کتاب نگرشی به اندیشه های فقهی علامه فضل الله منتشر شد
خبرگزاری رسا ـ کتاب «اطلالة علی الرویة الفکریه للفقیه المجدد المرجع السید محمد حسین فضل الله» نوشته رئیس حوزه علمیه المترضی سوریه چاپ و منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب «اطلالة علی الرویة الفکریه للفقیه المجدد المرجع السید محمد حسین فضل الله» ( نگرشی به دیدگاه فکری فقیه مجدد حضرت آیت الله سید محمد حسین فضل الله) که توسط علامه سید محمد السید طاهری الیاسری الحسینی از علمای عراق و رئیس حوزه علیمه المرتضی سوریه نوشته شده است چاپ و منتشر شد.
در این کتاب به دیدگاه های علامه سید محمد حسین فضل الله، مرجع فقید شیعیان لبنان درباره قرآن و احادیث پرداخته شده است.
نویسنده این کتاب در ابتدا به بررسی استقلال قرآن پرداخت و سپس به نقل گفتار علامه فضل الله در این باره اقدام کرد.
علامه فضل الله درباره استقلال قرآن می گوید: استقلال قرآن بدین معناست که هیچ آیه ای برای فهم، نیاز به آیه دیگر ندارد، بلکه آیات همدیگر را روشن می کنند و مراد نهایی را به مخاطب می رسانند.
تفاوت روایت و آیات از بخش های دیگر این کتاب است که مرجع فقید شیعیان لبنان در این باره اظهار داشته است: نص قرآن با احادیث تفاوت دارد، زیرا آیات قرآن کریم ثابت شده اند و نیازی به سند و اثبات علمی ندارند ولی روایات به سند نیازمند هستند و می توان برای اثبات احادیث و روایات از قرآن کریم استفاده کرد.
نویسنده کتاب در بخش سوم، دیدگاه علما نظیر شیخ طوسی، علامه طباطبایی و آیت الله خوئی را منتشر ساخته و در پایان نظر علامه فضل الله را آورده است.
علامه الطاهری درباره نظر علامه فضل الله در این باره می نویسد: علامه فضل الله در گذشته اعتقاد داشت که خبر موثق تنها در احکام شرعی قابل استفاده است ولی در اواخر عمر شریفشان به شمول خبر موثق در زمینه های مختلف اعتقاد پیدا کرد و نظر ایشان به نظر آیت الله خوئی نزدیک شد.
دقت فروان علامه فضل الله درباره سند روایات، بخش چهارم این کتاب را شامل می شود که طی آن به حساسیت فوق العاده این مرجع فقید به صحت و سقم احادیث و روایات منتشر شده که غالبا دچار شبهه هستند داشته است.
در بخش پایانی این کتاب نیز به مواضع و دیدگاه های علامه فضل الله درباره ظواهر و بواطن قرآن کریم پرداخته شده است./980/ب901/گ
ارسال نظرات