۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹
کد خبر: ۶۴۱۵۱۵

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۷ اسفندماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه

مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه ۷ اسفندماه ۹۸| قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 6 میلیون و 200 هزار تومان و طرح قدیم 6 میلیون و 190 هزار تومان است.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی چهارشنبه 7 اسفند ماه  ۹۸ به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز ۹۸/۱۲/۰۷

امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید  6 میلیون و 200 هزار تومان و طرح قدیم 6 میلیون و 190 هزار تومان است.

ضمن آنکه قیمت نیم سکه بهار آزادی 3 میلیون و 200 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 990 هزار تومان و سکه گرمی 956 هزار تومان تعیین شده و به فروش می رسد.

قیمت طلای 18عیار هم 630 هزار  تومان، طلای 24 عیار 838 هزار و 200 تومان و هر مثقال طلا 2 میلیون و 722 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت 1645.9 دلار معامله می‌شود.

هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت دلار 15 هزار و 700 تومان، درهم امارات 4 هزار و 300 تومان، یورو  16 هزار و 850 تومان تعیین شده و به‌فروش می‌رسد.

صرافی‌های بانک‌ها امروز چهارشنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم با افزایش 800 تومانی نسبت به صبح دیروز 15 هزار و 600 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 15 هزار و 500 تومان خریداری می‌کنند، بر همین‌ اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها 16 هزار و 700 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها 16 هزار و 600 تومان است.

 

آغاز پیش فروش ۷ محصول ایران خودرو از فردا ۷ اسفند ماه+ جدول

پیش فروش شرکت ایران خودرو در ساعت 11 صبح روز چهارشنبه مورخ 98/12/07 آغاز خواهد شد.

در این طرح ظرفیت ثبت نام برای هر کد ملی، از کل بخشنامه یک دستگاه خودرو است و تنظیم صلحنامه در این بخشنامه امکانپذیر نیست.

علاوه بر این مشتریانی که 18 ماه گذشته در شرکت های ایران خودرو و سایپا اقدام به ثبت نام نموده اند و یا در این مدت خودرو تحویل گرفته اند مجاز به ثبت نام در این بخشنامه نیستند.

 گروه صنعتی ایران خودرو , قیمت خودرو , خودرو ,

 

کاهش قیمت گوشت گوسفند و مرغ

متوسط قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری در بهمن ماه سال ۹۸ نشان میدهد برخی اقلام خوراکی در سبد معیشت خانوار همچنان نسبت به ماه قبل رشد دارد.

بر این اساس بیشترین افزایش قیمت اقلام خوراکی نسبت به ماه قبل (دی ماه) مربوط به موز با ۹ درصد، سیب زمینی و پرتقال ۸.۸ درصد، پیاز ۴۶.۲ درصد، عدس ۲.۳ درصد، شکر ۲.۲ درصد و سیب ۳.۶ درصد است.

همچنین بیشترین کاهش قیمت نسبت به مدت مشابه ماه قبل برای اقلامی مانند گوجه با ۱۸.۴ درصد، خیار ۱۳ درصد، رب گوجه ۹ درصد، گوشت گوسفند ۱.۴ درصد و گوشت مرغ ۱.۲ درصد ثبت شد.

همچنین بیشترین کاهش قیمت در بهمن ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل برای اقلامی مانند مرغ ماشینی، سیب زرد درختی و رب گوجه گزارش شده است. 

علاوه بر آن بیشترین رکورد افزایش قیمت نسبت به مدت مشابه سال قبل برای اقلام مانند پیاز با ۹۹.۷ درصد، چای ۸۷.۹ درصد و پس از آن برنج و شکر به ثبت رسید.

 

آخرین تصمیمات کارگروه تنظیم بازار برای تأمین اقلام بهداشتی

در آخرین جلسه کارگروه تنظیم بازار در مورخ 5 اسفند ماه 98 مقرر شد با توجه به ضرورت‌های مرتبط با سلامت مصرف‌کنندگان، در جلسه هشتاد کارگروه تنظیم بازار مورخ 98/12/5  مقرر شد، به جهت ضرورت‌های زمانی ابلاغ و اجرای تصمیمات ذیل، در متن مصوبات هفتاد و نهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار لحاظ و ابلاغ شود.

16-1- مقرر گردید صادرات مواد اولیه تولید ماسک‌های پزشکی با شماره تعرفه‌های 5602، 5603، 39269099، 84213990 تا اطلاع ثانوی ممنوع گردد.

16-2 با توجه به درخواست نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعرفه واردات انواع ماسک‌ به شماره تعرفه 63079010 از 55 درصد به 5 درصد تعدیل و تعیین گردید و همچنین اولویت ارزی آن از 7-2 به 1-2 برای دریافت ارز نیمایی با اولویت ویژه مصوب گردید، لذا مقرر گردید دفتر مقررات صادرات و واردات اقدامات لازم را در خصوص ابلاغ تعرفه مصوب و گروه ارزی طی فرآیندهای مرتبط بدون فوت وقت اقدام نماید.

16-3- تمام کارخانجات تولیدکننده محصولات بهداشتی و سلامت‌محور از جمله کارخانجات تولیدکننده محصولات سلولزی (دستمال کاغذی و...) و شوینده‌ها مکلف به تولید سه شیفت و عرضه حداکثری در بازار می‌باشند و بدیهی است در صورت هر گونه کاهش عرضه و یا عدم تولید مکفی، علاوه بر اقدامات قانونی، استفاده از ابزارهای مدیریت تنظیم بازار (رفع ممنوعیت واردات و کاهش تعرفه) بلافاصله در دستور کار قرار خواهد گرفت.

16-4- با توجه به درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر لزوم تولید حداکثری محصولات بهداشتی به دلیل رشد غیرمتعارف مقادیر تقاضای محصولات مذکور، مقرر گردید حداکثر تا قبل از جلسه آتی کارگروه تنظیم بازار کمیته تخصصی محصولات پتروشیمی نسبت به در اولویت قرار دادن تأمین مصارف داخلی LAB برای تولید شوینده‌ها (بر اساس تولید 3 شیف با حداکثر ظرفیت) در مقابل صادرات اقدام و پیشنهاد‌های سیاستی برای تحقق هدف مذکور را به دبیرخانه ارائه نماید.

16-5- با توجه به درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر ضرورت نظارت بر چرخه تولید، توزیع و... کالاهای بهداشتی از جمله ماسک، الکل، شوینده‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها، کالاهای مذکور در گروه یک کالاهای اساسی و ضروری قرار گرفته و مشمول کنترل قیمت‌، مبارزه با احتکار، گرانفروشی، اختفاء، عدم عرضه، کم‌فروشی و... خواهند بود و همه دستگاه‌های نظارتی مکلف می‌باشند با تخلفات مربوطه از جمله عدم ثبت موجودی انبارها در سامانه جامع انبارها، همانند سایر کالاهای گروه یک مشمول دستورالعمل مبارزه با احتکار برخورد نماید.


کارگروه تنظیم بازار

 

حباب سکه به حداقل ممکن رسیده است

درخصوص دلایل افزایش بهای طلا و سکه در هفته‌های اخیر، اظهارداشت: از یک سو افزایش اونس جهانی طلا را داریم که قیمت آن در 10 روز گذشته به خاطر ناامنی‌های سیاسی و اقتصادی به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا حدود 80 دلار گران شده است.

وی افزود: سرمایه‌گذاران روی طلا تمرکز کرده‌‌اند و همین باعث افزایش قیمت طلا شده است و پیش‌بینی شده است که اونس جهانی تا 1800 دلار افزایش یابد.

دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: در بازار داخلی هم از اوایل هفته تقاضا برای خرید افزایش یافته و یک مقدار هم افزایش نرخ ارز بود که روی قیمت طلا و سکه هم تاثیر گذار بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا قبل تحولات جهانی و رشد نرخ ارز تغییری در رفتار خریداران و فروشندگان طلا به وجود آمده است، گفت: بله، با افزایش نرخ ارز و اونس جهانی قیمت طلا رشد کرده و همین تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار سکه را افزایش داده است. 

بذرافشان با بیان اینکه به مردم خرید طلای آب شده را توصیه نمی‌کنیم، افزود: چون حباب سکه به حداقل رسیده است تقاضای ما این است که در صورتی که کسی می‌خواهد وارد بازار طلا و سکه شود، فقط طلای ساخته شده و سکه خریداری کند زیرا مشکلات زیادی برای شناسایی عیار طلای آب شده وجود دارد و خرید آن توصیه نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما قیمت‌ها روند صعودی دارد، گفت:‌ با توجه به پیش بینی قیمت اونس جهانی احتمال ادامه افزایش قیمت سکه و طلا وجود دارد اما در صورتی که بانک مرکزی بتواند نرخ ارز را کاهش دهد، عامل منفی در قیمت طلا و سکه خواهد بود و ثبات به بازار طلا و سکه بازمی‌گردد

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات