معرفی کامل کتاب « ولی احیاکننده » نوشته شیخ نعیم قاسم
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب ولی احیا کننده نوشته شیخ نعیم قاسم، معاون دبیر کل حزب الله لبنان، در 6 فصل و 26 موضوع،در انتشاراتی دارالمحجه البیضاء لبنان در 608 صفحه چاپ و منتشر شده است.
فصل نخست: احیای دین که به چهار موضوع به قرار ذیل پرداخته است:
1- خط امام خمینی (ره)، به سیره و روش عملی زندگی امام (ره) و اندیشه ی دینی و سیاسی ایشان از زبان مقام معظم رهبری پرداخته است.
2- بیداری اسلامی، ایران را به عنوان مهد بیداری اسلامی معرفی و دشمنی مستکبران نسبت به ایران را شرح و بهار عربی را یک بیداری ناقص معرفی میکند.
3- ایمان و برکات آن، اسلام را به عنوان منشأ خیر و برکت میظداند و بازگشت مردم به خداوند متعال را اساس موفقیت های زیربنایی و علمی انقلاب میداند.
4- بصیرت، ضمن تعریف آن، معتقد است که بصیرت انسان را به سوی حق هدایت و مانند نوری راه را برای وی روشن می کند و سرانجام به لزوم داشتن بصیرت اشاره میکند.
فصل دوم: برنامه ریزی استراتژیک و راهبردی که شامل سه موضوع است:
1- سندهای راهبردی، نگاهی به سند چشم اندازه بیست ساله انداخته و به نام گذاری دهه ی چهارم انقلاب توسط مقام معظم رهبری به دهه ی پیشرفت و عدالت اشاره کرده و سپس به چهار نشست راهبردی در ایران اشاره کرده و هدف از برپایی آنها را بیان میکند و در ادامه به طرح علمی جامع و برخی از جزییات آن طرح مانند سند تحول ساختار آموزش و پرورش، سند راهبردی نخبگان، توجه به علوم انسانی، تحول در حوزه های علمیه و اصالت دادن به فرهنگ اشاره میکند.
2- نامگذاری سال، یکی دیگر از ابتکارهای مقام معظم رهبری نام گذاری سال هاست که در این کتاب به برخی نام گذاری ها اشاره و هدف از این نام گذاری ها را بیان می کند؛ مانند سال وحدت ملی و مشارکت عمومی، سال پیامبر اعظم (ص)، سال وحدت ملی و انسجام اسلامی، سال جهاد اقتصادی و برخی از دیگر نامگذاریها.
3- وسعت اطلاعات مقام معظم رهبری، به دید وسیع ایشان در زمینه های مختلف اشاره دارد.
فصل سوم: حاکمیت مردم و پیروزی که در آن به پنج موضوع پرداخته شده است:
1- ولایت فقیه، مفهوم ولایت خاص و عام و سپس ولایت فقیه و حکومت اسلامی شرح داده شده و پس از آن به سمت هایی که مقام معظم رهبری از آغاز نهضت اسلامی داشته اند اشاره و تأیید صلاحیت ایشان توسط امام خمینی (ره) و سپس انتخاب وی به سمت رهبری توسط مجلس خبرگان بیان شده و به نظر معظم له در خصوص ولایت فقیه اشاره میکند.
2- حاکمیت دینی مردم، جمهوری اسلامی ایران نمونه ی عملی این حاکمیت بوده و در ادامه نویسنده توضیح می دهد که جمهوری اسلامی ایران با دموکراسی غربی چه تفاوت هایی دارد و انتخابات را به عنوان رکن اصلی نظام اسلامی معرفی میکند.
3- عاشورا، در این موضوع به تربیت عاشورایی و نقش مجالس عزاداری در احیای آموزههای دینی و تأکید مقام معظم رهبری به احیای این مجالس و ارشادات ایشان در این باره اشاره می کند.
4- موضوع حضرت امام مهدی (عج)، به مسأله ی انتظار و کیفیت آن و اهمیت زمینه سازی برای ظهور حضرت حجت (عج) مطالبی را اشاره و برپایی نظام جمهوری اسلامی ایران را یکی از مقدمات ظهور برمیشمرد.
5- پیروزی در مقابله با چالشها، یکی از تأکیدهای همیشگی رهبر معظم انقلاب بوده و از آغاز انقلاب همراه نظام بوده است؛ مانند جنگ تحمیلی، فشارها و تحریم های اقتصادی، پرونده ی هسته ای، میدان علم و تکنولوژی و اینکه یکی از دلایل این پیروزی ها، شایستگی ملت ایران و رهبری شایسته ی آن است.
فصل چهارم: مقابله با جنگ نرم که در این فصل پنج موضوع مطرح شده است:
1- دشمنی با اسلام، منظور همان دشمنی غرب و شرق با ایران از همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی است.
2- جنگ نرم و فتنه ی سال 88، به راهنمایی های رهبر انقلاب درخصوص مقابله با جنگ نرم و خنثی کردن فتنه ی فتنه گران و در نهایت به اجرای قانون برای همه به عنوان مرجعی که باید همگی به آن پای بند باشند، اشاره میکند.
3- نقد سازنده و مثبت، رهبر انقلاب مردم را به ارایه ی نقد سازنده و عدم سرپوش گذاشتن بر روی اشتباهات تشویق میکنند.
4- حق استفاده از انرژی هسته ای صلح آمیز، به بیانات رهبر انقلاب در این خصوص و ارایه ی راهکارهایی برای ادامه ی این مسیر اشاره دارد، سپس مطالبی درباره ی مقابله غرب در برابر پیشرفت علمی ایران بیان کرده و بعد به بیان حرمت ساخت و استفاده از سلاح هسته ای از دیدگاه اسلام میپردازد.
5- مذاکره با آمریکا، بیاناتی از رهبر انقلاب و دیدگاه های ایشان در خصوص مذاکرات هسته ای با آمریکاست.
فصل پنجم: ارکان اصلی تشکیل دهنده ی جامعه که به شش موضوع اصلی ذیل پرداخته شده است:
1- آموزش و پرورش، به اهمیت آموزش و پرورش و نقش معلم در این حوزه و پس از آن تربیت دینی و تزکیه ی نفوس، مطالبی از بیانات معظم له ارایه شده است.
2- اهتمام به قرآن کریم که به مسأله ی توجه به گسترش مفاهیم و آموزش قرآن کریم در کشور و نیز برگزاری مسابقات مختلف قرآنی در سطوح مختلف داخلی و بین المللی و تأکید رهبر معظم انقلاب بر حضور دایمی قرآن در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی مطالبی بیان شده است.
3- زن و خانواده، توجه و تأکید رهبری انقلاب به جایگاه زن و نقش او در ساختار خانواده و نیز تأکید بر ادای حقوق زنان در جامعه و مسأله ی عفاف و حجاب و اشتغال زنان و حضور آنها در عرصه ی انقلاب و عرصه های سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی در جامعه و سپس به نگاه غرب به زن ها اشاره شده است.
4- جوانان و انقلاب، توجه به اینکه حضور جوانان بزرگ ترین پیروزی انقلاب به شمار میرود، به حضور جوانان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تأسیس آن پس از پیروزی انقلاب و موفقیت های این نهاد انقلابی اشاره کرده و بسیج را یکی از پدیده های شاخص انقلاب معرفی میکند.
5- به فواید حج و برقراری ارتباط با خالق یکتا و جهاد با نفس و شست وشوی درون از رذایل اخلاقی در این فریضه ی الهی اشاره و در ادامه به مسأله ی برائت از مشرکین به عنوان یکی از برکات حج و یک فریضه ی سیاسی ـ عبادی اشاره شده است.
6- استفاده از هنر، به تأکیدات رهبر انقلاب به استفاده ی درست از هنر و اصلاح این ذهنیت غلط که هنر مخالف با دین است، اشاره داشته و صداوسیما را به عنوان مرکز هدایت مردم معرفی میکند.
فصل ششم: مسایل مهم که به سه موضوع وحدت اسلامی، مسأله ی فلسطین به عنوان اصلی ترین مسأله ی نظام و همچنین حزب الله، الگویی برای جهاد و جنبش های مردمی می پردازد و به نظرات معظم له درباره ی این سه موضوع مهم و راهنمایی های ایشان اشاره میکند.
کتاب شامل سه پیوست قوانین و طرح توسعه پنج ساله ی پنجم، متن سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
گفتنی است این کتاب روزگذشته در ضاحیه لبنان، با حضور محمد فتحعلی سفیر جمهوری اسلامی ایران درلبنان وتعداد زیادی از علما و شخصیت های سیاسی و فرهنگی و نمایندگان مجلس این کشور به امضای مولف آن، حجت الاسلام شیخ نعیم قاسم رسید./1321/د101/ک