انتشارات سروش دو کتاب در حوزه علوم اجتماعی را روانه بازار نشر کرد
به گزارش خبر گزاری رسا به نقل از انتشارات سروش، دو کتاب «مفهوم فرهنگ در علوم اجتماعی» اثر دنی کوش و ترجمه فریدون وحیدا و «مقدمه ای بر جامعه شناسی خانواده» اثر باقر ساروخانی از کتابهای پرفروش انتشارات سروش در سال جدید در آستانه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تجدید چاپ و به بازار نشر عرضه شد.
کتاب «مقدمه ای بر جامعه شناسی خانواده» با رویکردی بر مسائل جامعه شناسی خانواده، برای دانشجویان درس جامعه شناسی خانواده و علاقمندان به مباحث خانواده به نگارش درآمده است. جامعه شناسی خانواده از جمله مباحثی است که در نهاد خانواده نقش و اهمیتی خاص و به سزا دارد و حتی میتوان گفت که مطالعه خانواده و زیرساختها و اجرای آن از مشکلترین مطالعات اجتماعی است. . این اثر در هشت بخش تدوین شده است.
در بخش اول با عنوان «ازدواج و تطور آن» نویسنده سعی کرده است تا به دو سؤال ازدواج چیست؟ و نظر دانشمندانی که در این مورد مطالعه کردهاند، در این باره چیست؟ بپردازد. مؤلف در بخش دوم به موضوع «همسان همسری قاعده جهانی همسرگزینی» میپردازد و عناصر اصلی و تعیین کننده را در انتخاب همسر بیان میکند.
در بخش سوم «انواع و صور ازدواج» پرداخته شده است. در بخش چهارم مراحل «گزینش همسر، علایق فردی و حد والدین» در امر ازدواج را مورد بررسی قرار داده است. در بخش پنجم به موضوع «ازدواج در ایران امروز» و دگرگونیهای این امر پرداخته است. در بخش ششم به «خانواده، انواع و نظریه های» مرتبط با این موضوع پرداخته است.
در بخش هفتم «حیات خانواده» و عواملی که بر آن تأثیر گذارند و موضوع اشتغال زنان و تأثیر آن بر خانواده مورد برسی قرار گرفته شده است. در بخش هشتم به «خویشاوندی و انواع آن» که یکی از روابط استوار انسانی است، پرداخته شده است.
چاپ هفدهم این اثر در 294 صفحه با قیمت دوازده هزار و پانصد تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار مشتاقان مباحث جامعه شناسی قرار گرفته است.
چاپ سوم کتاب «مفهوم فرهنگ در علوم اجتماعی» در واقع نوعی جمع بندی از همه کاربردهایی که تا کنون از واژه فرهنگ در عمل آمده است. افزون بر این، نحوه گوناگون برخورد با فرهنگها و به ویژه برخوردهای غیرواقعبینانه گروهها و اقوام مسلّط با فرهنگ مردم زیر سلطه یا مهاجر مورد توجه و ارزیابی واقع شده است.
دنی کوش نویسنده این کتاب کوشیده است انواعی از فرهنگها و خردهفرهنگ های گروهی و قومی مهاجران را بررسی و معرفی کند و نیز کثرت گرایی فرهنگی را که پیامد افزایش مهاجرتهاست توضیح میدهد.
این کتاب با محتوای دقیق و جامع خود همه علاقمندان به موضوع فرهنگ؛ به ویژه دانشجویان و نیز کسانی را که درباره موضوعات کثرت گرایی فرهنگی، فرهنگ مهاجران، فرهنگ بنگاه و غیره مسائلی را برای خود مطرح میکنند مخاطب قرار میدهد و پاسخهای قانع کننده در اختیار آنان میگذارد.
کتاب دارای هفت فصل با عناوین: پیدایش اجتماعی واژه و اندیشه فرهنگ، ابداع مفهوم علمی فرهنگ، پیروزی مفهوم فرهنگ، روابط میان فرهنگها و نوسازی مفهوم فرهنگ، مرتبه بندیهای اجتماعی و فرهنگی، فرهنگ و هویت، و دستاوردها و کاربردهای اجتماعی مفهوم فرهنگ است که در حقیقت فرهنگ و کاربردهای آن در علوم اجتماعی و انسانی را از زوایای مختلف مورد بررسی و واکاوی قرار میدهد.
چاپ سوم این کتاب ارزشمند در 210 صفحه و با قیمت هشت هزار تومان در شمارگان یک هزار نسخه در اختیار علاقمندان به حوزه های علوم اجتماعی قرار گرفته است./998/د102/ق