۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۹
کد خبر: ۲۲۵۳۰۱

کلام بزرگان درباره زیارت غدیریه در نشریه «زیارت خورشید»

خبرگزاری رسا ـ نشریه «زیارت خورشید» ویژه‌نامه احیای زیارت غدیریه امیرالمؤمنین علیه‌السلام از سوی کانون خورشید منتشر شد.
نشريه «زيارت خورشيد»

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشریه «زیارت خورشید» ویژه‌نامه احیای زیارت غدیریه امیرالمؤمنین علیه‌السلام یادگار ارزشمند امام هادی علیه‌السلام، به مدیر مسؤولی حجت‌الاسلام محمدحسین مشکوری از سوی کانون خورشید اولین مرکز ترویج رسانه‌ای معارف غدیر و صحیفه سجادیه به انتشار رسید.

 

در این نشریه این عناوین را مطالعه می­کنیم: «زیارت غدیر از نگاه اسناد»، «زیارت غدیریه تفسیر کتاب الله»، «زیارت غدیر در آینه روایت مخالفان»، «انعکاس تاریخ در زیارت غدیریه»، «زیارت غدیریه در بوته آثار»، «زیارت غدیر در کلام بزرگان»، «امام هادی علیه السلام و مشککین»، «حدیث منزلت و شبه­افکنان»، «شراء نفس و تنگ‌نظران» و «گزارشی از فعالیت‌های کانون خورشید».

 

در بخش «انعکاس تاریخ در زیارت غدیریه» به بررسی وقایع تاریخی در زیارت غدیریه امام هادی علیه‌السلام پرداخته شده است.

  

در بخشی از این مقاله آمده است: کمتر زیارتی را می‌توان مشاهده کرد که وقایع تاریخی در آن منعکس شده باشد، اما در زیارتی که امام هادی علیه‌السلام با آن حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام را در روز غدیر زیارت کرده‌اند برخی از وقایع مانند «غدیر خم» و یا برخی از جنگ‌های مهم منعکس شده است و حضرت مانند کسی که در آن واقعه حضور داشته‌اند، آن را بازگو می‌کنند.

 

در بخش دیگری از این مقاله می‌خوانیم: در اوایل زیارت، امام هادی علیه‌السلام به یکی از مناقب حضرت اشاره کرده و می‌فرمایند: من شهادت می‌دهم که تو به هیچ کاری اقدام نکردی از هیچ کاری منصرف نشدی و زبان به چیزی نگشودی و سکوت نکردی مگر به امر خدا و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم.

 

در این زیارت، امام هادی علیه‌السلام به واقعه غدیرخم اشاره کرده و فرموده‌اند: همانا خدای تعالی دعای رسولش صلی الله علیه و آله و سلم را در حق تو مستجاب کرد؛ سپس خدا پیامبرش صلی الله علیه و آله و سلم را مأمور کرد که اولویت امامتت را بر امت اظهار کند تا علو شأن و مقام تو بر امت هویدا گردد و برهان حقانیتت بر خلق آشکار شود و سخنان باطل مخالفان محو نابود شود و بهانه‌های مردم منقطع گردد و به واسطه این که رسول از فتنه و فساد فاسقان امت بیمناک بود و درباره تو از منافقین خائف بود خدای رب العالمین به او وحی فرستاد که (ای رسول خدای آنچه از پرودگارت بر تو نازل شد به امت برسان که اگر نرسانی رسالت خدا را ابدا تبلیغ نکرده‌ای که خدا تو را از مردم حفظ خواهد کرد) (مائده 67)

 

پس از نزول آیه، رسول زحمت مسیر سفر را بر خود نهاد و در بیابان ریگ‌زار و گرمای سخت قیام کرد و خطبه‌ای فرمود و با ندای بلند به همه امت شنوانید و حکم خدا را ابلاغ کرد سپس از امت سؤال کرد که ای مردم آیا من امر خدا را بر شما ابلاغ نکردم؟ همه عرض کردند بلی یا رسول الله؛ سپس بازگفت: که آیا من بر مؤمنان نسبت به خودشان اولویت ندارم؛ همه عرض کردند: بلی یا رسول الله؛ آنگاه دست تو را گرفت و فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» بار الها دوست دار هر که علی علیه‌السلام را دوست دارد و دشمن دار هر که علی علیه‌السلام را دشمن دارد و یاری کن هر که علی را یاری کند و خوار گردان هر که علی علیه‌السلام را خوار خواهد؛ ای امیر اهل ایمان مردم به آنچه خدا در حق تو به رسولش نازل فرمود جز اندکی مردم باز ایمان نیاوردند و اکثرشان جز زیان برخود نیفزودند.

 

در ادامه حضرت به برخی از جنگ‌هایی که امیرالمؤمنین علیه‌السلام در رکاب رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم حضور داشتند اشاره کرده و آیاتی که مربوط به این جنگ‌ها می­باشد را بیان کرده‌اند؛ امام هادی علیه‌السلام در ادامه آیه 153 سوره آل‌عمران را که مربوط به جنگ احد می‌باشد تلاوت کرده است؛ امام هادی علیه‌السلام به جنگ حنین هم اشاره کرده و آیات 25 و 26 سوره توبه را تلاوت کرده است.

 

در فرازی دیگر از این زیارت امام هادی علیه‌السلام به برخی از جریانات که در دوران حکومت امیرالمؤمنین علیه‌السلام رخ داده است اشاره کرده‌اند، ابتدا فتنه طلحه و زیبر و شکل‌گیری جنگ جمل را ذکر کرده است و در ادامه به وقایعی از جنگ صفین و در نهایت به شهادت حضرت پرداخته‌اند به‌گونه‌ای این جریانات را بیان می‌کنند که گویا در آن صحنه‌ها حضور داشته و خود تمام آن‌ها را دیده‌اند.

 

در ادامه امام هادی علیه‌السلام به جریان حکمیت در جنگ صفین اشاره کرده و این جریان را به جریان گوساله سامری تشبیه کرده‌اند؛ امام هادی علیه‌السلام در نهایت به جریان شهادت حضرت اشاره کرده و می‌فرمایند: و هنگامی که ناکثین، قاسطین و مارقین را به درک واصل کردی وعده رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را درست یافتی، یا گفتی؛ آیا زمان آن نرسیده است که این (محاسنم) از این خون سرم خضاب شود؟ یا گفتی چه زمانی شقی‌ترین این امت بر خواهد خواست تا مرا بکشد؟  

 

در بخش «زیارت غدیریه در کلام بزرگان» به پندها و نکته‌هایی از عالمان مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام همچون شیخ عباس قمی؛ حضرت آیت‌الله وحید خراسانی و حضرت آیت‌الله نوری همدانی و آیت‌الله نجم الدین طبسی را پیرامون زیارت غدیریه آورده است.

 

حضرت آیت‌الله وحید خراسانی درباره زیارت غدیریه گفته است: امام دهم، علی بن محمد علیه‌السلام وقتی زیارت غدیر را انشا می‌کند؛ در آن زیارت روشن می‌شود که قضیه، چه قضیه‌ای است؛ شخص چه شخصی است و شخصیت، چه شخصیتی است؟ درک خود این زیارت، بدون مبالغه، از عهده تمام حکما و تمام فقها بالاتر است؛ چند فراز از این زیارت خوانده می‌شود؛ منتها آن‌هایی که عمری در علم و فکر گذرانده‌اند، باید در جمله به جمله آن دقت کنند.

 

حضرت آیت‌الله نوری همدانی پیرامون زیارت غدیریه آورده است: امام هادی علیه‌السلام دو امتیاز مهم در تاریخ شیعه اسلام دارند؛ اول زیارت جامعه کبیره می‌باشد و مورد دیگر زیارت غدیر ایشان؛ زیارت جامعه کبیره زیارت جامع و کامل است و ما نظیر این زیارت نداریم که البته از نظر سند هم بسیار معتبر است؛ در حقیقت این زیارت‌نامه (زیارت غدیریه) یک دائرة‌المعارف تاریخی نسبت به اهل‌بیت علیهم­السلام می‌باشد و مفصل‌ترین زیارت‌های ما زیارت غدیر حضرت هادی علیه‌السلام است.

 

آیت‌الله نجم الدین طبسی درباره این موضوع گفته است: زیارت غدیریه از زیارات صحیح است؛ بند بند و کلمه به کلمه‌اش را مطالعه کنید؛ به سندهای معتبر رسیده که در شرایط سخت امام هادی علیه‌السلام بود؛ این زیارت را بخوانید ثواب آن به جای خود، 150 فضیلت از فضایل مولا در آن آمده است.

 

نشریه «زیارت غدیر» ویژه‌نامه احیای زیارت غدیریه امیرالمؤمنین علیه‌السلام در 54 صفحه از سوی کانون خورشید منتشر شده است.

 

گفتنی است علاقمندان برای تهیه این نشریه با شماره تلفن 025337742601-02537730667 تماس حاصل فرمایند./998/ن603/ق

ارسال نظرات