۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۶۰۷۸۴۳
رئیس دانشگاه جامعه‌المصطفی شعبه کابل:

جامعه‌المصطفی، انتخاب جوانان افغانستانی است

جامعه‌المصطفی، انتخاب جوانان افغانستانی است
ملت افغانستان در سال‌های اخیر، تلاش دارد در سایه امنیت نسبی، شکوه فرهنگ و ارزش‌های ملی خود را بازسازی کند و در این راه دشوار، چشم به مساعدت همسایگان همزبان خود دارد.

به گزارش خبرگزاری رسا، نسل جوان افغانستان، شیفته زبان مادری و شکوه فرهنگ و تمدن پارسی، بیش از هر کشوری، از نهادهای علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران انتظار دارند در برداشتن گام‌خای بزرگ برای تعالی جامعه افغانستان به یاری‌شان بشتابند.

این اشتیاق روز افزون، موجب شد نهادهایی چون جامعه‌المصطفی، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور، در اقبال روزافزون جوانان افغانستانی، در کمترین زمان ممکن، به شکوفایی و توسعه دست یابند.

در همین پیوند، با «دکتر مجید عبادی» گفت‌وگویی صورت گرفته است. وی رئیس دانشگاه جامعه‌المصطفی- شعبه کابل است؛ دانشگاهی که از سال 1390 نمایندگی خود را در پایتخت افغانستان ایجاد کرد و در کمترین زمان ممکن، شاهد روند تصاعدی جذب دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بود.

رئیس جامعه‌المصطفی در کابل، رمز موفقیت این دانشگاه را برنامه‌ریزی براساس نیازها و اولویت‌های جوانان و جامعه افغانستانی دانست؛ موضوعی که شماری از دانشجویان این دانشگاه نیز بر آن صحه گذاشتند.

عبادی سقفی برای روند رو به رشد این دانشگاه قائل نیست، ولی تأکید دارد که نظام آموزشی کشور میزبان، اجازه افزایش رشته را برای دانشگاه‌های خصوصی محدود کرده است.

با همه این موانع، وی به گرفتن مجوز برای افزایش شمار دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد امیدوار است.

رئیس دانشگاه جامعه‌المصطفی- شعبه کابل در پاسخ به پرسشی در خصوص ایجاد مقطع دکتری گفت: وزارت آموزش عالی افغانستان برای دانشگاه‌های خصوصی، اجازه فعالیت در این مقطع را محدود کرده است.

با این حال، این محدودیت،عبادی را از تکاپو بازنداشت. جامعه‌المصطفی با ایجاد شورای بورس، متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری را به ایران اعزام می‌کند.

وی می‌گوید: ما در گرگان، شعبه بزرگی برای برادران اهل سنت دایر کرده‌ایم که دانشجویان پس از اخذ آزمون، برای طی دوره دکتری، رهسپار آن شهر می‌شوند.

رئیس جامعه‌المصطفی در کابل اظهار داشت: نزدیک به دوهزار دانشجو در هشت سال گذشته از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند که بیشتر آنها در مشاغل مرتبط، مشغول کار هستند.

حضور دانشجویان زن در این دانشگاه، از دیگر موارد گفت‌وگو با عبادی بود.

وی اظهار داشت: شمار زیادی از دخترانی که از طرف خانواده اجازه ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشتند، به دلیل تفکیک کلاس‌ها بین آقایان و خانم‌ها، به این دانشگاه مراجعه می‌کنند.

به باور عبادی، عطش آموزش در زنان افغانستان، بیشتر از مردان است، زیرا بیشتر مردها مدرک را برای افزایش حقوق می‌خواهند، ولی زنان برای دانش‌افزایی درس می‌خوانند.

برپایی دوره‌های کوتاه‌مدت کارگاهی در ایران، از دیگر برنامه‌های این دانشگاه برای دانشجویان در زمستان است.

عبادی در این باره می‌گوید: نخست از دانشجویان مصاحبه گرفته می‌شود و براساس نیازسنجی، افراد برای دوره‌های بیست تا سی روزه به ایران اعزام می‌شوند.

برگزاری برنامه‌های فرهنگی و آیینی، در کنار فعالیت‌های آموزشی، از دانشگاه جامعه‌المصطفی برند منحصر به فردی ساخته است./1330/د102/ب1

ارسال نظرات