۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۸
کد خبر: ۱۶۶۰۸۶
آیت الله کعبی:

تطبیق شریعت اسلامی به معنای لگدمال کردن دموکراسی نیست

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار با گروهی از استادان دانشگاه های مصر، تصویب قانون اساسی بر اساس شریعت اسلامی را گامی مثبت برای کشورهای اسلامی خواند و گفت: تطبیق شریعت اسلامی به معنای لگدمال کردن دموکراسی نیست.
آيت الله کعبي

 

به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله شیخ عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، روز گذشته در دیدار با گروهی از استادان دانشگاه‌های مصر که به قم سفر کرده بودند، به تشریح پیشرفت‌های صورت گرفته پس از انقلاب اسلامی ایران پرداخت.


وی در این دیدار با اشاره به تجربه جدید انقلاب اسلامی در دنیای نوین خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی توانست اشتراکی بین شریعت اسلامی و تشکیل کشوری همراه با جامعه جهانی بر اساس دموکراسی شکل دهد.


آیت الله کعبی با انتقاد از افرادی که مخالف تشکیل قانون اساسی بر اساس شریعت اسلامی در مصر هستند، گفت: تطبیق شریعت اسلامی به هیچ وجه به معنای لگدمال کردن دموکراسی نیست بلکه به واسطه آن می‌توان به پیشرفت کشورهای اسلامی کمک کرد.


عضو جامعه مدرسین با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ اسلامی و افتخار به هویت اسلامی از سوی همه مسلمانان اظهار داشت که کشورهای اسلامی باید در همه زمینه ها تمدن و فرهنگ خویش را مورد توجه قرار دهند.


آیت الله کعبی تاکید گفت: ایران بلافاصله پس از پیروزی انقلاب با جنگ تحمیلی عراق مواجه شد و در بدترین شرایط توانست تمامیت ارضی خود را حفظ کند و امروز به واسطه اتکا به نیروهای بومی توانسته در زمینه های مختلف به پیشرفت‌های بزرگی دست پیدا کند.


وی عقلانیت ، اخلاق اسلامی، عدالت فراگیر بر پایه مکتب اسلام، توجه به خانواده و بنای جامعه پیشرفته با تکیه به خانواه فرهیخته و همچنین تولید ملی و عدم وابستگی به بیگانگان را از مهم ترین شعارهای انقلاب اسلامی ایران برشمرد.


آیت الله کعبی در پاسخ به سوال یکی از اساتید دانشگاه عین الشمس مصر در خصوص رابطه حوزه علمیه قم و الازهر بیان داشت: ما به طرق مختلف سعی کردیم پس از پیروزی انقلاب در مصر رابطه خوبی را با الازهر شکل دهیم اما به دلیل پروژه ایران هراسی که از سوی برخی طرف های مصری صورت می‌پذیرد هنوز امکان برقراری این ارتباط صورت نپذیرفته است.


در این دیدار استادانی از دانشگاه های قاهره ، اسکندریه و عین الشمس مصر به بیان دیدگاه‌های خود درباره تمدن اسلامی، فرهنگ اسلامی و راهکارهای پیرشفت جامعه اسلامی پرداختند و خواستار افزایش همکاری آکادمیک
دانشگاه های ایران و مصر شدند./983/ب202/د

ارسال نظرات