مسلمانان میانمار در قبرهای دسته جمعی دفن میشوند
به گزارش خبرگزاری رسا، اسناد دخالت مقامات میانمار در کشتار صدها مسلمان روهینگیا که توسط محققان سازمان دیدهبان حقوق بشر از 27 منطقه مختلف در ایالت مسلماننشین آراکان میانمار گردآوری شده از کشف 4 قبر دستهجمعی که میان ماههای ژوئن و اکتبر سال گذشته حفاری شده و با پیکرهای مسلمانان پر شده است خبر داد.
این گزارش جامعترین سندی است که تاکنون در مورد دست داشتن دولت میانمار در حملات و جنایتهای قومی در این کشور منتشر شده است و درست چند ساعت پیش از لغو تحریمها علیه رژیم میانمار از سوی اتحادیه اروپا منتشر شد. اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که به بهانه وعدههای اصلاحطلبانه رژیم برمه در لوگزامبورگ قصد دارد تحریمهای موجود علیه آن را ملغی کند.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر آمده است: بنابر عکسهای گرفته شده از سوی ساکنان شهر «سیتوه» میانمار، در یک گور دستهجمعی در نزدیکی این شهر، 18 جسد در یک قبری که به تازگی حفر شده دفن شدهاند. دستهای این جنازهها با نوارهای پلاستیکی که توسط نیروهای پلیس استفاده میشود، بسته شدهاند.
یک مرد روهینگیا که شاهد دفن کردن اجساد بوده، به دیدهبان حقوق بشر گزارش داده است که بعضی از این اجساد جای شلیک گلوله داشتند، برخی سوزانده شده بودند و برخی هم زخم چاقو بر بدن داشتند و دستهای آنها بسته شده بود.
بیش از 100 نفر از شاهدان این خشونتها که توسط راهبان بودایی و یک جنبش ملی سیاسی در میانمار صورت میگیرد، گزارشهای مکرری را در مورد همکاری نیروهای پلیس و ارتش در این جنایات و حضور آنها پیش از آغاز حملات خبر دادهاند. گزارشها حاکی از آن است که این نیروها پیش از آغاز حملات در مناطق مورد نظر حاضر میشوند و به مسلمانان محلی اطمینان خاطر میدهند اما به محض ورود نیروهای بودایی به آنان اجازه حمله میدهند و خود نیز در این خشونتها و کشتارها شرکت میکنند.
در دلخراشترین کشتار مسلمانان که یک روز به طول انجامید، بیش از 70 مسلمان از جمله 28 کودک، در دهکده «یان تی» کشته شدند.
یکی از شاهدان این کشتار جمعی میگوید: پلیس با حضور در دهکده به ما میگفت به داخل روستا برگردید و عنوان کردند که از ما محافظت میکنند اما به محض آغاز خشونت، آنان به گروه مهاجمان پیوستند.
مسلمانان میانمار با وجود سابقه طولانی سکونت در این کشور، همچنان از سوی بوداییان میانمار مهاجران غیرقانونی بنگالیتبار محسوب میشوند و دولت برمه کمپین گستردهای را برای پاکسازی آنها از این کشور آغاز کرده است.
«فیل رابرتسون» (Phil Robertson)، معاون بخش آسیایی دیدهبان حقوق بشر در این گزارش اعلام کرد: دولت میانمار باید هر چه سریعتر به این جنایات پایان دهد و عاملان آن را دستگیر کند در غیر اینصورت رسماً مسؤول خشونتهای بیشتر علیه اقلیتهای قومی و دینی این کشور است.
علاوه بر شمار زیاد قربانیان، بیش از 125 هزار از سال گذشته تاکنون در اثر این خشونتها آواره شدهاند و سازمان ملل متحد دیروز با صدور گزارشی از وضعیت اسفناک این آوارگان در اردوگاهها و وخیمتر شدن اوضاع آنها با تغییرات جوی پیشرو خبر داد./982/ب102/د