در نشست خبری چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه اعلام شد؛
رونمایی از اولین سند نیازسنجی پژوهشی حوزه
خبرگزاری رسا - معاون پژوهشی حوزههای علمیه سراسر کشور از رونمایی اولین سند نیازسنجی پژوهشی، دربردارنده اولویت های پژوهشی دانش فقه در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه سراسر کشور پیش از ظهر امروز در نشست خبری چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه که با حضور خبرنگاران در ساختمان انجمنهای علمی حوزه برگزار شد، گفت: پژوهش یک فرآیند پرپیچ و خم، دیربازده و سخت، روشمند و منطقی است.
وی افزود: کتاب یکی از راههای ارائه نتایج یک کار پژوهشی است، البته همه کتابها نیز گزارش یک پژوهش نیستند برخی کتابها ترویجی و برای گسترش فرهنگ هستند.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه سراسر کشور در ادمه به ارزیابی همایشهای کتاب سال حوزه در گذشته پرداخت و اظهار داشت: همایش کتاب سال حوزه، جریان نشر و گسترش دانش را برای ما رونمایی کرده و بیان فاصله پژوهشها و نشر دانش در قالب کتاب در فاصله یک سال کاری است.
حجتالاسلام عماد با اشاره به اهداف برگزاری همایش کتاب سال حوزه گفت: کتاب سال حوزه در 14 دوره گذشته نشان از یک رشد کمی نسبتا خوب و یک رشد کیفی در خور توجه داشته است.
وی اظهار داشت: براساس شاخصها و معیارهایی که امروز انجام می دهیم، آثاری که 14 سال پیش برگزیده شدهاند اگر امروز در دایره رقابت حضور پیدا می کردند معلوم نبود که چه تعداد از آن آثار تقدیر میشدند و این نشان از رشد علمی حوزه نسبت به گذشته دارد.
رییس شورای علمی کتاب سال حوزه در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ضرورت دارد فعالیت های پژوهشی منطبق با نیازهای جامعه باشد و این امر هم از مطالبات مقام معظم رهبری و هم از تاکیدات مراجع عظام تقلید است.
وی با اشاره به مطالبات رهبری و مراجع نسبت به ارائه فعالیتهای پژوهشی منطبق با نیازهای جامعه ابراز داشت: در همین راستا در همایش کتاب سال امسال از اولین سند نیازسنجی پژوهشی که دربردارنده اولویت های پژوهشی دانش فقه است رونمایی خواهد شد.
حجت الاسلام عماد افزود: 19 پروژه قابل توجه در حوزه نیازسنجی در دست انجام داریم که 15 نیازسنجی علمی، یک مورد مربوط به رشتههای علمی و سه مورد طرح تدوین مدل نیازسنجی پژوهشی و دو طرح نیز نیازسنجی پژوهشهای تدوینی است.
وی با بیان این که نیازسنجی فقه پایان یافته است، گفت: در همایش کتاب سال حوزه امسال از این سند نیازسنجی رونمایی شده و در اختیار جامعه علمی قرار خواهد گرفت.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به ویژگیهای نیازسنجی فقه ابراز داشت: در طرح نیازسنجی فقهی به لحاظ روش و رویکرد، دو رویکرد موضوعی و تقاضامحور ترکیب شده است.
وی ادامه داد: رویکرد تقاضامحور رویکردی است که براساس آن نیازهای مصرف کنندههای دانش، شناسایی میشوند و برای این منظور از تمام وزارتخانه ها و دستگاههای اجرایی و علمی کشور خواستهایم که نیازهای فقهی خود را اعلام کنند.
حجتالاسلام عماد با اشاره به اینکه «نیازسنجی فقهی دو» سه تا چهار سال آینده تدوین خواهد شد و این نیازسنجی به مراتب کم اشکال تر خواهد بود، افزود: تاکنون حدود هزار و 250 عنوان نیازپژوهشی فقهی وجود دارد.
وی افزود: ما باید به مقولههای فقه دانش نیز بپردازیم که در نیازسنجیهای بعدی در یک ساختار منضبط شناسایی شود به گونهای که رویکرد آینده نگرانه در آینده به شدت به نیازسنجی ما حاکم و جوابگوی مسائل باشد.
گفتنی است، چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه به همت معاونت پژوهش حوزههای علمیه سوم اسفندماه 1391 از ساعت 9 صبح در مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهم السلام) شهر مقدس قم برگزار میشود./907/پ202/ق
ارسال نظرات