۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۶
کد خبر: ۶۳۸۷۸۷

مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه ۲۰ بهمن ماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه

مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه ۲۰ بهمن ماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 966 هزار تومان و قیمت سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 950 هزار تومان است.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه 20 بهمن ماه  ۹۸ به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز ۹۸/۱۱/۲۰ 

امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید  4 میلیون و 966 هزار تومان و قیمت سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 950  هزار تومان است.

در بازار آزاد قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 2 میلیون و 550 هزار تومان، قیمت ربع‌سکه یک‌میلیون و 540 هزار تومان و قیمت سکه گرمی 930 هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت طلای 18عیار هم 507 هزار و 700 تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت 1570دلار معامله می‌شود.

همچنین در بازار سبزه‌میدان، قیمت طلای 24عیار 676 هزار و900 تومان و قیمت هر مثقال طلا 2 میلیون و 199 هزار تومان تعیین شده است.

هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت درهم امارات 3 هزار و 759 تومان، یورو  15 هزار و 60 تومان و قیمت پوند انگلیس 17 هزار و 801 تومان تعیین شده و به‌فروش می‌رسد.

صرافی‌های بانک‌ها امروز شنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم  13 هزار و 500 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 13 هزار و 200 تومان خریداری می‌کنند، بر همین‌ اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها 15 هزار تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها 14 هزار و 700 تومان است.

نوع

قیمت لحظه

قیمت دلار

13 هزار و 500 تومان

قیمت یورو

15 هزار و 60 تومان

قیمت پوند

17 هزار و 801 تومان

قیمت درهم امارات

3 هزار و 759 تومان

قیمت سکه بهار آزادی

4 میلیون و 950 هزار تومان

قیمت سکه طرح جدید

4 میلیون و 966 هزار تومان

قیمت نیم سکه

2 میلیون و 550 هزار تومان

قیمت ربع سکه

یک میلیون و 540 هزار تومان

قیمت سکه گرمی

930 هزار تومان

قیمت گرم طلای 18

507 هزار و 700 تومان

قیمت گرم طلای 24

676 هزار و 900 تومان

قیمت هرمثقال طلا

2 میلیون و 199 هزار تومان

قیمت هرانس طلادلار

1570.3دلار

قیمت پلاتیندلار

970 دلار

قیمت انس نقرهدلار

17.68دلار

 

شاخص بورس ۱۷۷۶ واحد رشد کرد

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه تعداد 6میلیارد و 20میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزش 4039میلیارد تومان در 751هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 1776واحدی در ارتفاع 454هزار و 618واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر رشد دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت تهران و فولاد خراسان شد و در مقابل نمادهای معاملاتی شرکت‌های بانک ملت، مخابرات ایران و بانک پاسارگاد با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روز متعادل و مثبتی را پشت سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 473واحد، کل (هموزن) 355واحد، قیمت (هموزن) 236واحد، آزاد شناور 1919واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم نیز به ترتیب 327و 7925واحد رشد کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 2804میلیون ورقه به‌ارزش 2271میلیارد تومان در 459هزار نوبت، آیفکس 11واحد رشد کرد و در ارتفاع 5759واحد قرار گرفت.

 

عرضه بدون محدودیت شکر

سیدجواد احمدی  با اشاره به شروع نظارت بر انبارهای شکر ، اظهار داشت : انبارهای شکر زیر ذره‌بین بازرسان سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قرار دارند و اگر تخلفی مبنی بر احتکار و یا عدم عرضه شکر در آنها مشاهده شود، تمامی موجودی آنها ضبط خواهد شد. 

وی افزود: نظارت بر بازار شکر به منظور جلوگیری از هر گونه تخلفات گرانفروشی در دستور کار بازرسان در سراسر کشور قرار گرفته و هیچ عمده‌فروش یا خرده‌فروشی حق گرانفروشی و عرضه شکر بالاتر از نرخ مصوب را ندارد. شکر یکی از کالاهای اساسی کشور است که دارای نرخ مصوب از سوی دولت بوده و هیچ فردی اجازه فروش خارج از شبکه و یا با قیمت بالاتر از نرخ مصوب را ندارد. بر همین اساس بازرسی های گسترده از انبارهای شکر شروع شده است.  

معاون سازمان حمایت با تاکید بر اینکه موجودی ذخایر شکر کشور در شرایط بسیار عالی قرار دارد، گفت: جای هیچگونه نگرانی نیست و ذخایر شکر به اندازه‌ای است که کل نیاز کشور را در ماههای آتی پوشش می‌دهد؛ ضمن اینکه رعایت نرخ‌های مصوب این کالا از سوی همه خرده فروشان و عمده‌فروشان الزامی است. 

احمدی گفت: قیمت مصوب شکر، درب کارخانه 4,050 تومان تعیین شده که در عین حال، نرخ شکر 900 گرمی 5400 تومان، شکر فله یک کیلوگرمی در مبادی توزیع 4,700 تومان و شکر سفید بسته‌بندی یک کیلویی 5,900 تومان تعیین شده و هیچ کس حق گرانفروشی ندارد. بنابراین به منظور جلوگیری از گران فروشی، شکر در اولویت بازرسی‌های کشور قرار گرفته است.

 

کاهش 80 درصدی صادرات فرش دستباف ایران

عبدالله بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد گلایه‌های بافنده بزرگترین فرش دنیا که فرش 6 هزار متری را در ایران تولید و به کشور عمان صادر کرد، گفت: متأسفانه مشکل قالیبافان و هنرمندان این هنر صنعت به اندازه‌ای است که باید برای آنها خون گریه کنیم. چقدر افرادی هستند که عمر و جوانی‌شان را در صنعت بومی و هنر قالیبافی گذاشتند، اما حق آنها از سوی دلالان و دولت در قالب طرح‌هایی مثل الزام به پیمان‌سپاری ارزی در صادرات فرش دستباف و نیز قرار دادن 9 درصد مالیات ارزش افزوده به این هنر صنعت شده است. 

وی گفت: در همه دنیا فرش دستباف را به نام ایران با نام‌های پرشین کارپت Persian carpet یا پرشین راگ Persian Rugs یا سجاد الایرانیه می‌شناسند و فرش ایران بیانگر صنعت، تاریخ، قدمت و هنر ایرانیان است که فرش در واقع پرچم دوم ایران در سراسر دنیاست، اما متأسفانه دولتمردان ما ارزش فرش ایرانی را نمی‌دانند و نسبت به آن بی‌مهری می‌کنند. 

وی ادامه داد: حتی آمریکا ارزش صنعت فرش ایران را می‌داند، به گونه‌ای که بعد از تحریم موشکی، دست روی فرش ایران گذاشت و صادرات فرش دستباف ایرانی را تحریم کرد، اما برخی از مدیران و مسؤولان کشور ارزش این صنعت دستان هنرمندان ایرانی را نمی‌دانند. 

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران در مورد بیمه قالیبافان گفت: سال 88 در مجلس تصویب شد که هر سال 100 هزار هنرمند قالیباف تحت پوشش بیمه قالیبافان قرار گیرند که در افق ده ساله بیش از یک میلیون نفر تحت پوشش قرار گیرند و قرار بود تا سال 98 حداقل یک میلیون قالیباف بیمه می‌شدند، در حالی که این اتفاق نیفتاد و تا سال 93 تعداد 450 هزار نفر بیمه قالیبافی شدند، اما از آن سال به بعد افراد جدید به سختی تحت پوشش قرار می‌گرفتند و بیمه شدگان موجود نیز به هر بهانه‌ای از پوشش بیمه حذف می‌شدند، به گونه‌ای که الان در کل کشور بین 240 تا 250 هزار نفر بیمه شده قالیباف نیز وجود دارد. 

* حذف پوشش بیمه نیمی از قالیبافان

بهرامی گفت: پوشش بیمه نصف از افراد بیمه‌شده به بهانه‌های مختلف توسط سازمان تأمین اجتماعی قطع شد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران گفت: طرز نگاه برخی مسؤولان به قالیبافی به گونه‌ای است که از این هنر، صنعت ایرانی اطلاعی ندارند، باید بدانند کارگر قالیباف در خانه‌های روستایی که هم آشپزخانه و محل طبخ غذا و هم محل نگهداری بچه‌هایشان است دار قالی برپا می‌کنند و هنر سرپنجه‌های آنها در قالب فرش دستباف زیر پای مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد، اما مسؤولان نگاه کارخانه‌ای و کارگاه رسمی به این هنر صنعت دارند. 

به گفته بهرامی،‌ صنعت قالیبافی کاملاً بومی است، اکثر این کارگاه ها سنتی و خانگی است و فرش با مواد اولیه داخلی و هنر و صنعت ایرانی بافته می‌شود، در حالی که برخی از مسؤولان بیمه نگاه کارگاهی یا کارخانه چندهزار میلیاردی برای یک کارگاه قالیبافی دارند، به جای اینکه دست و پای این افراد ضعیف از نظر اقتصادی را بگیرند، مرتب برایشان مانع می‌تراشند. اگر یک کارگر در یک کارگاه قالیبافی از بین برود، چه کسی پاسخگو است، آیا نباید بیمه آنها را تحت پوشش قرار دهد؟ 

وی گفت: فرش دستباف کالای سنتی و هنری است، اما برخی از مسؤولان این مسئله را نمی‌فهمند. 

به گفته بهرامی، پارسال بعد از تحریم موشکی ایران، فرش دستباف ایران تحریم شد؛ یعنی اتاق فکر آمریکا ارزش فرش ایران را می‌دانست و نقطه قوت صادرات ایرانی را فهمید، اما برخی از مدیران این را نمی‌فهمند و جایگاه فرش دستباف ایران را درک نمی‌کنند. 

* کاهش 90 درصدی صادرات فرش دستباف در سال جاری

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران گفت: دولت به جای اینکه از اشتغال و هنر صنعت فرش دستباف حمایت کند، با قرار دادن تعهد پیمان سپاری ارزی جلوی صادرات فرش را گرفت، زیرا فرش به صورت سنتی صادر می‌شود. گاهی پول آن یک‌سال بعد می‌آید، اما صادرکننده باید به بانک مرکزی تعهد بدهد که ظرف هشت ماه ارز صادرات فرش را در بانک ارائه کند، بنابراین همین یک اقدام نسنجیده باعث شد، امسال صادرات فرش به اندازه 10درصد رقم سال گذشته بشود. 

وی گفت: پارسال بالای 400 میلیون دلار فرش دستباف ایرانی صادر شد. امسال در هشت ماه فقط 48 میلیون دلار فرش صادر شده است. ما از تحریم خارجی نمی‌ترسیم، چون برای همه است، ولی تحریم داخلی ما را کشته است. 

*مسؤولانی که این بلاها را سر فرش ایرانی آوردند، باید دادگاهی و محاکمه شوند

به گفته بهرامی، بانک مرکزی، سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی دست به دست هم داده اند، تا جلوی هنر صنعت فرش دستباف ایرانی را بگیرند. بافنده‌ای که آنقدر وضعش نابسامان است، یارانه 45 هزار تومانی می‌گیرد تا روزگارش بگذرد، اما سازمان مالیاتی می‌گوید برای فرش دستباف باید 9درصد مالیات ارزش افزوده بگیریم و بانک مرکزی می‌گوید برای صادرات فرش دستباف پیمان سپاری ارزش قرار دهید. به نظر من مسؤولانی که این بلاها را سر فرش ایرانی آوردند، باید دادگاهی و محاکمه شوند، زیرا آنها با این مصوبات عملاً جلوی صادرات فرش را می‌گیرند. 

* افتخار یک معاون وزیر به ندادن تسهیلات به فرش دستباف!

وی گفت: متأسفانه یکی از معاونان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با افتخار گفته بود از 11 هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که برای اشتغال روستایی در دو سال گذشته دادیم، به فرش دستباف خوشبختانه نداده‌ایم. باید پرسید آقای معاون وزیر! چرا به این گفته خود افتخار می‌کنی؟ مگر فرش دستباف اشتغال و صنعت ملی روستائی و عشایری و کشور ما نیست؟ آیا از خود سؤال نکرده‌ای که چرا با کاهش صادرات فرش روبه‌رو شده‌ایم؟ و چرا باید اشتغال و صنعت فرش دستباف از تسهیلات ارزان‌قیمت صندوق توسعه ملی که برای اشتغال روستایی درنظر گرفته شده، استفاده نکند. 

بهرامی گفت: کسانی که جلوی صادرات فرش را با مصوبه‌هایشان گرفتند، این صنعت را خفه کردند و حالا که صنعت فرش در معرض خفگی قرار گرفته، می‌گویند نمی‌توان این صنعت را احیا کرد. 

* مدیران با فرش دستباف عکس یادگاری می‌گیرند،‌ اما کارگران قالی باف را حمایت نمی‌کنند

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران گفت: زمانی که فرش 6 هزار مترمربعی به عنوان بزرگترین فرش جهان در مصلای امام خمینی تهران رونمایی شد و برای صادرات به کشور عمان و مسجد سلطان قابوس آماده می‌شد، همه مسؤولان روی فرش قرار می‌گرفتند و عکس یادگاری می‌گرفتند، اما کسی نمی‌گفت که چرا نباید از هنرمندان قالیباف و بافنده‌هایی که همین فرش را بافنده‌اند حمایت کرد. مگر آنها اشتغال ندارند؟ مگر آنها ایرانی نیستند؟ همین فرش در یک کارگاه روستایی در روستای یوسف‌آ‌باد نیشابور با دقت و ظرافت و دقت بی‌نظیر هنرمندان قالیباف ایرانی بافته شد. اما متأسفانه عمده پول آن نصیب دلالان و واسطه‌های شرکت صادرکننده شد و به تولیدکننده در حد دستمزد کارگر و هزینه مواد اولیه پرداخت شد.

بهرامی تأکید کرد: مشکل این است که بسیاری از دولتمردان و افراد تصمیم‌گیر هنر و صنعت فرش را نمی‌شناسند، در حالی که اتاق فکر آمریکا صنعت فرش ایران را به خوبی می‌شناسد و دقیقا همان نقطه قوت ما را تحریم می‌کند. بی‌توجهی مسؤولان باعث شده طی چند سال گذشته چند میلیون نفر از شغل فرش‌بافی خارج شوند و به مشاغل کاذب روی بیاورند. 

وی در مورد آمار بافنده‌های کشور گفت: طبق آمار مرکز آمار ایران یک میلیون بافنده در کشور داریم. صادرات ما در هشت ماه امسال به 48 میلیون دلار یعنی یک‌‌دهم رقم سال گذشته کاهش یافته، اما واقعاً بانک اطلاعاتی مناسبی از فرش ایرانی نداریم. تولید فرش به دلیل مشکلات برای صادرات و نیز رکود داخلی به شدت کاهش پیدا کرده است. باید این هنر صنعت زنان و مردان ایرانی در روستاها، شهرها و مناطق عشایری احیا شود. 

به گزارش فارس، فرش ایرانی که از حدود 2 هزار سال پیش با طرح‌ها و نقشه‌های مختلف و براساس الگوهای منطقه‌ای بافته می‌شود، به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود و به عنوان پرچمی برای معرفی فرهنگ، تمدن و هنر ایرانی در خانه‌های مردم سراسر دنیا و نیز در موزه‌های بزرگ جهان هنرنمایی می‌‌کند، ولی متأسفانه برخی از مسؤولان به جای حمایت از این هنر صنعت، مرتب مشکلاتی برای آن به وجود می‌آورند.

* فرش به عنوان هنر واقعی زیر پای مردم دنیا

در قسمتی از سریال کمال‌الملک هنگامی که این هنرمند نقاش به کاشمر تبعید شده بود، در تبعیدگاه یک فرشباف روستایی فرش دست بافته خود را به زیر پای کمال‌الملک قرار داد و از او خواست با این کار به این فرش ارزش بدهد. در همان لحظه کمال‌الملک گفت: هنر واقعی کار دست توست که نقش‌های خیره‌کننده در قالی قرار داده‌ای و در دنیا فرش دستباف را به نام ایران می‌شناسند.

به گزارش خبرگزاری فارس برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «چرا دولت بیمه قالی بافان که چندین سال پراخت کرده اند را نصف حساب می کند» خواستار پیگیری از مسئولان شدند.

 

افزایش ۳۰ درصدی مصرف تخم مرغ به دلیل گرانی گوشت

ناصر نبی پور با بیان این که مصرف سرانه تخم مرغ در کشور تا سال گذشته 10 تا 10.5 کیلوگرم بوده است گفت امسال بواسطه کاهش قدرت خرید مردم و گران بودن قیمت سایر مواد پروتئینی تقاضای بسیار زیادی برای مصرف تخم مرغ بوده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار گفت: مصرف تخم مرغ امسال نسبت به سال گذشته 20 تا 30 درصد بیشتر شده است.

وی در ادامه افزود: امسال مصرف سرانه تخم مرغ به 13 کیلوگرم رسیده است.

نبی پور اظهارداشت: هم اکنون قیمت تخم مرغ بطور میانگین هفت هزار و 800 تا هشت هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است اما قیمتی که مرغداران از ابتدای سال جاری تاکنون فروخته اند هنوز میانگین قیمتی به شش هزار و 500 تومان نرسیده در صورتی که قیمتی که سازمان حمایت اعلام کرده هفت هزار و 740 تومان درب مرغداری است.

وی ادامه داد: فاصله قیمتی فروش مرغداران در درب مرغداری با قیمت مصوب سازمان حمایت به ازای هرکیلوگرم 1200 تومان است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار در خصوص دلائل این فاصله قیمتی گفت: سال گذشته تولید تخم مرغ در کشور زیاد بود واز دی ماه قیمت تخم مرغ به شدت افت پیدا کرد.

وی گفت: قیمت هرکیلو تخم مرغ در سه ماهه سال جاری بطور میانگین چهار تا چهار هزار و 200 تومان شد درصورتیکه قیمت تمام شده هفت هزار و 500 تومان بود.

نبی پور افزود: مرغداران تخم مرغ های تولیدی خود را سه هزار و 500 تومان زیر قیمت فروختند به همین دلیل تعداد زیادی از گله های خود را برای کشتار به کشتارگاه ها فرستادند.

وی اظهارداشت: ناگفته نماند با کشتار گله های مرغ تخمگذار کمبودی به لحاظ تولید تخم مرغ در کشور ایجاد نشد و همین حال نیز 300 تا 400 هزار تن مازاد تولید تخم مرغ در مملکت وجود دارد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار یادآورشد: امسال با ترفند وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه گله های مرغ تخمگذار بجای 90 هفتگی 110 هفته روانه کشتارگاه شدند تا در تامین تخم مرغ کمبودی در فصل سرد سال به خصوص زمستان ایجاد نشود چون طبق معمول میزان مصرف این کالای پروتئینی در فصل سرد سال افزایش پیدا می کند.

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات