۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۲۰۴۷۹۷
رییس کمیسیون سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی:

تغییر سبک زندگی اراده ملی می‌خواهد

خبرگزاری رسا ـ رییس کمیسیون سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است تغییر سبک زندگی راهی بسیار طولانی و بلند است و نیازمند عزم و اراده ملی و همکاری دستگاه‌های مختلف دولتی و غیر دولتی است.
سبک زندگي

 

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از  ستاد خبری بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست «سبک زندگی دینی» با حضور علیرضا علی‌احمدی، رییس کمیسیون سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی   در سرای اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

 

وی در ابتدای این نشست درباره ضرورت پرداختن به مساله سبک زندگی گفت: وجه نخست هر تمدنی سبک زندگی اوست چرا که سبک زندگی از فرهنگ معاشرت و آداب زندگی تشکیل شده و برای اینکه شرق و غرب را با توجه به جنبه‌های محتوایی آن بشناسیم باید به سبک زندگی آن توجه کنیم تا اگر آسیبی در این زمینه وجود داشت بتوانیم آن را برطرف کنیم.

 

به گفته این مقام مسؤول، سبک زندگی هر فرد تابع تفسیر او از زندگی است بدین معنی که باید ببینیم هر فردی نظام ترجیحاتش چیست و چه چیزهایی را می‌پسندد و چه چیزهایی را قبول ندارد.

 

وی با بیان اینکه هدف‌مداری و ایمان به هدف یکی از ویژگی‌های اصلی سبک زندگی مسئولانه است، افزود: بن‌مایه‌های سبک زندگی اسلامی مبتنی بر تعالیم اسلامی، ارزش‌های اخلاقی و حقوقی است. سبک زندگی موضوعی انتخابی یا اختیاری است و کسی را نمی‌توان مجبور کرد که یک سبک زندگی داشته باشد حتی والدین نیز نمی‌توانند فرزندان خود را ودار به یک نوع از سبک زندگی کنند.

 

علی‌احمدی سبک زندگی را عامل هویت‌بخشی به اقشار مختلف دانست و یادآور شد: ارزش‌های اخلاقی سبک زندگی ثابت است اما مصادیق آن متفاوت است. از سوی دیگر سبک زندگی هر فرد با سبک زندگی فرد دیگر متفاوت است.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سبک زندگی امروز با فناوری عجین شده افزود: امروز تکنولوژی فقط یک ابزار نیست بلکه یک پدیده تکنوپولی است بدین معنی که فناوری صاحب ایدئولوژیست و شما به طور مثال وقتی از ماهواره استفاده می‌کنید تبعاتش را هم می‌پذیرید.

 

به گفته رییس کمیسیون سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی سبک زندگی یک مجموعه و یکپارچه است؛ سبک زندگی می‌تواند غربی، شرقی، اسلامی، طاغوتی و ... باشد. در هر حال سبک زندگی یک مجموعه است و ما در سبک زندگی می‌توانیم تبادل فرهنگی داشته باشیم.

 

وی با تاکید بر اینکه تغییر در سبک زندگی نیازمند نقش‌آفرینی رهبران فکری است تصریح کرد: سبک زندگی دستوری تغییر پیدا نمی‌کند و نیازمند کمک دستگاه‌های مردم‌نهاد و دولتی است.

 

این مقام مسئول در بخش پایانی سخنانش به برخی از محورهای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سبک زندگی اسلامی ـ ایران اشاره کرد و گفت: طراحی و گفتمان الگوی ارتباطات و تعاملات اجتماعی در فضای واقعی و مجازی، فرهنگ عفاف و پوشش و طراحی لباس و حجاب و الگوی معماری شهرسازی اسلامی ایرانی از جمله محورهای این مصوبات است.

 

علی احمدی در پایان تاکید کرد: تغییر سبک زندگی راهی بسیار طولانی و بلند است و نیازمند عزم و اراده ملی و همکاری دستگاه‌های مختلف دولتی و غیر دولتی است./998/د102/ق

ارسال نظرات