تصور دستیابی به یقین حقیقی عامل بسیاری از اشتباهات تاریخ است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام شیخ عبدالمحسن النمر امام جمعه سیهات عربستان روز گذشته در جمع مردم این شهر با اشاره به آیه 82 سوره انعام گفت: مسائل بسیاری در ساختار شکل گیری شخصیت انسانی و اجتماعی همانند نسبت، مال، چهره و روابط اجتماعی موثر و تاثیرگذار است.
وی افزود: این ملاکهای شخصیتی در اجتماع نیز بسیار حائز اهمیت است به طوری که می تواند در مسائلی همانند اقتصادی، اداری و سیاسی، قویترین و بادوامترین عنصر معرفت و فرهنگ باشد.
این عالم عربستانی عنوان کرد: در هر جامعهای که فرهنگ وجود نداشته باشد به طور یقین آن جامعه بسیار ضعیف و سست است. عمل پاک و با اخلاص عقیده و سلوک معنوی انسانهای صالح است که باید با کسب معرفت و افزایش ایمان، عقیده خود را به خدا قویتر کرد.
وی یقین حقیقی را استوار بر دو برهان دانست و بیان داشت: برهان به معنای واقعی بر ضمیر و ناخوداگاه انسانی پایه گذاری شده است که این نوع یقین بر مبنای حقیقت و برهان تکیه دارد.
حجت الاسلام نمر، نوع دوم یقین را توهمی بر شمرد و گفت: در یقین توهمی انسان با تحریک شهوتهای درونی به بعضی از ظن و شکها قالب یقین میپوشاند و ادعای یقین حقیقی و تام میکند که آیه 42 سوره بقره این نوع یقین را باطل بر میشمارد.
وی ادامه داد: بیشترین اشتباهاتی که انسان در طول زندگانی خود انجام میدهد از قبیل نوع دوم یقین است که انسان فکر میکند اقدامی که دارد انجام میدهد درست است ولی در حقیقت اشتباه محض است. هر انسانی عارف به همه معارف دینی نیست و نمی تواند همه معارف دینی را فراگرفت.
امام جمعه سیهات عربستان با اشاره به روشهای تشخیص یقین حقیقی از غیر حقیقی گفت: برای متوجه شدن یقین صادق باید به نتیجه آن نگاه کرد اگر نتیجه سالم و مطابق شریعت اسلامی بود این یقین صحیح و قابل اطمینان است./994/ب902/د