نگاهی به کتاب دائرةالمعارف نگاری با رویکرد به دائرةالمعارف قرآن کریم
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشگر مرکز فرهنگ و معارف قرآن در بیان ضرورت انجام این پروژه اظهار داشت: در این مجموعه روش ها و اصول دائرةالمعارف نویسی را معرفی و دائرةالمعارف قرآن کریم را به روش علمی بررسی کرده و علاوه بر معرفی، آن را نقد و بررسی کرده است.
وی ادامه داد: دائرةالمعارف قرآن کریم مهمترین پروژه دائرةالمعارف نگاری قرآنی است و در دنیای اسلام کم نظیر است. از این رو لازم بود این دائرةالمعارف بررسی و کاستی های آن مورد نقد قرار گیرد.
این پژوهشگر حوزه علوم قرآنی اضافه کرد: این پروژه که از سال 86 آغاز شد و در اسفند 91 به چاپ رسید، متشکل از مصاحبه ها و مقالات در زمینه دائرةالمعارف نگاری و نیز نقد و بررسی دائرةالمعارف قرآن است که در گروه مدیریت پژوهش های رسانه ای در مرکز فرهنگ و معارف قرآن انجام گرفته و با نظارت حجت الاسلام و المسلمین اسلامی (مدبر) به اتمام رسیده است.
وی افزود این کتاب چهار فصل دارد: «فصل اول: دارای یک مقاله و یک مصاحبه است: دائرةالمعارف قرآن کریم در قالب مقاله ای توسط حجت الاسلام علی خراسانی معرفی شده و نیز طی مصاحبه ای با آقای سید محمد کاظم موسوی بجنوردی رئیس دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اصول و ضوابط دائرةالمعارف نویسی تبیین شده است.»
«فصل دوم: نقش و جایگاه دائرةالمعارف قرآن کریم در پژوهش های قرآنی که حاوی سه مصاحبه است؛ 1-ویژگی ها و امتیازهای دائرةالمعارف قرآن کریم در مصاحبه با آقای بهاء الدین خرمشاهی. 2- تحلیل مدخل ها و مقالات دائرةالمعارف قرآن کریم در گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین حسن طارمی راد. 3 - نقش دائرةالمعارف در گسترش و تعمیق پژوهش های قرآنی در مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین مهدوی راد.»
ش
«فصل چهارم: دائرةالمعارف قرآن در ترازوی نقد که متشکل از سه مقاله است؛ 1 - مقاله نگاهی به کاستی های دائرةالمعارف قرآن که توسط اینجانب علی اکبر مومنی نوشته شده است. 2 -مقاله دائرةالمعارف قرآن کریم از نگاه اصول تدوین دائرةالمعارف ها به قلم محمد علی لسانی فشارکی 3 - مقاله دائرةالمعارف قرآن کریم در ساحت ویرایش اثر حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا)./992/د102/ق