رایزنی‌های فرهنگی ایران در کشورهای دیگر از جمله مواردی هستند که می‌توانند به غنای بیشتر جشنواره کمک کنند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از پژوهش‌های انجام شده در این حوزه گفت: یکی از موضوعات اصلی در جایزه فیروزه توجه به مباحث پژوهشی است و این وزارتخانه قابلیت حمایت از این بخش را دارد. همچنین جلسات این شورا باید به صورت مستمر برگزار شوند زیرا ترکیب شورا به گونه‌ای است که بحث‌های خوبی در آن صورت می‌گیرد و برای برنامه‌ریزی‌های آینده مثمر ثمر خواهند بود.

در ادامه این جلسه، علی فریدونی؛ مدیرکل مجانع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جایزه فیروزه به ذکر اقدامات انجام شده در این دوره پرداخت. همچنین در ادامه اعضای شورا به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در سومین جلسه شورای سیاست‌گذاری جایزه فیروزه که با ریاست دکتر محسن جوادی برگزار شد امیر مسعود شهرام نیا،سعید حسینی، محسن حموله، سید جمال هادیان طباطبایی، عباس کاظمی، کیانوش غریب‌پور، علی فریدونی و ایوب دهقان‌کار حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، نمایشگاه جایزه فیروزه از ١٣ لغایت ١٧ دی ماه سال جاری در بوستان گفتگو برگزار خواهد شد. /۹۹۸/پ ۲۰۴/ش

 

ارسال نظرات