۱۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۴
کد خبر: ۱۷۰۳۶۸
فصلنامه فرهنگ پویا منتشر کرد؛

تشبیه رهبر انقلاب در مورد حرکت نظام در فراز و نشیب‌ها

خبرگزاری رسا ـ فرهنگ پویا به نقل از آیت‌الله رجبی: «در جلسه‌ای رهبر معظم انقلاب فرمودند من در متن اداره این نظام هستم، اگر بخواهیم تشبیه کنیم، مانند این است که اتوبوسی در حرکت است و جمعیتی درون آن قرار دارد و راننده‌ای رانندگی می‌کند، جاده پرپیچ و خم و دارای شیب و فراز، اما این راننده به خوبی این مسیر را طی می‌کند، مردم همه می‌گویند چه راننده‌ای و چگونه با این سرعت، این پیچ‌ها و فراز و نشیب‌ها را طی می‌کند. اما آن راننده می‌بیند که ترمز و و فرمان بریده و کسی دیگر دارد این را هدایت می‌کند.
بيست و چهارمين شماره فصلنامه فرهنگي اجتماعي و سياسي پويا

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ عناوین مهمی همچون: «رنگین‌کمان اسلام بر فراز پیچ تاریخی، اسلامیت؛ رمز عبور از پیچ تاریخی، پیچ تاریخی؛ مرحله گذار نه مرز قرار، پایان تاریخ لیبرال دمکراسی در پیچ تاریخی، رسانه‌های جبهه انقلاب اسلامی و جبهه مقابل در مقطع پیچ تاریخی، تقابل غرب با انقلاب اسلامی در پیچ تاریخی، نظرسنجی از کدام طبقه با کدام انگیزه، یوسف گریان خواص خندان، فتنه را فراموش نکنید» بر روی جلد این فصلنامه به چشم می‌خورد.

 

در قسمت «رنگین‌کمان اسلام بر فراز پیچ تاریخی» آمده است: «دنیا طی سده اخیر، به ویژه شاهد ظهور و افول اندیشه‌هایی بوده است که از آغاز به گمان و ادعای پردازش‌گرانش بنا بود جهان را تا ابد نه تنها تحت تأثیر خود قرار دهد، بلکه خط سیر تحولات جهانی را برای همیشه تعیین کند. مارکسیسم و لیببرالسیم و مانند آنها در نظر پدیدآورندگانشان از این قبیل اندیشه‌ها به شمار می‌رفته‌اند. از طرفی، با ظهور انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی(قدس سره)، این حقیقت در منظر جهانیان و بویژه صاحبان قدرت و حکومت آشکار شد که اگر بناست از این به بعد تحول یا تحولاتی در نظم و نظام فکری ـ اعتقادی و فرهنگی ـ سیاسی جهان پدید آید، همه به نوعی تحت تأثیر شگرف انقلاب اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.»

 

در بخش « اسلامیت؛ رمز عبور از پیچ تاریخی» از زبان آیت الله مصباح یزدی نوشته شده است: «فرمایش مقام معظم رهبری، ناظر به این بود که تا به حال حرکت های اکثر کشورهای جهان بر محور تحولات مادی و رفاهی، آن هم به نقع اقلیتی محدود بود. هر جا صحبت از پیشرفت می شد، منظور پیشرفت مادی بود و هر وقت انقلابی واقع می‌شد، هدف آن انقلاب مقاصد مادی بود. به عبارتی، مسائل معنوی فراموش شده و اصالت به امور مادی داده شده بود... هنوز زود است ما بتوانیم شخصیت حضرت امام را درست تحلیل کنیم. می‌فهمید که اختلافات در جامعه وجود دارد؛ اما چیزی که امام فهمید و دیگران نفهمیده بودند، هنوز هم خیلی‌ها آن‌طور که باید و شاید نمی‌فهمند، نقش دین در جامعه ایرانی و دلبستگی عمیق مردم به دین و خاندان اهل بیت صلوات‌الله‌علیهم‌اجمعین بود. حتی روشنفکران و سیاست مداران داخلی هنوز هم آنطور که باید و شاید، این را درک نمی‌کنند... ویژگی برجسته امام این بود که نه آرمان‌گرایی‌اش را رها می‌کرد و نه از واقع‌بینی‌اش دست بر‌می‌داشت؛ یعنی هم می‌فهمید آرمان و قله‌ای که باید به آن برسیم چیست و هم می دانست باید قدم به قدم چه مراحلی را گذراند تا به آن‌جا نزدیک شد... حرکت ما در یک جاده صاف نبوده و در طول این سال‌ها فراز و نشیب‌‌هایی داشته؛ ولی به برکت عنایات حضرت ولی‌عصر عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف برآیند حرکت‌ها مثبت بوده است. برای مثال، شما وضع دین را در مملکت با 50 سال قبل مقایسه کنید و یا وضع صنعت را با 50 سال قبل در نظر بگیرید که امروزه ایرانی‌ها حتی ماهواره می سازند و در برخی علوم، در ردیف اولین کشورهای دنیا هستیم. دانشمندترین دانشمندان ما قبل از انقلاب آن‌هایی بودند که می‌توانستند مقالات خارجی را ترجمه و در دانشگاه‌ها تدریس کنند اما امروزه در همه جهات رشد کرده‌ایم. البته این پیشرفت‌ها تضمین‌کننده هدف اصلی ما نیست. ما در بعد مدیریت جامعه هیچ‌وقت نباید روش امام را فراموش کنیم و باید بکوشیم مردم را بیشتر بیدار کنیم. ما الآن سر یک پیچ در انقلاب خودمان واقع شده‌ایم... .»

 

از دیگر عناوین مهم این شماره از فصلنامه می توان به: «جهان امروز در نگاه امام و رهبری، تاریخ بشریت و پیچ بزرگ تاریخی، جایگاه مبانی معرفتی در پیچ تاریخی، علل سقوط تمدن‌ها در پیچ‌های تاریخی از منظر قرآن، تابلو‌های انحرافی در پیچ‌های تاریخی، انقلاب اسلامی و تغییر تاریخ بشریت، ضرورت دولت‌سازی در پیچ تاریخی، پیچ تاریخی امروز و مخاطرات آن، در مسیر ارزش‌ها، انتخابات و اصل مراقبت از قوانین و احکام الهی، نقاط قوت دولت کنونی؛ معیار انتخاب اصلح، دولت‌ها و دولت‌مردان، خرداد 88 خرداد صف‌آرایی‌ها، او را هم به پای ولایت نوشتند» اشاره کرد.

 

در قسمت «پیچ تاریخی؛ مرحله گذار نه مرز قرار»، به نقل از آیت‌الله شیخ محمود رجبی نوشته شده است: «در جلسه‌ای که با حضور مسؤولان نظام، خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم، ایشان فرمودند که: من در متن اداره این نظام هستم، اگر بخواهیم تشبیه کنیم، مانند این است که اتوبوسی در حرکت است و جمعیتی درون آن قرار دارد و راننده‌ای رانندگی می‌کند، جاده پرپیچ و خم و دارای شیب و فراز اما این راننده به خوبی این مسیر را طی می‌کند. مردم همه می‌گویند چه راننده‌ای و چگونه با این سرعت، این پیچ‌ها و فراز و نشیب‌ها را طی می‌کند. اما آن راننده می‌بیند که ترمز و و فرمان بریده و کسی دیگر دارد این را هدایت می‌کند.»

 

گفتنی است، بیست و چهارمین شماره فصلنامه فرهنگی اجتماعی و سیاسی فرهنگ پویا به صاحب امتیازی حجت الاسلام مجتبی مصباح و مدیر مسؤولی حجت الاسلام سید احمد رهنمایی در 111 صفحه  و با قیمت 2500 تومان به انتشار رسیده است./992/ن601/ق

ارسال نظرات