۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۷
کد خبر: ۶۸۰۰۹۰

مهمترین اخبار اقتصادی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰/قیمت طلا، دلار و سکه

مهمترین اخبار اقتصادی دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰/قیمت طلا، دلار و سکه
هم‌اکنون در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم ۹۵۵ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۹ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان و قیمت دلار ۲۲ هزار و ۱۰۰ تومان است.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی دوشنبه 20 اردیبهشت 1400 به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار و قیمت ارز امروز ۱۴۰۰/۰۲/۲۰

هم‌اکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم 955 هزار تومان، قیمت دلار 22 هزار و 100 تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید 9 میلیون و 830 هزار تومان وقیمت سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز 9 میلیون و 500 هزار تومان است.

در بازار سبزه‌میدان هم اکنون، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 5 میلیون و 400 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 3 میلیون و 400 هزار تومان و سکه یک گرمی 2 میلیون و 100 هزار تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.

قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم 955 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یک‌میلیون و 278 هزار تومان و هر مثقال طلا 4 میلیون و 138 هزار تومان ارزش‌گذاری شده است.

 گفتنی است،‌ به دلیل موج جدید کرونا و اعلام شرایط قرمز در تهران، بازار طلا و جواهر تهران نیز به مدت 4 هفته تعطیل بود و از 18 اردیبهشت ماه بعد از یک دوره تعطیلی، مجدداً فعالیت خود را آغاز کرده است. قیمت های درج شده در این خبر با استناد به نرخ های اعلامی از سوی اتحادیه طلا و جواهر است.

در بازار ارز هم اکنون قیمت دلار 22 هزار و 100 تومان، قیمت یورو 26 هزار و 800 تومان و درهم امارات  6 هزار و  50 تومان اعلام شده است.

نوسان قیمت در بازار ارز درحالی رخ داده که در تعطیلات نوروز، با تلاش سفته بازان،‌ قیمت دلار به مرز 26 هزار تومان هم رسیده بود اما انتشار خبرهای مربوط به مذاکرات هسته ای و ... باعث عقب نشینی دلار از این سطح قیمتی شده است.

به اعتقاد کارشناسان دو باور در بازار ارز وجود دارد که موجب نوسانات قیمتی می شود،‌نخست اینکه با مذاکره و بازگشت به برجام و ... قیمت ارز کاهش چشم گیری خواهد داشت و دوم اینکه حتی مذاکره هم نمی تواند مانع از واقعیات موجود اقتصاد ایران شود و امکان کاهش چشم گیر قیمت ارز وجود ندارد و نهایتا دلار در کانال 23-22 هزار تومان جا خوش می کند.

به گزارش تسنیم،‌ در صرافی‌های بانکی قیمت‌ دلار و یورو نسبت به روز کاری قبل افزایش یافته است؛ برهمین اساس، قیمت فروش دلار 21 هزار و 698 تومان و قیمت خرید دلار از مردم 21 هزار و 269 تومان تعیین شده است. قیمت فروش یورو نیز معادل 25 هزار و 703 تومان و قیمت خرید یورو نیز 25 هزار و 194 تومان اعلام شده است.

نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی‌های بانکی و بازار متشکل ارزی متغیر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می‌کند.

 

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۰/۰۲/۲۰

به دنبال وقوع یک حمله سایبری که منجر به توقف فعالیت خطوط لوله اصلی عرضه سوخت در آمریکا شد قیمت نفت روز دوشنبه شاهد رشد قابل توجهی بود. این حمله میزان آسیب پذیری زیرساخت های انرژی آمریکا را آشکار ساخته است.

بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 38 سنت معادل 0.56 درصد افزایش به 68 دلار و 66 سنت رسید. هفته گذشته نفت برنت شاهد رشد 1.5 درصدی بود. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم که در هفته گذشته بیش از 2 درصد افزایش یافته بود، امروز با 34 سنت معادل 0.52 درصد رشد به 65 دلار و 24 سنت رسید.

کاخ سفید در حال همکاری نزدیک با شرکت خط لوله کولونیال برای حل مشکل ناشی از این حمله سایبری است. به دنبال این حمله بزرگترین اوپراتور خطوط لوله انتقال سوخت آمریکا ناگزیر شده شبکه عرضه خود در شرق آمریکا را به تعطیل کند.

شبکه عرضه سوخت شرکت کولونیال حدود نیمی از سوخت ساحل شرقی آمریکا را تامین می کند که شامل انتقال روزانه 2.5 میلیون بشکه بنزین و انواع دیگر سوخت هاست. هنوز عامل این حمله مشخص نشده اما به گفته منابع آگاه هکرها احتمالا یک گروه حرفه ای فعال در ارتکاب جرائم سایبری بوده اند.

شرکت کولونیال دیروز اعلام کرد، خطوط اصلی انتقال سوخت شرکت از مدار خارج شده اما برخی خطوط کوچک تر بین پایانه ها و ایستگاه های توزیع اکنون در حال فعالیت است. این شرکت نگفته که چه زمانی شبکه اصلی به مدار باز خواهد گشت.

اندرو لیپو، رئیس موسسه لیپو اویل در این باره گفت: «نکته اصلی اینجاست که مجرمان سایبری با مهارت تمام توانسته اند راه های جدیدی برای نفوذ به زیرساخت های انرژی آمریکا بیابند... زیرساخت ها فاقد مکانیزم های دفاعی مناسب است تا بتواند تمام مسیرهای نفوذ بدافزارها به سیستم را بگیرد.»

به گفته تحلیلگران تعطیلی طولانی مدت خطوط انتقال سوخت در آستانه آغاز فصل سفرهای تابستانی سبب خواهد شد تا قیمت بنزین در پمپ بنزین ها به صورت ناگهانی بالا برود و مصرف کنندگان و اقتصاد آمریکا آسیب ببیند.

 

افزایش بی‌سروصدای قیمت نان در تهران تا مرز ۵۰ درصد

اوضاع قیمت نان در بی‌محلی حیرت‌انگیز نهادهای نظارتی و رسیدگی و کنترل بازار دچار هرج و مرج است. نانوایی‌ها که خود را از کورس افزایش قیمت‌ها جامانده می‌بینند، در اقدامی خودسر نرخ‌های مورد دلخواه خود را به مشتریان اعلام می‌کنند. نرخ‌هایی که گاه تا 50 درصد بیشتر از نرخ مصوب نان است و ادامه این هرج و مرج قیمت نان، بسترساز اعتراض‌های اجتماعی خواهد بود.

بیژن نوروزمقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی هفته گذشته اظهار نظری کوتاه داشت مبنی بر اینکه؛ "در حال حاضر قیمت نان چند نرخی است؛ به عنوان مثال یک نانوایی لواش ممکن نان را به همان قیمت مصوب گذشته یعنی 300 تومان عرضه کند و واحد دیگری نان لواش را به 400 و واحد سوم 450 تومان عرضه کند؛ در مورد نان بربری و سایر نان‌ها نیز همین وضعیت حاکم است، مثلاً ممکن است، یک واحد نان بربری را به قیمت 1000 تومان عرضه کند و واحد دیگری 2000 تومان و یا 2500 تومان عرضه کند؛ نانوایان، چاره‌ای جز افزایش قیمت ندارند؛ آخرین پیشنهاد نانوایان، افزایش 100 درصدی قیمت‌ها بوده است؛ در مورد افزایش قیمت نان تصمیم‌‎گیری شده، اما به ما گفتند فعلا اعلام نکنید."

آماری از وضعیت پراکندگی واحد نانوایی در سطح کشور

از مجموع بیش از 3 میلیون واحد صنفی نزدیک به 83 هزار واحد صنفی نانوایی در سطح کشور فعالیت می‌کنند که از این میان 24 هزار واحد نانوایی آزاد پز هستند و 59 هزار واحد به صورت یارانه‌ای نان پخت می‌کنند. سرانه کشوری نیز به ازای متوسط هر هزار و 16 نفر یک نانوا در کشور است. کمترین میزان سرانه مربوط به گیلان با حدود 600 نفر و بیشترین سرانه مربوط به هرمزگان با 1 هزار و 600 نفر برآورد شده است. سرانه نانوایی در تهران هم به ازای 1 هزار و 500 نفر است. به عبارت دیگر به ازای هر 254 خانواده یک نانوایی در سطح کشور فعال است.

درخواست اتحادیه صنف نانوایان برای افزایش قیمت نان

حالا اتحادیه صنف نانوایان که گستردگی و فراوانی قابل توجهی در سطح کشور دارد، با توجه به عدم افزایش قیمت نان در 2 سال اخیر، خواستار بالا رفتن نرخ فروش نان شده است. این درخواست همانطور که در بالا ذکر شد تا 100 درصد هم مطالبه شده اما تعدادی از نانوایان خودجوش دست به کار شده‌اند و حالا شاهد افزایش قیمت نان در برخی از نانوایی‌ها از 40 تا 50 درصد هستیم.

توجیه نانوایان برای این اقدام خود افزایش دامنه تورم، افزایش قیمت کالاها و خدمات، بالا رفتن میزان دستمزدها، افزایش هزینه‌ها و همچنین عقب ماندن از کورس بالا رفتن قیمت‌هاست که تمامی آنها منطقی به نظر می‌رسد؛ اما تعیین جزیره‌ای قیمت نان و اعلام خودسر نرخ آن از سوی گروهی از نانوایان، هرج و مرج و آنارشی را به دنبال دارد که تبعات آن دامن‌گیر حوزه‌های دیگر خواهد شد.

سازمان تعزیرات چه می‌کند؟

سازمان تعزیرات حکومتی به‌عنوان نهاد رسیدگی به تخلفات گرانفروشی، بازوی مهم حاکمیتی در کنترل بازار محسوب می‌شود؛ اما چرا نانوایان به وجود این سازمان که محاکم خود را دارد و حکم‌های قانونی علیه متخلفان صادر می‌کند، بی‌توجه هستند و خودخواسته و بدون مقرره نهادهای رسمی قیمت نان را افزایش داده‌اند؟

به گفته ناصر مدیحی، رئیس گشت تعزیرات تهران، ستاد تنظیم بازار در استانداری تهران جلساتی برای تعیین قیمت جدید نان را برگزار کرده و تصمیماتی در این خصوص گرفته است اما هنوز مصوبه‌ای اعلام نشده است و بنابراین افزایش نرخ نان توسط برخی نانوایی‌ها غیرقانونی است.

بنابراین ملاک سازمان تعزیرات حکومتی در قیمت نان، نرخ مصوب و اعلامی 1/7/1398 است و هرگونه افزایش خودسرانه قیمت نان از سوی نانوایی‌ها غیرقانونی است.

اما تاکنون گزارشی از اقدامات این سازمان درباره مقابله با افزایش خودسرانه نرخ نان ارائه نشده است و همین موضوع این سؤال را ایجاد می‌کند که سازمان تعزیرات درباره بالا رفتن قیمت نان خواب است؟

 

رشد ۵ هزار واحدی شاخص بورس در کنار افزایش حجم معاملات

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه بیش از 9میلیارد و 311میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر 4هزار و 507میلیارد تومان در بیش از 404هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 5هزار و 572واحدی در ارتفاع یک‌میلیون و 157هزار و 469واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی شد و در مقابل شرکت‌های گروه مپنا، ایران خودرو و کاشی الوند با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی متعادلی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص‌ قیمت (وزنی ــ ارزشی) 2329واحد رشد و شاخص‌های کل (هم‌وزن) 2329واحد و قیمت (هم‌وزن) 1513واحد افت و شاخص‌ آزاد شناور 7040واحد و شاخص‌های‌‌‌ بازار اول و دوم به ترتیب 5444 و 6562 واحد رشد کردند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 793میلیون ورقه به‌ارزش 12هزار و 488میلیارد تومان در 82هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 38واحد رشد کرد و در ارتفاع 17هزار و 268واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی پلیمر آریا ساسول، ذوب آهن اصفهان و پتروشیمی تندگویان شد و در مقابل شرکت‌های سنگ آهن گهر زمین، دارویی ره آورد تامین و آسیا سیر ارس بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

 

ورقهای فولادی ۱۵ درصد گران شد

حمیدرضا رستگار با اشاره به اینکه شرایط رکود و روزهای انتخابات ریاست جمهوری باعث شده تا وضعیت بازار بلاتکلیف بوده و خبری از معاملات نباشد، اظهار داشت: در این شرایط بازار ارز نیز روند نزولی خود را طی می کند.

وی افزود: جالب اینجاست با وجود اینکه ما شاهد کاهش نرخ ارز در بازار هستیم تولیدکنندگان قیمت آهن و فولاد را مدام تغییر می دهند.

رئیس اتحایه فروشندگان آهن تصریح کرد: بهانه افزایش قیمت آنها افزایش هزینه های کارگری و حمل و نقل است اما به اعتقاد ما با محاسبه این هزینه ها بازهم افزایش قیمتها منطقی نیست.

رستگار در ادامه اضافه کرد: با وجد روند کاهشی نرخ ارز قیمت ورق های فولادی در بازارهای جهانی 10 تا 15 درصد گران شده است البته قیمت آهن تغییراتی نداشته و معاملات این بخش در رکود به سر می برد.

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات