نذر کتاب به جای آش رشته
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، صد و سومین شماره ماهنامه فرهنگی انتظار نوجوان ویژه شهریورماه 1393 به همت مؤسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) چاپ و روانه بازار شد.
در این ماهنامه میخوانیم: «سرمقاله: قطعههای بهشت»، «اخبار»، «یک حدیث، یک داستان»، «معرفی وبلاگ: یک شاعرانه آرام»، «پیامک مهدوی»، «یک دنیای قشنگتر»، «همراه با نویسندگان»، «گفتم، گفت»، «لبخندهای فیلسوفانه»، «داستان» و «الفبا».
در بخش اخبار این ماهنامه در ذیل موضوعی با عنوان نذر کتاب... آمده است: «نذر، نذر، نذر، وقتی که کلمه نذر را میشنوید یاد چه چیزی میافتید؟ حتما مثل من یاد آش رشتههای خوشمزه، شلهزردهای پر زعفران و قیمههای خوشعطر و بویی میافتید که بیشتر در وقت افطار و در ماههای محرم و صفر بین مردم پخش میکنند... اما خیلیها هستند که نذر را به دادن غذا محدود نکردهاند، خواندن این خبر برایم خیلی جالب بود، اینکه مؤسسهای پیدا شود و به جای نذری غذا به نذر کردن غذای روح که همان کتاب است فکر کند.
(مؤسسه رعد فاطمیه قم) با همکاری منظومه فرهنگی شهر کتاب این شهر با هدف کمک به جامعه توانیاب دست به کار جالبی زد. این مؤسسه از مردم شهر قم خواست تا در روزهای بیستم تا بیست و دوم تیرماه کتابهایی را که در کتابخانه لازمشان ندارند برای کمک به کتابخانههای مؤسسات خیریه به شهر کتاب قم بیاورند. مردم شهر قم هم در شبهای ماه مبارک رمضان با حضور خود از این طرح و برنامه نذری استقبال کردند و کتابهایشان را برای اهدا به کتابخانه مؤسسات خیریه آوردند و بیش از 3000 جلد کتاب در زمینههای علمی، علوم قرآنی و مذهبی، ادبیات داستانی، شعر کلاسیک و نو، روانشناسی، کمکآموزشی جمعآوری شد.
فکر میکنم شما هم حتما در کتابخانه کتابهایی دارید که خواندهاید و دیگر لازمشان ندارید، شاید کسانی باشند که به این کتابها احتیاج داشته باشند؛ اما پولی برای خرید این کتابها نداشته باشند. حالا خودتان انتخاب کنید، دوست دارید که کتابهایتان در گوشه کتابخانه خاک بخورد یا با اهدای آن به کتابخانههای عمومی چند نفر از خواندن کتابهایتان لذت ببرند».
در بخش دیگری از این ماهنامه موضوعاتی همچون «شعر»، «خانواده امام رضا علیه السلام در ایران»، «پیامک رضوی»، «زندهباد مهربانی دخترها»، «هدیه میلادت»، «شکرستان»، «دعبل شاعر»، «رخصت»، «اگرهای جادویی»، «من احتمال دارد که یک نابغه باشم، شما چطور؟»، «طب سنتی»، «شگفتیهای آفرینش»، «آبنما»، «کبوترانه» و «سربازی امام زمان عجلالله تعالی فرجه آرزوی ....» آمده است.
در بخش دیگری از این ماهنامه با موضوع زندهباد مهربانی دخترها مطالبی آمده که به این شرح است: «مهربانیم، اصلا خدا به جای آب، در خاک ما مهربانی ریخته و خاکمان گل شده و شدهایم دختر. دلمان قد یک دریاست. دریایی عمیق که ممکن است خیلیها را در خودش غرق کند. مهربانیم. با مورچهها و گلها و کبوترها و کلاغها. شده ببینید یک دختر تیرکمان دست بگیرد و گنجشک بزند؟ شده ببینید یک دختر در کنار گرسنگی گربهای در پارک، ساندویچش را تنهایی گاز بزند؟ شده یک یاکریم تخم بگذارد و همان گربه گرسنه تخم یاکریم را بخورد و همان دختر به گربه بد و بیراه نگوید؟ شده یک دختر بلد نباشد بچههای نقنقو را ساکت کند؟
زیر سایه مهربانی ما دخترها، گلها در باغچه و گلدانهای لب پنجره رشد میکنند؛ چون حواسمان هست آبشان دهیم. زیر سایه مهربان ما دخترها خانه تمیز و مرتب است، چون اگر ما نباشیم رخت و لباس و جوراب و کیف و کفش پسرها از یخچال و کابینت و پشت کاناپه و روی میز و زیر ماشین ظرفشویی سر در میآورند.
با پدر مهربانیم. تلاش میکنیم زحماتش را هدر ندهیم. حواسمان هست محبتهایش را با مهربانی جبران کنیم و خستگی کارکردنها و پول درآوردنهایش را با مهربانی از تنش به در کنیم. حواسمان هست مادر، ما را به همه جا ببرد و مادر با افتخار به همه بگوید: این باغ گل، ثمر زحمتها و بیخوابیها و خوندل خوردنهای من است.
مهربانی ما مثل مهربانی خاله خرسه نیست که با یک سنگ بزنیم سر عزیزانمان را بشکنیم و آنها را سرشکسته کنیم. ما بلدیم هر جا که احساس خطر کردیم مهرمان را غلاف کنیم و عاقلانه تصمیم بگیریم. با همه دوست نمیشویم، برای همه تره خرد نمیکنیم، برای همه سیب پوست نمیگیریم، برای همه هندوانه قاچ نمیکنیم، قربان صدقه همه نمیرویم، ما دخترها در مهربانی چشم و گوشمان باز است. مهربانی خود را جایی خرج میکنیم که ارزش خودمان و خانوادهمان را بالا ببرد. با این اوصاف زندهباد مهربانی دخترها».
صد و سومین شماره ماهنامه انتظار نوجوان ویژه شهریورماه 1393 از سوی مؤسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) به مدیر مسؤولی سید مسعود پورسید آقایی در 48 صفحه و با قیمت 4400 تومان از سوی مؤسسه آینده روشن منتشر و روانه بازار نشر شده است./907/پ202/ق