۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۹
کد خبر: ۲۲۵۶۱۴

نگاهی به ویژه نامه نشریه پرسمان با عنوان امیر راز

خبرگزاری رسا ـ نشریه پرسمان ویژه نامه غدیر با عنوان «امیر راز» به صاحب‌امتیازی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و سردبیری محمدعلی لیالی، از سوی معاونت آموزشی و پژوهشی استادان و دروس معارف اسلامی راهی بازار نشر شده است.
نشريه پرسمان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشریه پرسمان شامل 3 پرونده ویژه با عناوین: «امیر راز»، «چشمه غدیر در خشک‌سالی کویر» و «علی، معیار شیعگی» و آثاری از حجج‌ اسلام «غلامحسین محرمی، جواد محدثی، جباران»، آقایان «حامد عبداللهی، محمدمهدی مهتدی، سیدعلی هاشمی و محمد شکراللهی» و خانم‌ها «زکیه عرب شیبانی و محبوبه زارع» است.

 

پرونده اول پرسمان با عنوان «امیر راز» به بررسی ابعاد مختلف شخصیت امیرمؤمنان علیه السلام می‌پردازد که به مقالات «تمامی ایمان در برابر تمامی کفر، دریایی که پایانی نداشت، هفت کلید برای هفت‌خوان زندگی، این ذره آن آفتاب، مهمانی، علی علیه السلام اسوه عدالت‌پیشگان، جاذبه و دافعه علوی، راز سکوت علی علیه السلام، هفت کلید طلایی موفقیت در نهج‌البلاغه، کعبه دل‌ها در دنیای اطلاعات و ‌مرجعی برای شناخت قرآن ناطق» پرداخته است.

 

در رابطه با جاذبه و دافعه حضرت علی علیه‌السلام در این نشریه آمده است: «بی تردید یکی از ویژگی‌های شخصیتی بارز امیرالمؤمنین علیه‏السلام جاذبه و دافعه بی نظیر آن حضرت بوده است که با تقسیم افراد به دو گروه موافق و مخالف خود، هنوز و پس از گذشت قرن‌ها از حیات دنیایی آن حضرت، سیر حرکت‌های اجتماعی و تاریخی در دنیای اسلام، توسط این دو جریان پی گرفته می‌شود. شکی نیست که آن حضرت به تبعات برخورد با مخالفان، آگاه بود و به تعبیر مدرن آن، می‌توانست با برخورداری از یک روحیه پلورالیستی، با آنها مدارا کند؛ اما آن حضرت نه تنها لحظه‌ای به پذیرش چنین تفکری تن نداد، بلکه با اندیشه‌ای قوی، در برابر دو جریان موافق و مخالف حق، ظاهر شد؛ به طوری که این رفتار به معیاری برای گروه‌بندی جریان‌های اجتماعی و سیاسی تبدیل شد. جاذبه و دافعه، قانون عمومی حاکم بر سرتاسر نظام آفرینش است. جاذبه تنها، به سازش و عمل منافقانه منتهی می‏شود و دافعه تنها نیز دشمن‌ساز است؛ پس جاذبه و دافعه، هر دو در عمل انسانی باید وجود داشته باشند.

 

پرونده دوم با نام «چشمه غدیر در خشک سالی کویر» که به بررسی ابعاد مختلف واقعه غدیر خم می‌پردازد حاوی مقالات زیر است: «رسالتی که با غدیر کامل شد، ‌هنوز هم غدیر،‌ محکم شدن نهال توحید در آفتاب ولایت، چند نما از کلاس ولایت، غدیر فراموش نشد غدیر را فراموشاندند، غدیر احیاکننده امت اسلام، الغدیر چگونه نگاشته شد، علامه امینی و مسئله غدیر، ولایت رمز کامل شدن اسلام، غدیر از نگاه اهل سنت، عید غدیر در کشورهای اسلامی، غدیر مهمترین سند ولایت امام علی علیه السلام، بخوان حسّان به برکت خداوند، حقیقت یعنی کتاب و عترت، کتاب‌شناسی غدیر و ولایت و از که الگو می‌گیریم»

 

این نشریه در رابطه با چگونه نگاشته شدن الغدیر می‌نویسد: «علامه امینی می‌گوید: من برای نوشتن الغدیر، ده هزار کتاب را از آغاز تا پایان خوانده‌ام و به صد هزار کتاب، مراجعه مکرر داشتم و روشن است که تمامی این کتاب‏ها در یک کتابخانه یا یک شهر، موجود نبودند و به همین دلیل، علامه امینی برای دست‏یابی به اسناد جدید، بار سفر بست و برای رسیدن به مقصود، به شهرهای مختلف، سفر کرد. سرگذشت جمع آوری اسناد کتاب «الغدیر»، حکایتی شیرین و شگفت آور از تلاش‏های خستگی ناپذیر دانشمندی توانا و متعهد است. علامه در دورانی تصمیم به نگارش کتاب سترگ «الغدیر» گرفت که از فنون پیشرفته امروزی برای جمع آوری اطلاعات، خبری نبود.»

 

آخرین پرونده نشریه پرسمان «علی علیه السلام، معیار شیعگی» نام دارد که به بررسی ویژگی‌های شیعه تراز می‌پردازد و مقالات «الگو از که می‌گیریم، امامت در نگرش شیعه، آموزه‌های شیعی و بحران‌های جهان معاصر و شیعه تراز» در این پرونده مورد بررسی قرار گرفته است.

 

در بخش «امامت در نگرش شیعه» در رابطه با امامت مورد قبول شیعه و سنی می‌خوانیم: «اولین نکته مهم در خصوص مسئله امامت، پذیرش این مسئله از سوی همه شیعیان و همه اهل سنت، در طول تاریخ بوده است و شاید هیچ مسلمانی را نتوان یافت که به اصل امامت، معتقد نباشد. تعریف امامت در نگرش دو فرقه، بسیار به هم نزدیک است و تقریبا همه عالمان شیعه و سنی، امامت را به معنای سرپرستی امت اسلامی در امر دین و دنیا، تعریف کرده‏اند و به جهت این که این تعریف شامل نبوت هم می‏شود، بسیاری از عالمان بر این تعریف ایراد گرفته، قید به نیابت از پیامبر صلی‏الله‏علیه‏و‌آله را هم به این ریاست افزوده اند. بر این اساس، اختلافات اصلی در موضوع امامت، به ویژگی‏ها و صفات امام و کیفیت نصب یا انتخاب امام برمی گردد که نتیجه این امر، به اختلاف در مصادیق امامان بعد از پیامبر صلی‏الله‏علیه‏و‌آله، منتهی می‏شود.»

 

علاقه‌مندان برای تهیه این نشریه می‌توانند با شماره تلفن 02532110355، تماس حاصل کنند.

 

لازم به یادآوری است، ویژه‌نامه نشریه پرسمان به صاحب‌امتیازی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و سردبیری محمدعلی لیالی، از سوی معاونت آموزشی و پژوهشی استادان و دروس معارف اسلامی، در 64 صفحه راهی بازار نشر شده است./992/پ202/ق

ارسال نظرات