۲۰ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۱۰۰۲۵۵
منتشر شد؛

مجموعه مقالات برتر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی

خبرگزاری رسا ـ مجموعه مقالات برتر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی‌‌(ره) با موضوع ویژه عاشوراپژوهی در عرصه بین‌الملل از سوی مرکز بین‌الملی ترجمه و نشر المصطفی‌‌(ص) منتشر شد.
مجموعه مقالات سيزدهمين جشنواره بين‌المللي پژوهشي شيخ طوسي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مجموعه مقالات برتر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی‌‌(ره) با موضوع ویژه عاشوراپژوهی در عرصه بین‌الملل از سوی مرکز بین‌الملی ترجمه و نشر المصطفی‌‌(ص) منتشر شد.

«گذری بر تاریخ تحریف‌ستیزی از عاشورا»، «سیاه‌پوشی در فرهنگ شیعه»، «کربلا یا کوفه؟ ارزیابی نظسریه تشکیل حکومت در قیام امام حسین‌‌(ع) با تأکید بر دیدگاه امام خمینی‌‌(ره)»، «الملحمة الحسینّة فوق الشبهات وقفة مع استنتاجات العلامة السیدجعفر مرتضی العاملی» و «بررسی قیام‌های توابین، مختار و زیدبن علی» از مقاله‌های ارائه شده در این اثر است.

سیدعبدالله حسینی در مقاله خود با عنوان «گذری بر تاریخ تحریف‌ستیزی از عاشورا» آورده است: «تحریف‌زدایی از عاشورا هم‌زمان با تحریف عاشورا و پیش از واقعه عاشورا شروع شد که مسلم بن عقیل و امام حسین‌‌(ع) با آن مبارزه کردند و پس از شهادت امام‌‌(ع)، این مبارزه از سوی حضرت زینب‌‌(س) و امام سجاد‌‌(ع) ادامه یافت».

تحریف و تحریف‌ستیزی مهم‌ترین بخش این مقاله است که در آن با اشاره به تعریفی از تحریف، آمده است: «تحریف از ریشه «حرف» به معنای «کنار راندن» یا «به گوشه راندن» است؛ کلمه‌های تحریف، انحراف و منحرف هم خانواده و هم معنا هستند و بر «کنار رفتن و دور شدن از مسیر و وضع اصلی و حقیقی» دلالت می‌کنند».

این مقاله در پایان نتیجه می‌گیرد که تحریف‌ستیزی و تحریف‌زدایی از نهضت امام حسین‌‌(ع) هم زمان با شروع تحریف نهضت امام حسین‌‌(ع) یعنی پیش از واقعه عاشورا و از زمانی که حکومت یزید به تبلیغ بر ضد نهضت امام پرداخت آغاز شد و این حرکت با مجاهدت‌های امام سجاد‌‌(ع) و حضرت زینب‌‌(س) ادامه یافت و در قرن دوم تا پنجم، نواصب و غالیان، دو جریان مهم تحریف‌ساز نهضت امام‌‌(ع) بودند.

«سیاه‌پوشی در فرهنگ شیعه» عنوان مقاله دیگری از مجموعه مقالات سیزدهمین جشنواره شیخ طوسی‌‌(ره) است که علی جان محمد قره‌باغی در آن به موضوع سیاه‌پوشی در عزاداری امام حسین‌‌(ع) پرداخته و به شبهات آن پاسخ داده است.

علل و عوامل سیاه‌پوشی شیعیان در عزاداری‌ها و بررسی روایات نهی از پوشش سیاه و تعارض آن با عمل ائمه اطهار‌‌(ع) از بخش‌های اصلی این مقاله است که نگارنده در آن به بیان روایات نهی از سیاه‌پوشی، روایات اثبات کننده سیاه‌پوشی از سوی ائمه اطهار‌‌(ع) و نقد و بررسی این سه دسته از روایات می‌پردازد.

«بررسی قیام‌های توابین، مختار و زیدبن علی» عنوان مقاله‌ای از محسن شریفی است که در مقدمه آن آمده است: «یکی از موضوعات مهم تاریخ شیعه، بررسی قیام‌های شیعی و اثبات اصالت و بیان هدف و فلسفه آنها است؛ این قیام‌ها تحول عظیمی در تاریخ اسلام، به خصوص تاریخ خون‌رنگ شیعه ایجاد کردند».

در بخش دیگری از این مقاله می‌خوانیم: «فاجعه کربلا، سبب جان گرفتن و بالندگی شیعه و افزایش هواداران آن مکتب گردید به طوری که می‌توان ادعا کرد آغاز حرکت شیعه و ابتدای ظهور آن، روز دهم محرم بود».

این نوشتار تلاش دارد تا به اختصار به توصیف چرایی و چگونگی قیام‌هایی که پس از قیام امام حسین‌‌(ع) به وقوع پیوستند، پرداخته و در ادامه علل شکست این قیام‌ها را بررسی کند و به بیان نظر امامان هم عصر این قیام‌ها درباره مشروعیت و عدم مشروعیت آنها بپردازد.

گفتنی است،‌ مجموعه مقالات برتر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی‌‌(ره)، در قطع وزیری، 287 صفحه، شمارگان 1200 نسخه و به قیمت سه هزار و هفتصد و پنجاه تومان از سوی مرکز بین‌الملی ترجمه و نشر المصطفی‌‌(ص) منتشر شده است. /920/ن601/ع

ارسال نظرات