۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۲۰۲۸۶۸
انتخابات عراق، فرصت‎ها و چالش‎ها(38)؛

نماینده پارلمان عراق: اختلاف میان سنی‎ها و کردها در انتخابات بیشتر از شیعیان است/ همه گروه‎های سیاسی در عملکرد ضعیف دولت مقصرند

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه ناصریه عراق گفت: از 30 وزیر دولت مالکی تنها یک نفر از حزب الدعوه است و این نشان می دهد که اگر ضعفی در عملکرد دولت وجود داشته باشد متوجه همه گروه های سیاسی است.
حجت الاسلام محمد مهدي ناصري، امام جمعه ناصريه عراق شيخ محمد مهدي ناصري خطيب جمعه ناصريه عراق حجت الاسلام محمد مهدي ناصري، امام جمعه ناصريه عراق

 

حجت الاسلام شیخ محمدمهدی ناصری، امام جمعه ناصریه و عضو پارلمان عراق در گفت وگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری رسا، اختلاف میان گروه های شیعه را رسانه ای خواند و تصریح کرد: اختلاف میان گروه های کرد و سنی بسیار بیشتر از شیعیان است و اینگونه نیست که تنها شیعیان با هم اختلاف دارند.

 

وی افزود: امام خمینی(ره) فرمودند که تنها اگر پیامبران دور هم جمع شوند دچار اختلاف نمی شوند اما انسان های عادی مطمئنا دچار اختلاف خواهند شد. ائتلاف یکپارچه ملی با وجود اختلافاتی که در آن وجود دارد هوشیار است. مردم نیز بیش از گذشته هوشیارتر شده اند و دیگر قابلیت تحمل ظلم را ندارند.

 

حجت الاسلام ناصری با انتقاد از برخی جریان های سیاسی تصریح کرد: دیکتاتور تنها به صدام یا حکومت منحصر نمی شود بلکه ممکن است یک رهبر سیاسی با کسب تعدادی از کرسی های پارلمان گمان کند که می تواند بر مردم حکومت کند.

  

امام جمعه ناصریه ادامه داد: بنده این اختلافات میان شیعیان را رسانه ای می دانم و از آن هیچ ترسی ندارم. مطمئنا هنگامی که پای مصالح درمیان باشد شیعیان دوباره گردهم می آیند. این رسانه های اقلیمی حامی بعث هستند که به اختلاف میان شیعیان دامن می زنند.

 

همه گروه‎های سیاسی در عملکرد ضعیف دولت مقصرند

 

وی دوره سوم نخست وزیر را حق نوری المالکی دانست و تأکید کرد: قانون اساسی هیچ محدودیتی برای پست نخست وزیری قرار نداده است و هر فردی می تواند برای چند دوره نخست وزیر باشد. دولت قانون اگر بتواند اکثر آرای مردم را به خود جلب کند این حق را دارد که نوری المالکی را برای سومین بار به پست نخست وزیر انتخاب کند.

 

حجت الاسلام ناصری هجمه علیه نوری المالکی را ناجوانمردانه توصیف کرد و گفت: مالکی تنها به عنوان رییس دولت مشغول به فعالیت بود، اما اکثر پست های دولتی در اختیار اعضای سایر گروه ها بود. از 30 وزیر دولت تنها یک وزیر از حزب الدعوه است و این نشان می دهد که اگر ضعفی وجود داشته باشد متوجه همه گروه های سیاسی است و نمی توان تنها نوری المالکی را مسؤول آنها قلمداد کرد.

  

نماینده پارلمان عراق ادامه داد: اکثر وزارتخانه های خدماتی در اختیار جریان صدر، العراقیه و کردهاست، اما آنها به دلیل ضعف خدمات به نوری المالکی حمله ور می شوند. آنها حتی اجازه نمی دهند مردم به خیابان ها آمده و اعتراض خود را به وضع موجود اعلام کنند.

 

وی اکثریت سیاسی را بهترین روش برای اداره این کشور توصیف کرد و افزود: در اکثر کشورهای دنیا چنین است که برخی دولت را در اختیار بگیرند و سایر گروه ها به نظارت بر دولت بپردازند تا اگر ناکارآمدی این دولت مشخص شود از راه های قانونی آن را سرنگون کنند. اما اوضاع در عراق چنین نیست و حتی اگر حزبی بتواند اکثریت آرا را به خود اختصاص دهد نمی تواند دولت را تشکیل دهد.

 

حجت الاسلام ناصری در پایان تصریح کرد: اکثریت سیاسی مورد نظر همه گروه هاست زیرا ما از سهمیه بندی سیاسی خسته شده ایم، چگونه ممکن است جریانی در دولت و پارلمان حضور داشته باشد اما به عنوان معارض دولت فعالیت کند. پیامدهای عملکرد نامطلوب دولت تنها برعهده مالکی نیست بلکه همه جریان ها به ویژه جریان صدر و مجلس اعلا در این مساله سهیم هستند./980/ب911/ک

ارسال نظرات