۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۲
کد خبر: ۶۰۷۰۴۹
آیت الله فقیهی:

دستورات اسلام نباید طبق امیال نفسانی تفسیر و توجیه شود

دستورات اسلام نباید طبق امیال نفسانی تفسیر و توجیه شود
عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه اسلام نباید طبق امیال نفسانی تفسیر و توجیه شود،گفت: برای جمع کردن برخی از مردم نباید احکام الهی را به صورت سهل انگارانه تفسیر کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ظهر امروز در دهمین جلسه از سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، به تفسیر آیه 78 سوره مبارکه بقره پرداخت و با اشاره به  اینکه افراد کم مطالعه و بیسواد زود به انحراف کشیده می شوند، گفت: افرادی که از سطح سواد بالایی برخوردار باشند بسیار کم تحت تأثیر عوامل مختلف قرار گرفته و میزان انحرافشان بسیار پایین است.

وی با بیان اینکه امروز باید نهضت سوادآموزی در جامعه احیا و اجرا شود، اظهار داشت: افراد جامعه ما باید افرادی آگاه و با سواد باشند تا در برابر شبهات و هجمه های دشمن متزلزل نشوند؛ اسلام همواره بر مسأله علم و سوادآموزی تأکید دارد، زیرا مسلمانان باید زیرک و باهوش باشند.

آیت الله فقیهی بیان کرد: قوم بنی اسرائیل افرادی بودند که همواره می پنداشتند احکام الهی را باید مطابق میل خودشان تفسیر کنند؛ علمای یهود برای اینکه مردم را گرد خود جمع کرده و برای خود جایگاه ایجاد کنند، تورات را مطابق خواسته های مردم تفسیر می کردند.

وی با بیان اینکه اسلام نباید طبق امیال نفسانی تفسیر و توجیه شود، خاطرنشان کرد: امروز نیز نباید عده ای برای اینکه مردم را گرد خود جمع آورند، احکام الهی را به صورت سهل انگارانه تفسیر کنند؛ ما باید سرسپرده احکام الهی باشیم، نه اینکه دین را مطابق میل خودمان توجیه کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه افراد جامعه نباید از علمایی که سخنانشان با رفتارشان همخوانی ندارد، پیروی کنند، تأکید کرد: در جامعه دین محور آسیب هایی همچون بی حجابی، رانت خواری، فساد و رباخواری وجود دارد و برخی همواره به این سو گرایش دارند، اما علمای اینگونه جوامع نباید کار خلاف آن مردم را توجیه کنند.

وی با با تأکید بر این که خواسته های غیر شرعی مردم و علمایی که متعهد به دین نیستند، جامعه را به فساد می کشاند، ابراز داشت: جامعه فاسد از مفسدان و علمایی که فساد را تأیید می کنند، تشکیل می شود.

آیت الله فقیهی با بیان اینکه ما نباید در مسائل دینی به ظن و گمان اعتماد کنیم، ابراز کرد: ما باید احکام دینی را از شخصی دریافت کنیم که عالم، عامل، وارسته و آگاه به مسائل و فرعیات فقهی باشد؛ اشکال قوم بنی اسرائیل این بود که به علمای فاسد و اهل گناه رجوع کرده و به سخنانشان اعتماد و عمل می کردند./841/پ202/ق

گزیده ای از خبر را می توانید در کلیپ صوتی زیر بشنوید

تعداد بازدید : 4
حسین ثالث موید
ارسال نظرات