۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۵۹۲۲۲۴

حمله به نویسنده دفاع مقدس و ممانعت از برگزاری جشنواره ضدفتنه

حمله به نویسنده دفاع مقدس و ممانعت از برگزاری جشنواره ضدفتنه
مخدومی درباره تعطیلی جشنواره «رسول آفتاب» گفت: از زمان دولت یازدهم حتی همان محلی را که برای این رویداد احیا کرده بودیم، از ما گرفتند.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، برنامه زنده تلویزیونی «شب روایت» شامگاه گذشته، ۱۱ دی‌ماه، با محوریت روایت موضوعات سیاسی همچون فتنه ۸۸ و جنگ نرم در قالب ادبیات و داستان، در گفتگو با رحیم مخدومی و محمدعلی الفت‌پور، از نویسندگان صاحب کتاب در این حوزه روی آنتن شبکه چهار رفت.
حیم مخدومی، نویسنده ادبیات دفاع مقدس و نگارنده چندین کتاب در حوزه ادبیات داستانی مرتبط با فتنه ۸۸ در ابتدا گفت: من هرجا احساس کنم که سنگری خالی است، وارد می‌شوم. شغل اصلی من معلمی است و حتی زمانی به نمایش و زمانی به فیلم مستند روی آوردم. خاطره‌نگاری تا داستان‌نویسی کرده‌ام و این به ضرورت بوده است. همواره دنبال بار بر زمین مانده هستم.
در پاسخ به یک دروغ
دبیر چندین دوره جشنواره «رسول آفتاب» که پیش از این در موضوعات مختلف حوزه جنگ نرم برگزار شده، با اشاره به عدم حمایت برای از سر گرفتن این رویداد گفت: جشنواره را در پاسخ به یک دروغ راه انداختیم مبتنی بر اینکه فرهیختگان و نویسندگان همه حامی فتنه بوده‌اند؛ بنابراین ما خود فرهیختگان و نویسندگان را جمع کردیم که با اثرشان جواب این خلاف واقع‌گویی را بدهند.
مخدومی ادامه داد: نکته جالب این بود که حتی می‌گفتند ما به نویسندگان پول داده‌ایم که درباره فتنه کتاب بنویسند؛ حتی وبلاگ ما را هک و با تماس‌ها و پیام‌ها مدام ما را تهدید می‌کردند؛ عده‌ای را اجیر می‌کردند که هرچه بد و بیراه می‌دانند، به من بگویند.
نویسنده «من مدیر جلسه‌ام» اضافه کرد: حتی با فرافکنی علیه یکی از کتاب‌های من که در دوره آقای صفارهرندی چاپ شده بود و به جریان فتنه ربطش می‌دادند کار را به جایی رساندند که امام جمعه شهرستان نیز علیه ما موضع گرفت؛ حتی ادله مرا قبول نمی‌کردند و جو رسانه‌ای علیه ما حاکم بود تا بالاخره این حواشی غیرواقع را خواباندیم.
دولت همان مکان جشنواره را هم از ما گرفت
مخدومی درباره تعطیلی چند دوره اخیر جشنواره «رسول آفتاب» نیز اعلام کرد: از زمانی که دولت یازدهم حاکم شد، حتی همان محلی را که در ورامین برای این رویداد احیا کرده بودیم، از ما گرفتند. تمام حمایت‌های جشنواره را از ما دریغ کردند. رفته‌رفته ما نه دیگر جایی داشتیم و نه حتی امکان اجاره. الان هم نمی‌توانیم جشنواره را برگزار کنیم؛ چون نیاز به هزینه دارد.
وی همچنین با بیان اینکه حمایتی صورت نمی‌گیرد، مدعی شد: نهاد‌های فرهنگی باید جوابگو باشند که در دوره جنگ نرم که وظیفه تربیت نیروی فرهنگی دارند، واقعاً چه کرده‌اند؟ ما از امثال سازمان تبلیغات، بسیج، تریبون نمازجمعه و … انتظار داریم، اما سه سال است که این جشنواره را نمی‌توان برگزار کرد و هیچ کسی از این دوستان حتی از ما خبری نمی‌گیرد.
همچنین در این برنامه محمدعلی الفت‌پور، از نویسندگان کتب سیاسی ازجمله «بازگشت از نیمه‌راه»، «بد ذات»، «۴۰ تدبیر» و … نیز در ادامه صحبت کرد و گفت: متأسفانه با این نوع کتاب‌ها سلیقه‌ای برخورد می‌شود و با تغییر مدیریت، حتی ممیزی نیز دستخوش تغییر می‌شود؛ درحالی که این کتاب‌ها ربطی به ذائقه‌های سیاسی ندارد.
کار ما درموضوعات سیاسی فقط در جوابگویی خلاصه شده
این نویسنده ادامه داد: متأسفانه برای نگارش کتب سیاسی، ما دچار کمبود منابع در دسترس هستیم. منابع گاه یا در اختیار نیستند و یا لزوماً در اختیار افرادی خاص قرار می‌گیرند. هرچند خود نویسندگان نیز گاه دست روی موضوعاتی می‌گذارند که اصلاً اولویتی ندارد و در مقابل برخی سوژه‌های روز و حتی سیاسی را کنار می‌گذارند. انگار یک‌نوع پرهیز داریم که از برخی ماجرا‌ها بنویسیم.
نگارنده کتاب «جریان شناسی نفوذ در تاریخ انقلاب اسلامی ایران» یادآور شد: مسئولان باید اجازه دهند ادبیات سیاسی وارد کتاب‌ها شود واگرنه این دست از آثار را از خارج برای ما می‌نویسند و نهایت کار ما در جوابگویی به این موضوعات تاریخی و سیاسی خلاصه می‌شود.
الفت‌پور اعتقاد داشت: باید اسنادی که لااقل چندین سال از آن گذشته را در اختیار نویسندگان قرار دهند که درباره‌اش بنویسند. برخی از نویسندگان امروز حتی از وقایعی که تاریخش به سال‌ها قبل هم برمی‌گردد، اطلاع کافی ندارند و نمی‌توانند درباره‌اش بنویسند.
وی در پایان گفت: این حساسیت داشتن بی‌جهت روی برخی موضوعات سیاسی، نهایتاً باعث می‌شود که اتفاقات داخلی ما نقل محافل محافل خارجی شود، درحالی‌که ما برای این موضوعات سیاسی دلیل و سند داریم. اگر ما به موضوعات سیاسی داخلی نپردازیم بقیه خواهند پرداخت. /۹۲۵/د ۱۰۳/ش
ارسال نظرات