افتتاح سه کتابخانه در استان همدان همزمان با دهه مبارک فجر
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ارشاد استعدادی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان، ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، اظهار داشت: افزایش تعداد کتابخانهها و زیر بنا از جمله برنامههای این اداره کل در حوزه سخت افزاری است که در حال حاضر استان همدان با 81 باب کتابخانه توانسته به 100 درصد تعهدات خود عمل کند.
وی با بیان اینکه تعداد کتابخانهها تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 97 باب برسد، افزود: در دهه فجر امسال با افتتاح 3 کتابخانه در شهرستانهای اسدآباد و فامنین، گامی برای رسیدن به برنامه پنجم توسعه برداشته خواهد شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر به ازاء هر نفر 02/2 متر فضا وجود دارد که تا پایان سال 94 باید به 17/3 متر فضا برسیم.
استعدادی ادامه داد: در حال حاضر 851 هزار نسخه کتاب در کتابخانههای عمومی استان همدان وجود دارد که به ازاء هر نفر نیم جلد است و باید تا برنامه پنجم به یک نسخه جلد برای هر فرد برسد و در افق 1404 به چهار جلد ارتقا یابد .
وی اضافه کرد: 65 هزار نفر در کتابخانههای عمومی استان همدان عضو هستند که باید تا پایان برنامه پنجم توسعه به 87 هزار و 193 نفر برسد و در نهایت در افق 1404، 35 درصد جمعیت را شامل شود .
وی عنوان کرد: در حال حاضر روزانه 225 عنوان نشریه به صورت رایگان در کتابخانههای عمومی استان عرضه میشود که تعدادی از این نشریات در اماکن عمومی نیز توزیع میشود.
استعدادی با بیان اینکه 90 درصد مصوبات استان اجرایی شده است، گفت: تا به امروز 16 ایستگاه مطالعاتی در استان ایجاد شده که باید تا پایان سال به 22 ایستگاه مطالعاتی برسد و 13 دستگاه بلوتوث سنتر در کتابخانهها نصب شده است.
وی تصریح کرد: طرح کتاب من یکی از برنامههای خوب و پویای این نهاد است که تا به امروز از 31 هزار و 444 درخواست کتاب به 15 هزار و 318 درخواست پاسخ داده شده است و در حال حاضر در مخزن کتابخانه مرکزی بیش از یک صد هزار جلد کتاب وجود دارد که از این تعداد 72 هزار جلد آن به ثبت رسیده و مابقی تا پایان سال ثبت خواهد شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در ادامه این نشست گفت: متأسفانه روستاهای شهرستانهای همدان، تویسرکان و فامنین فاقد کتابخانه هستند و این اداره کل آمادگی دارد که بنا بر اعلام آمادگی هر دستگاه در صورت در اختیار قرار دادن مکان مناسب به صورت بهره بردار در این روستاها، کتابخانه ایجاد کند.
استعدادی ادامه داد: یکی از برکات راه اندازی کتابخانههای روستایی، اشتغال یکی از جوانان همان روستا است که تا کنون 12 کتابدار از اهالی تحصیل کرده روستا مشغول به خدمت هستند.
وی در خصوص تعداد کتابخانههای شهری و روستایی در سطح استان خاطرنشان کرد: شهرستان ملایر دارای 9 کتابخانه روستایی و هشت باب شهری، شهرستان تویسرکان 5 باب کتابخانه شهری، شهرستان نهاوند 8 کتابخانه شهری و یک باب کتابخانه روستایی و شهرستان اسدآباد دارای دو باب کتابخانه شهری و یک کتابخانه روستایی هستند.
استعدادی در پایان خاطرنشان کرد: در شهرستان کبودراهنگ هشت کتابخانه وجود دارد که دو باب آن روستایی و شش باب آن شهری است و دو باب نیز در آستانه افتتاح قرار دارد، شهرستان رزن پنج کتابخانه شهری و سه کتابخانه روستایی دارد و یک کتابخانه نیز با 96 درصد پیشرفت فیزیکی، به دلیل نبود اعتبار به صورت نیمه تکمیل باقی مانده است و در شهرستان بهار پنج کتابخانه شهری و سه کتابخانه روستایی وجود دارد و همچنین در شهرستان فامنین نیز تنها یک کتابخانه در شهر دایر است./998/د102/ق