۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۶
کد خبر: ۱۹۳۶۸۸

سفرنامه «پنجره‌های تشنه» رونمایی شد

خبرگزاری رسا ـ مراسم رونمایی کتاب «پنجره‌های تشنه» سفرنامه انتقال ضریح جدید امام حسین علیه السلام از قم به کربلا در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
مراسم رونمايي از  پنجره هاي تشنه

 

به گزارش  خبرگزاری رسا به نقل از سوره مهر، مراسم رونمایی کتاب «پنجره‌های تشنه» سفرنامه انتقال ضریح جدید امام حسین علیه السلام از قم به کربلا با حضور و سخنرانی محسن مؤمنی شریف؛ رئیس حوزه هنری، حجت الاسلام شهاب مرادی؛ رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری، حجت الاسلام تکیه‌ای؛ عضو هیئت امنای ساخت ضریح و مهدی قزلی؛ نویسنده کتاب در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

 

در این مراسم مرتضی سرهنگی؛ مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت، امیر خوراکیان؛ رییس سابق سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، محمد حمزه زاده؛ مدیر عامل انتشارات سوره مهر، علیرضا قزوه؛ رییس مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و اعضای هیئت امنای ساخت ضریح نیز حضور داشتند.

 

مومنی با اشاره به سفر اخیر خود به عراق و شرکت در راهپیمایی از نجف تا کربلا اظهار داشت: در این سفر نیز یک نکته قابل توجه این بود که با وجود همه طراحی‌های دشمن برای جدایی بین دو ملت شیعه، اتحادی عمیق بین این دو ملت وجود داشت که به لطف حضرت سیدالشهدا علیه السلام امروز این دو ملت چنان با هم متحد هستند که همه نقشه‌های دشمن را نقش بر آب کرده‌اند. این به لحاظ فرهنگی دستاورد بزرگی است که ما باید آن را قدر بدانیم.

 

رئیس حوزه هنری با اشاره به برخی از انتقاداتی که نسبت به حضور مردمی و ارادت مردم به ضریح امام حسین علیه السلام پیش از نصب انجام می‌شد گفت: همه ما شنیدیم که در جریان انتقال ضریح برخی روشنفکران مطرح می‌کردند که این ضریح چه تبرکی دارد که پیش از نصب این همه به آن ارادت می‌کنید، اما دیدید که ضریح چه موجی را در بین مردم ایجاد کرد.

 

وی با اشاره به سابقه مهدی قزلی در حاشیه‌نویسی‌ افزود: قلم این نویسنده در حاشیه‌نویسی بسیار خوب است مخصوصاً حاشیه‌هایی که از دیدارهای رهبر انقلاب می‌نویسد به طوری که آن دیدارها را برای کسانی که حضور نداشتند دیدنی و شنیدنی می‌کند. در این سفرنامه نیز مطمئناً نکات بسیاری را دیده و روایت کرده‌است که اگر این نکات روایت نمی‌شد، مردم از ابعاد بسیاری از جریان انتقال ضریح بی‌اطلاع بودند.

 

مومنی در پایان با اشاره به هنر محمود فرشچیان در طراحی ضریح جدید امام حسین علیه السلام گفت: وقتی هنر با دین و قداست آمیخته می‌شود تاثیری چند برابری از خود برجای می‌گذارد.

 

مهدی قزلی: با امام حسین قرار گذاشتم صادقانه بنویسم

 

حجت‌الاسلام والمسلمین تکیه‌ای از اعضای هیئت امنای ساخت ضریح در مراسم رونمایی از «پنجره‌های تشنه» قصه انتقال ضریح را حرکتی بالنده در راستای استقبال از شخصیت وارسته امام حسین علیه السلام دانست و افزود: استقبال 1000 کیلومتری میلیون‌ها انسان دلداده از ضریح امام حسین در تاریخ بشریت برای اولین بار رقم خورد که به گفته حضرت آیت الله جزایری؛ امام جمعه خوزستان این کار برای استقبال از ولی‌الله اعظم امام زمان علیه السلام فرصت‌سازی کرد.

 

تکیه‌ای با اشاره به این نکته که تقدیم کردن ضریح امام حسین علیه السلام به بارگاه ملکوتی آن حضرت در قالب یک کاروان باشکوه پیشنهاد رهبر معظم انقلاب بود گفت: زمانی که این جریان را با رهبری در میان گذاشتم، ایشان فرمودند که ضریح را در یک کاروان باشکوه تقدیم کنید. این ایده‌ای بود که هیئت امنا آن را گرفت‌ و در نهایت در شورای سیاستگذاری پرورش یافت. ابتدا برنامه‌ریزی برای 8 روز انجام شد که البته همان موقع عده‌ای گفتند زیاد است، اما در عمل این سفر 18 روز به طول انجامید و اگر می‌خواستیم توقعات مردم را برآورده کنیم سفرمان به یک ماه می‌رسید.

 

وی در ادامه از وفاداری عاشقان امام حسین به ایشان اظهار داشت: این ضریح، ضریح وفا بود و شفا داد. همه آنهایی که دل به هوای امام حسین علیه السلام داشتند این وفاداری را از حضرت ابوالفضل علیه السلام گرفتند. از طرفی این ضریح ضریح ادای دین بود. مهدی قزلی دینش را ادا کرد. دلیل من بر این ادعا ماجرایی است که آن را نقل می‌کنم. پس از انتقال ضریح نصب ضریح به کندی و با چالش طی می‌شد، چالش‌های به وجود آمده همه را خسته کرده بود تا اینکه مسئول اجرای پروژه شب هنگام با خود تصمیم گرفت تا صبح فردا پس از صبحانه کار را متوقف کند. صبح روز بعد قبل از اینکه مسئول اجرای پروژه سخن بگوید، یکی از افراد دست‌اندرکار نصب ضریح از خواب شب گذشته خود سخن گفت. این فرد خواب دیده بود در حرم امام حسین علیه السلام در کنار یک سازه چوبی که قرار بود ضریح بر روی آن نصب شود ایستاده است که از پایین پای مبارک حضرت عباس علیه السلام داخل می‌شوند و به این فرد می‌گویند برادرم حسین منت هیچ کس را به دوش ندارد و بدهکار هیچ کس نیست. زمانی که این خواب تعریف شد، مسئول پروژه به شدت متاثر شد و شروع کرد به فریاد زدن که «ما انجام وظیفه می‌کنیم من که هستم که تصمیم بگیرم کار را متوقف کنیم». بنابراین همه ما در راه انتقال ضریح تنها ادای دین کردیم.

 

این مقام مسئول با اشاره به حماسه 9 دی گفت: مردم در حماسه 9 دی به صحنه آمدند تا از پرچم امام حسین در فتنه 88 دفاع کنند. مردم در حقیقت آمدند تا ادای دین کنند. پیش‌بینی ما از حضور جمعیت مردمی چند ده‌هزار نفری بود، اما به صدها هزار نفر افزایش یافت.

 

تکیه‌ای در پایان با اشاره به شیوه انتشار کتاب ضمن قدردانی از سوره مهر گفت: ای کاش این کتاب قبل از عاشورا منتشر می‌شد. همچنین قیمت این کتاب قیمت کلانی است و مردم عادی نمی‌توانند آن را تهیه کنند.

 

مهدی قزلی نویسنده کتاب پنجره‌های تشنه نیز در سخنانی ضمن یاد از راننده دوم تریلی حامل ضریح امام حسین علیه السلام که چندی پیش از دنیا رفت گفت: این فرد در سفر از قم تا کربلا با امام حسین قرار گذاشت تا خودش را اصلاح کند و همین‌طور هم شد.

 

قزلی در ادامه اظهار داشت: من از ابتدای این سفر با امام حسین علیه السلام قرار گذاشتم صداقت پیشه کنم. چیزی را هم که نوشتم تنها حاصل حس‌برانگیزی نیست. در جاهایی هم لبخند برانگیز است و هم وقایع داخل کاروان را دربر می‌گیرد، هم وقایع خارج از آن را.

 

در پایان این مراسم حمزه‌زاده مدیر انتشارات سوره مهر ضمن اهدای لوح تقدیر به مهدی قزلی وعده داد که کتاب در آینده نزدیک در دو فرمت منتشر شود،‌ فرمت نخست با قیمت بالااتر و فرمت دوم با قیمتی پایین‌تر که بتواند در دسترس عموم مردم نیز قرار گیرد.

 

«پنجره‌های تشنه» به زبان مردم سخن می‌گوید

 

در ادامه این مراسم حجت الاسلام شهاب مرادی؛ رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اهمیت سفرنامه را در مسافر، مسیر و مقصد دانست و خطاب به مهدی قزلی؛ نویسنده این کتاب گفت: خود مسافر بودن تبریک دارد چرا که اگر کسی از خودش بیرون نیامده باشد و هنوز صدای اذان منیت را از شهر خودش می‌شنود، نمی‌تواند سفر کند.

 

وی در ادامه نسبت سفرنامه و رمان را مانند نسبت تئاتر و سینما دانست و افزود: سینما چیزی است که ساخته می‌شود اما نمایش زنده است. سفرنامه هم در مقایسه با رمان یک روایت زنده است. بنابراین این کتاب را قزلی نساخته، بلکه آن را روایت کرده‌است. ادبیات آن هم مانند کسانی چون سعدی، مولوی، سنایی که به دلیل سخن گفتن به زبان مردم ماندگار شده‌اند، ساده است. کسی که در روزگار خودش با زبان مردم خود صحبت کند و مردم خودش را تحویل بگیرد، کار ارزشمندی کرده‌است.

 

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران سفرنامه نویسی درباره استقبال مردم سراسر کشور از ضریح را به معنای ستایش این عمل دانست و اظهار داشت: این سفرنامه به معنای قدردانی از اظهار علاقه و ارادت تک تک مردم به ضریح امام حسین است و نشان می‌دهد که مردم چه کار مهمی انجام داده‌اند. اگر از دویدن یک کودک و خمیده راه رفتن یک پیرزن عکس می‌گیرید یعنی ارادت تک تک این افراد مقدس، خردمندانه و هوشمندانه است.

 

وی در انتها به نقل روایتی درباره دلایل ارزشمندی ذکر یاحسین (علیه السلام) برای شیعیان پرداخت و گفت: از عالمی پرسیدند چرا اینقدر حسین حسین می‌کنی و او در جواب گفت ما شیعیان مارگزیده‌ایم چرا که سر قصه غدیر گفتیم چیزی نگوییم و نتیجه‌اش آن شد. در نتیجه شیعه در غم و شادی یا حسین می‌گوید تا یاد حسین علیه السلام و کربلا فراموش نشود./998/د102/ق

ارسال نظرات