۱۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۳
کد خبر: ۲۰۸۰۳۴
به‌مناسبت چهارم شعبان روز جانباز؛

کتاب «جامی ز خمخانه‌ دل» پاسخ به مطروحه‌‌ رهبر معظم انقلاب اسلامی + دانلود

خبرگزاری رسا ـ فیلم و کتاب «جامی ز خمخانه‌ی دل»؛ پاسخ به مطروحه ‌‌رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌مناسبت چهارم شعبان روز جانباز از سوی انتشارات انقلاب اسلامی در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.
 کتاب «جامي ز خمخانه‌ دل»

 

به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب «جامی ز خمخانه دل» پاسخ به مطروحه‌‌ رهبر معظم انقلاب اسلامی از سوی انتشارات انقلاب اسلامی در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.  

 

این کتاب گزیده‌‌ای از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره‌ جانبازان و پاسخ 63 نفر از شاعران انقلاب به مطروحه‌‌ معظم‌له با موضوع «جانبازان» و نیز گزیده‌‌ تصاویر در دیدار جمعی از جانبازان قطع نخاعی است.

 

اشعار بیش از شصت شاعر ایرانی از جمله: رضا اسماعیلی، علی انسانی، میلاد عرفان‌پور، علیرضا قزوه، ولی الله کلامی زنجانی، مصطفی محدثی خراسانی است که در پاسخ به مطروحه‌ رهبر انقلاب و در پاسداشت مقام جانباز سروده شده است؛ در  کتاب «جامی ز خمخانه دل» آمده است.

 

در طی سالهای اخیر، پدیده‌  «شعر دفاع مقدس» که گاه با نام شعر پایداری و مقاومت از آن یاد می‌شود، همت خود را به نشر ارزشهای دفاع مقدس و زنده‌ نگاه داشتن یاد و خاطره‌ حماسه‌آفرینان آن مصروف داشته، و از این رهگذر به پیروزیها و موفقیتهای بسیاری نائل گشته تا آنجا که امروزه این آثار، بخش مهمی از ادبیات معاصر ما را تشکیل داده و حتی در آن سوی مرزها نیز نقش‌آفرین شده است.

 

با این همه، فضای ادبیات دفاع مقدّس و اندیشه‌های سترگ آن، آنقدر ظرفیت دارد که آثار خلق شده یک از هزار است. از سرفصلهای مهم این ادبیات، مسئله‌ی جانبازان ـ و بویژه جانبازان شهید ـ است. شرح پایداری جانبازان، عطرآگین ساختن فضای شهر و روستا به یاد و خاطره‌ی دفاع مقدّس، و دمیدن روح ایثار و رشادت در جامعه است.

 

رسالت شاعر امروز، تجلیل از مقام شامخ جانبازان و ایثارگران و شرح ایستادگی‌ها و شورآفرینی‌های آنان، با بهره‌مندی از ابزار ادبیات و هنر و خلاقیت است؛ امری که مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران آیینی (25/3/1390) آن را از دغدغه‌های خود دانستند و به موضوع جانباز شهید یعنی جانبازی که بعد از مدّتی به شهادت می‌رسد، اشاره فرمودند.

 

 صفحاتی از کتاب

هرکس که در مجموعه‌‏ى ملت بزرگ ما، براى انقلاب و اسلام و امام فداکارى و اخلاص بیشترى به خرج داده است و مى‌‏دهد، در مصیبت امام رحمة الله علیه  صاحب‏‌عزاتر است. با این حساب، شما جانبازان‏ و جهادگران و سپاهیان عزیز و نیروهاى بسیجىِ دستگاه‌‏هاى مختلف، حقیقتاً صاحب‌‏عزا هستید. امام به معناى حقیقى کلمه متعلّق به شما بود.

 

 یک ‏وقت در مورد جانبازها فکر مى‌کردم، که به نظرم رسید گاهى فضیلت آن‏ها از شهدا هم بیشتر است. جانباز کسى است که بعد از آنکه قسمتى از بدنش را در راه خدا داد و عضو یا اعضاى شهیدى را با خودش همراه کرد و در بقیه‌‏ى مدت زندگى و عمرش هم متقى و شکرگزار بود و عمل صالح انجام داد، خداى متعال در مورد این‏‌گونه از مجروحین جنگ در قرآن مى‏‌فرماید: «الّذین استجابوا لله و الرّسول من بعد ما اصابهم القرح للّذین احسنوا منهم و اتّقوا اجر عظیم». کلمه‌ «عظیم» در پایان این آیه‏‌ى شریفه، قابل تأمّل است.

 

 آن چیزى که در کشور ایران واقع شد و بلاشک در همه‏‌ ادوار تاریخ این کشور تا آنجا که ما خوانده‌ایم و دیده‌‏ایم سابقه‌اى ندارد، ایستادگى و فداکارى عمومى و یکپارچه‌ى مردم در راه خدا بود که در مقابل تجاوز و نامردمى دشمنان صورت گرفت. نقطه‏‌ى اوج این حادثه‌‏ استثنایى و بى‌نظیر، همان حرکت درخشانى بود که از ستارگان آسمان انسانیت زمان ما یعنى همین شهیدان عزیز ما سر زد.

 

این جوانانى که این‏طور با شور و شوق، بدون این‌که به آرزوها و شهوات جوانى کمترین اعتنایى بکنند، به جبهه‌‏ها رفتند و حقیقتا با عشق و محبت الهى جان دادند، به نظر بنده این برجستگان زمان ما، از صدر اسلام به بعد، در هیچ‏‌یک از دوره‌‏ها، از لحاظ کمیت و کیفیت نظیر ندارند.

 

عده‌ کثیرى از این عزیزان هم همین حرکت و همین شجاعت را به خرج دادند و به صورت جانباز درآمدند؛ عده‏‌اى هم به اسارت افتادند و در دوران اسارت هم از خود عظمت نشان دادند؛ عده‏‌اى هم که بحمدالله کم نیستند همچنان در میان مردم هستند و براى دفاع از این انقلاب، ذخیره‌هاى الهى محسوب مى‏شوند.

 

این مجموعه جوان چه آن‏هایى که شهید شدند، چه آن‏هایى که جانباز شدند، چه آن‏هایى که اسیر شدند، چه آن‏هایى که هنوز مفقودالاثرند و از حال آن‏ها کسى مطلع نیست جزو معجزات انقلاب در زمان ماست. چه کسى مى‏‌توانست این دلهاى پاک و مطهر را این‏طور یکپارچه متوجه به خدا بکند؟ این معجزه‌ى اسلام انقلابى و اسلام پرتپش بود؛ ناشى از اخلاص آن مرد خدا، آن بنده‏ى صالح و آن رهبر واقعى و حقیقى بود که در خط رهبرى پیامبران حرکت مى‏‌کرد؛ راه و نَفَس و عمل او این حادثه عظیم را آفرید.

 

در پایان این دیدار، یکی از شاعران از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خواست که در این موضوع «مطروحه‌ای» را طرح فرمایند تا شاعران به استقبال آن، شعر بسرایند. ایشان نیز ساعتی پس از پایان محفل، مطروحه‌ای را اعلام و از شاعران آیینی خواستند تا براساس آن شعر بسرایند.

 

متن مرقومه به شرح زیر است:
بسمه تعالی

 بفرمایید اگر دوستان مایلند، این مطلع را بسازند خطاب به جانباز شهید:

 

رندانه آخـــر ربودی جامی ز خمخانه‌ی دل/خونین چو برگ شقایق، رنگین چو افسانه دل

 

جانبازان، بافضیلتتر از شهیدان

یک‏وقت در مورد جانبازها فکر مى‌‏کردم، که به نظرم رسید گاهى فضیلت آن‏ها از شهدا هم بیشتر است. جانباز کسى است که بعد از آنکه قسمتى از بدنش را در راه خدا داد و عضو یا اعضاى شهیدى را با خودش همراه کرد و در بقیه‏‌ مدّت زندگى و عمرش هم متّقى و شکرگزار بود و عمل صالح انجام داد، خداى متعال در مورد این‏گونه از مجروحین جنگ در قرآن می‌فرماید: «الّذین استجابوا لله و الرّسول من بعد ما اصابهم القرح للّذین احسنوا منهم و اتّقوا اجر عظیم». کلمه‏‌ى «عظیم» در پایان این آیه‏‌ى شریفه، قابل تأمل است.

 

این کتاب به چاپ دوم رسیده و تا کنون 8000 نسخه از آن  از سوی انتشارات انقلاب اسلامی وارد بازار شده است.

 

برای خرید و دانلود کتاب «جامی ز خمخانه دل»اینجارا کلیک کنید/998/ن604/ق

ارسال نظرات