۲۳ آذر ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۷۶۰
استاد دانشگاه تونس:

غیبت علما در صحنه اعتراضات از نقاط ضعف انقلاب‎های اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه یکی از شهرهای تونس، غیبت علما از صحنه اعتراضات را یکی از عوامل ضعف انقلابهای اسلامی توصیف کرد و انقلاب تونس را عنایتی الهی خواند.
احمد الابيض استاد دانشگاه تونس

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، احمد الابیض، امام جمعه یکی از شهرهای تونس و استاد روانشناسی اجتماعی این کشور در سلسله نشست های تخصصی حوزه های علمیه و جهان معاصر که شب گذشته با عنوان «بررسی آخرین تحولات بیداری اسلامی در کشورهای سوریه، لبنان و تونس» در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد به بررسی انقلاب ملت تونس پرداخت.

 

وی گفت: برخی از علما نظیر شیخ محمد بن طاهر آل عاشور از بزرگ ترین نویسندگان کتابهای تفسیر در تونس از آن دوران بر لزوم روشن شدن دیدگاه رهبری جهان اسلام تاکید داشتند و تلاش های فراوانی در این زمینه انجام گرفت.

 

احمد الابیض افزود: سال 1981 بود که نظام دیکتاتوری به فعالیتهای جنبش اسلامی پی برد و بسیاری از انقلابیون را بازداشت کرد، نظام کاملا می دانست که تنها با کمک غربی ها می تواند خود را نجات دهد و بر همین اساس با کمک غرب به سرکوب جنبشهای اسلامی و شهروندان پرداخت.

 

استاد دانشگاه تونس تصریح کرد: زین العابدین بن علی نقشه ای برای در بن بست قرار دادن جنبش اسلامی تدارک دید و فشارهای بسیار شدیدی بر مردم وارد ساخت. ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به قرائت تالیفهای شهید صدر و شهید مطهری و سایر علما پرداختیم و با اندیشه های اسلامی بیشتر آشنا شدیم.

 

وی با اشاره به مبارزه دیکتاتوری بن علی با اسلام، خاطر نشان ساخت: دوری از دین از نقشه های نظام برای مبارزه با جنبش های اسلامی بود که به گسترش شدید فساد و استبداد در سراسر کشور منجر شد. همه مراکز اقتصادی تحت سلطه خاندان حاکم قرار داشت و مردم به ستوه آمده بودند، تنها کسانی که از نظام سود می بردند از دیکتاتوری حمایت می کردند.

 

احمد الابیض با اشاره به اینکه بیش از 16 سال در زندان دیکتاتوری حبس بود، اظهار داشت: زندانیان حتی از نویسندگی و تالیف و قرائت قرآن کریم نیز محروم بودند اما همه اینها نتوانست ما را از تفکر و اندیشه بازدارد و موفق شدیم چندین جلد کتاب در زندان تالیف کنم.

 

وی از غیبت علما به عنوان یکی از عوامل ضعف انقلاب یاد کرد و گفت: غیبت علما از عناصر اصلی ضعف جنبشهای اسلامی است و جوانان توانستند رهبری قیام را برعهده گیرند. انقلاب پیروز شد تا مردم از همه این ظلم و ستم خلاص شوند، حتی مخالفان اسلام نیز اعتراف کردند که انقلاب تونس عنایتی الهی بود.

 

این اندیشمند تونسی تاکید کرد: وقتی نظام سرنگون شد شعارهای فراوانی نظیر «ملت خواهان آزادی فلسطین است» را سر شد اما مردم می دانستند که سرنگونی نظام دیکتاتوری مقدمه ای برای آزادی فلسطین است و بر همین اساس به شعار «الشعب یرید اسقاط النظام» روی آوردند.

 

وی درباره اعتصابهای رخ داده در این کشور، توضیح داد: کسانی که نتوانستند در انتخابات پیروز شوند به دلیل تسلطی که بر اتحادیه کارگری دارند از  این اتحادیه برای فشار به نظام جدید روی آورده و تعصبهای کارگری فراوانی را ترتیب دادند./980/پ202/ک

ارسال نظرات