سفارش رسول خدا درباره عقیله بنی هاشم در کتاب «حضرت زینب»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب حضرت زینب سلامالله علیها(ویژه نوجوانان) از سوی انتشارات مسجد مقدس جمکران و به همت واحد پژوهش در سال 1393 چاپ و روانه بازار شد.
«تولد حضرت زینب سلامالله علیها»، «زینب سلامالله علیها نامی آسمانی»، «زینت پدر»، «کودکی حضرت زینب علیهاالسلام»، «خواهری مهربان»، «عقیله بنیهاشم سلامالله علیها»، «درسی از مکتب زینب علیهاالسلام»، «غذای مرا به مهمان بده»، «عبادت حضرت زینب سلامالله علیها»، «امالمصایب»، «کسی که یاد کربلا را زنده نگه داشت» و «کربلا در کربلا میماند اگر زینب سلامالله علیها نبود» از موضوعات مطرحشده در این کتاب است.
در ذیل موضوعی با عنوان زینب نامی آسمانی میخوانیم: وقتی اولین دختر امام علی و حضرت زهرا علیهماالسلام، به دنیا آمد، پدربزرگ ایشان، حضرت محمد صلیالله علیه و آله، در سفر بودند. حضرت زهرا سلامالله علیها، دختر نازنینش را به حضرت علی علیهالسلام دادند و از ایشان خواستند تا نام کودک را انتخاب کند؛ امام علی علیهالسلام گفتند: «من بر پیامبر سبقت نمی گیرم صبر میکنیم تا پیامبر از مسافرت بازگردد و نام این نوزاد را انتخاب کند.»
بعد از چند روز پیامبر صلیالله علیه و آله بازگشتند. او که علاقه بسیار زیادی به دخترش حضرت فاطمه سلامالله علیها داشت مثل همیشه به محض برگشت از مسافرت به خانه دخترشان رفتند. او که از تولد نوزاد خیلی خوشحال بودند به دختر و دامادشان تبریک گفتند. خانه پر از شادی بود.
همه منتظر بودند تا پیامبر نام کودک را انتخاب کند اما پیامبر فرمودند: فرزندان فاطمه فرزندان منند ولی خداوند درباره آنان تصمیم میگیرد من هم منتظر میمانم تا جبرئیل امین از طرف خداوند نام این کودک را برای ما بیان کند. سرانجام جبرئیل نازل شد و پیام آورد که خداوند سلام میرساند و میفرماید: نام این دختر را زینب بگذارید که این نام را در لوح محفوظ نوشتهام و نام کودک از طرف خداوند متعال اینچنین انتخاب شد: «زینب».
حضرت محمد صلیالله علیه و آله، پدربزرگ مهربان نوزاد، کودک را در آغوش گرفت و بوسید. سپس به کسانی که در خانه بودند فرمود: «به آنهایی که حاضرند و نیز کسانی که بعدها این سخن مرا میشنوند، سفارش میکنم که احترام این دختر را نگه دارند که این دختر شبیه خدیجه است؛ یعنی همانگونه که فداکاریهای خدیجه در پیشبرد اهداف پیامبر و اسلام بسیار ثمربخش بود، ایثار، صبر و استقامت زینب در راه خدا نیز در بقا و جاودانگی اسلام از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کسی که یاد کربلا را زنده نگه داشت یکی دیگر از موضوعات مطرحشده در این کتاب است که شامل مطالبی به این شرح است: «حضرت زینب سلاماللهعلیها در واقعه عاشورا، نقشی اساسی داشت به طوری که امام حسین علیهالسلام که میدانست چه سختیهای طاقتفرسایی در انتظار اهلبیتش میباشد و از طرفی با روحیه علیگونه خواهرش آگاه بود، قبل از شهادتش وصیتهای مهمی به خواهرش نمود و قافلهسالاری کاروان حسینی را بعد از خود به ایشان واگذار نمود.
وقتی امام حسین علیهالسلام و یاران باوفایش به شهادت رسیدند، دشمنان به خیمههای اهلبیت علیهم السلام حمله کردند و خیمهها را غارت کرده و به آتش کشیدند و زنان و بچهها را به اسارت بردند و در تمام این مدت حضرت زینب سلامالله علیها بود که مانند کوهی استوار تکیهگاه زنان و بچهها بود.
وقتی دشمنان، کاروان اسرا را از کوفه به شام نزد یزید و یزیدیان بردند حضرت زینب سلامالله علیها در آن مجلس چنان با شهامت از اهلبیت پیامبر صلیالله علیه و آله دفاع کرد و ظلم یزیدیان را افشا نمود که به جرأت میتوان گفت که حضرت زینب سلامالله علیها کسی بود که با آن سخنرانی علیوارش کاخ یزیدیان را ویران کرد و نگذاشت اهداف قیام امام حسین علیهالسلام منحرف شود و این جاودانهماندن عاشورا، برگ زرینی بود بر زندگی پر از درس این قهرمان کربلا».
کتاب حضرت زینب سلامالله علیها(ویژه نوجوانان) با تیراژ 3000 نسخه از سوی انتشارات مسجد مقدس جمکران و به همت واحد پژوهش در سال 1393 به قیمت 1500 تومان در 24 صفحه چاپ و روانه بازار شده است./907/ن602/ق