تل آویو درجعل اسناد علیه برنامه هسته ای ایران سابقه طولانی دارد
به گزارش خبرگزاری رسا، پایگاه اینترنتی 'اینفورمیشن کلیرینگ هاوس' در مطلبی به قلم این نویسنده آمریکایی افزود: دیپلمات های غربی با استناد بر یک سند اطلاعاتی که مبنای تحقیقات آژانس قرار گرفته، در هفته های گذشته از ایران به دلیل عدم ارائه اطلاعات به آژانس درباره آزمایش بر روی مواد انفجاری قابل کاربرد در تولید بمب هسته ای انتقاد کرده اند.
با این وجود صحت و سقم این سند نه تنها همچنان تایید نشده است، بلکه ارتباط آن با ایران فقط به مقاله یک دانشمند خارجی مربوط می شود.
این سند نخست در اوایل سال 2008 و همزمان با انتقاد رژیم صهیونیستی از گزارش 'براورد اطلاعاتی آمریکا' در ماه دسامبر که محتوای آن با منافع این رژیم در تضاد بود، منتشر شد و با پیامی هماهنگ با استدلال کنونی رژیم صهیونیستی به رسانه ها درز کرد.
آژانس از مدتها قبل به این سند که از سوی یکی از اعضای ناشناس این آژانس ارائه شده است به عنوان شاهدی برای توجیه برنامه مخفی فعالیت هسته ای ایران در گذشته استناد می کند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش سپتامبر (شهریور) 2008 خود اعلام کرد که در این سند 'آزمایشاتی در ارتباط با تولید یک چاشنی کروی با قدرت انفجاری بالا مناسب برای نوع انفجاری یک ابزار هسته ای' تشریح می شود.
ایران در نامه ای رسمی به دبیرخانه آژانس، موثق بودن چنین سندی را زیر سوال برد و اعلام کرد که در این سند مدرکی دال بر ارتباط آن با ایران یا تهیه آن از سوی ایران وجود ندارد.
'گرت پورتر' نویسنده کتاب 'بحران ساختگی' در ادامه مقاله خود نوشت: 'محمد البرادعی' مدیر کل سابق آژانس نیز به صحت و اعتبار همه اسنادی که آمریکا درباره ایران در اختیارش می گذاشت، بسیار مشکوک بود. وی در خاطراتش در سال 2011 می نویسد 'هیچ کس نمی داند که آیا این اسناد واقعیست یا خیر.'
البرادعی خاطرنشان می کند که آژانس در سپتامبر 2009 اسناد بیشتری را از سوی تل آویو دریافت کرده که شامل یک سند دو صفحه ای به زبان فارسی در تشریح برنامه هسته ای چهارساله ای است که هدف آن تولید چاشنی نوترونی برای واکنش زنجیره ای شکافت هسته ای است.
رابرت کلی می گوید البرادعی این نکته را درک می کرد که این اسناد فاقد اعتبار هستند زیرا هیچ ارتباطی در رابطه با سنخیت آنها، منبع قابل شناسایی، نشانه رسمی یا چیز دیگری که اعتبار و صحت آنها را تایید کند، وجود ندارد. این همان موضوعی بود که ایران در مخالفت با سند مربوط به چاشنی های انفجاری مطرح کرد.
البرادعی به رغم فشارهای آمریکا و همپیمانان اروپایی اش در سال 2009 برای انتشار گزارشی در این زمینه یا اسناد دیگری شامل سند مربوط به چاشنی های انفجاری به عنوان ضمیمه گزارش آژانس مقاومت کرد.
این درحالیست که 'یوکیا آمانو' دبیر کل کنونی آژانس و جانشین البرادعی این ضمیمه را که ائتلاف ضد ایرانی در گزارش اوایل نوامبر سال 2011 درخواست کرده بودند، منتشر کرد.
یکی از مقامات سابق آژانس که خواست نامش فاش نشود، گفت: 'آمانو بعدها به همکارانش در آژانس گفت که وی در آن زمان چاره ای جز این نداشت ،زیرا به آمریکا قول داده بود که به عنوان بخشی از توافق خود با واشنگتن برای حمایت این کشور از وی در تصدی کرسی دبیر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی این گزارش را منتشر کند.'/982/د102/ک
منبع: ایرنا