۱۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹
کد خبر: ۶۰۸۹۷۲

بزرگداشت امام(ره) با برگزاری کنفرانس در انگلیس

بزرگداشت امام(ره) با برگزاری کنفرانس در انگلیس
کنفرانسی برای بزرگداشت یاد و خاطره امام راحل در مرکز اسلامی انگلیس در لندن برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری رسا، در سی‌امین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) کنفرانس «معنویت، عقلانیت و عدالت در اندیشه امام» برای بزرگداشت یاد و خاطره امام راحل در مرکز اسلامی انگلیس در لندن برگزار شد.

در این کنفرانس سخنرانان ویژگی‌های امام خمینی را که برگرفته از مکتب اهل بیت است در سه ویژگی اصلی عدالت، معنویت و عقلانیت خلاصه و بازنمایی کردند.

حجت‌الاسلام سیدعباس نقوی، از سخنرانان مراسم معنویت را ویژگی اصلی شخصیت امام خمینی معرفی کرد که باقی ویژگی‌ها و استعداد‌ها از آن منشأ گرفته‌اند.

وی امام را فقیهی معرفی کرد که ارتباط با خدا در بطن کارهای او بود و تأکید کرد: امام خمینی از همان ایام کودکی رابطه‌ای قوی با خدا برقرار کرد که تا سال‌های بعد و در زمان مبارزه با رژیم شاه در قم و نجف همواره تکیه گاه او بوده و به او نیروی مبارزه و مقاومت می‌داد.

حجت‌الاسلام نقوی گفت: امام در همه کارها می‌گفت که ما مکلف به وظیفه هستیم نه مکلف به نتیجه؛ و این نشان می‌دهد که اگر به خدا ایمان داشته باشید، بزرگی و کوچکی دشمن برای شما مهم نیست.

وی سپس جنبه‌های شخصی زندگی امام از جمله ساده زیستی و تواضع او را به عنوان نمونه‌هایی از تأثیر معنویت در اخلاق و معاش او برشمرد و عدالت‌جویی و ظلم ستیزی امام را یکی از جنبه‌های مهم شخصیت او معرفی کرد.

حجت الاسلام سید قاسم جلالی مدیر مرکز اسلامی اهل بیت(ع)، امام خمینی را شخصیتی معرفی کرد که واجد همه ویژگی‌های معرفتی و عرفانی بود. وی امام را نمونه واقعی از پیروان پیامبر اسلام (ص) و شیعیان حضرت امیرالمومنین علی(ع) دانست که در عین حال مظهر عزّت حسینی بود.

حجت‌الاسلام جلالی آرامش امام در مواجهه با مشکلات را نتیجه مقام معنوی او معرفی کرده و در ادامه به فرازهایی از تألیفات امام در زمینه دیدگاه عادلانه او نسبت به پیروان سایر ادیان اشاره کرد.

در ادامه علی الفایض، نماینده معترضین بحرینی در لندن، امام خمینی را زمینه ساز ظهور حضرت مهدی (عج) معرفی و اظهار کرد که امام خمینی فقط به موضوعات نظری در فقه و علوم اسلامی بسنده نکرده و برای زمینه سازی ظهور دست به اقدام زد.

الفایض گفت امام ضمن توکل به خدا، به مردم اعتماد داشت و تلاش می کرد که مردم را در همه عرصه‌های اداره جامعه و حکومت دخیل کند. وی با بیان اینکه عقلانیت امام را می‌توان در اعتماد او به نخبه‌ها و مشورت او با افراد کارشناس ملاحظه کرد، به بررسی نقش مردم از دیدگاه امام در حکومت اسلامی پرداخته و بر اهمیت تلاش وی برای حاکمیت قانون از طریق روش‌های مردم سالارانه تأکید کرد.

حجت الاسلام محمد سعید بهمن پور دیگر سخنران این مجلس با اشاره به همزمان شدن تقریبی روز قدس و سالگرد ارتحال امام، در زمینه جهان‌شمول بودن نظریات و دیدگاه‌های امام خمینی سخنانی ایراد کرد و توضیح داد که امام برای بیان دیدگاه‌های خود واژگان قرآنی را وارد زندگی و گویش روزمره کرده و از معنای جهان‌شمول آنها استفاده کرد.

به گفته وی ایران پس از انقلاب اسلامی همواره و با پرداخت هزینه گزاف از مردم فلسطین حمایت کرده است، در حالیکه مردم فلسطین سنی هستند. وی دیدگاه انسانی و جهانشمول امام را عامل این رویکرد معرفی و تأکید کرد: امام همواره نگران محرومین و مستضعفین، فارغ از دین و مذهب و ملیت آنان بود. به گفته این سخنران، امام خمینی مفهوم «مستضعف» را محدود به گفتمان دینی محض نکرده و از معنای عام آن برای رساندن منظور خود بهره برد.

وی به اهمیت تمایزی که امام بین اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی قائل بود، تأکید کرد و توضیح داد که این تعریف امروز بیش از هر زمانی کارایی دارد.

حجت الاسلام محمد علی شمالی رییس مرکز اسلامی انگلیس در بخش پایانی کنفرانس، سه مولفه معنویت، عقلانیت و عدالت‌جویی را مشخصه‌هایی اصلی برشمرد که در شیعه و مکتب اهل بیت تلاش بر آن است که آنها با هم جمع شوند. وی گفت همواره این سؤال مطرح می‌شود که چطور می‌شود در ادیان جلوی خشونت فرقه‌ای و بنیادگرایی را گرفت.

به گفته وی پاسخ در این سه ویژگی است. اگر تلاش شود که این سه در کنار هم جمع شوند، آن‌وقت دینداران به سمت خشونت و بنیادگرایی نمی‌روند. وی با تاکید بر اینکه مقام معنوی و عرفانی امام خمینی را نباید دست کم گرفت توضیح داد که اگر امام فقط در همین زمینه فعالیت کرده و آثاری در عرفان و اخلاق تدوین کرده بود؛ همچنان می شد ادعا کرد که اثر بزرگی از خود به جا گذاشته است.

وی تأکید کرد که امام علاوه بر مقام معنوی درعدالت جویی و عقلانیت نیز الگوی بزرگی است و رفتار سیاسی امام در مراحل مختلف زندگی نشانه عقلانیت و بصیرت سیاسی او بود./847/ب

منبع: ایکنا

ارسال نظرات