عربستان و جنگ جانشینی منصب پادشاهی
به گزارش خبرگزاری رسا، پایگاه خبری المسله در گزارشی اعلام کرد که پس از انتقال ملکعبدالله به بیمارستان برای انجام آزمایشات پزشکی، جنگ قدرت برای جانشینی ملک عبدالله در عربستان آغاز شده و این کشور در حال آمادهسازی خود برای مرحله بعد از ملک عبدالله است.
این پایگاه در گزارش خود مینویسد: جنگ خلافت میان افراد خاندان حاکم در این کشور پس از اینکه ملک عبدالله برای انجام آزمایشات پزشکی به بیمارستان منتقل شد آغاز شده و این درحالی است که منابع سعودی تلاش دارند تا از وخامت وضع پزشکی ملک عبدالله 90 ساله که از سال 2005 بر این کشور حاکم بوده است کم کنند.
این پایگاه مینویسد که این جنگ قدرت درحالی است که زمان انتقال قدرت از فرزندان عبدالعزیز آل سعود بنیانگذار آل سعود در عربستان به نوادگان جدید فرارسیده است.
"خالد المعینه" از تحلیلگران باسابقه عربستانی در مقاله ای در روزنامه "سعودی گازتا" که به انگلیسی منتشر میشود میگوید: جایگزینی در این مورد وجود ندارد؛ انتخاب دیگری نیست؛ باید با مسأله خلافت رفتار عاقلانه و روشنی داشت.
این پایگاه در ادامه مینویسد: ملک عبدالله عملیاتهای جراحی زیادی در آمریکا در سالهای اخیر داشته است و هربار درگیریها درباره سرنوشت این کشور نفتی که به آزار و اذیت شهروندان شیعه خود طبق اعلام سازمان حقوق بشری میپردازد، از سرگرفته میشود.
المسله مینویسد که در همین رابطه، برخی منابع در عربستان به این پایگاه اعلام کرده اند که عربستان درحال آماده سازی خود برای مرحله مابعد ملک عبدالله است؛ بطوریکه پیش بینیها درباره اینکه چه کسی زمام حکومت را در این کشور به دست خواهد گرفت، آغاز شده است.
این پایگاه مینویسد که وخامت اوضاع سلامتی امیر سلمان بن عبدالعزیز 77 ساله ولیعهد پادشاه عربستان که به سبب وخامت حالش نمی تواند زمام امور را بر دست بگیرد، بر پیچیدگی این مسأله افزوده است.
طبق بیانیه کاخ پادشاهی عربستان، ملک عبدالله از منطقه "روضة خریم" که از مناطق زیبا در نزدیکی ریاض است به بیمارستان ملک عبدالله منتقل شده است؛ اما بیانیه کاخ پادشاهی جزئیاتی دراین باره ارائه نداده است.
المسله سپس به نقل از توئیتر "مجتهد" یکی از افراد نزدیک به خاندان پادشاهی عربستان مینویسد که وی درباره زوایای پنهان وخامت حال ملک عبدالله که به بیمارستان منتقل شده است گفته: دور روز پیش حال پادشاه رو به وخامت رفت و تصمیم گرفته شد که وی به بیمارستان منتقل گردد و وی با هواپیمایی اختصاصی به بیمارستان منتقل شد.
وی سپس میگوید: دراردوگاه پادشاه در منطقه "روضة خریم" یک بیمارستان مجهز وجود دارد اما وضع پادشاه که روبه وخامت رفت، نیازمند این بود که به بیمارستانی پیشرفته تر منتقل شود.
"مجتهد" همچنین در توئیت دیگری اعلام کرد که : تدابیر امنیتی بالاست ؛ اما جزئیات آن به سبب چندبرابر شدن آمادگی های امنیتی به ما نرسیده است.
وی همچنین اعلام کرد که بیمارستان پادشاه عربستان تبدیل به یک پادگان شده است.
المسله در ادامه گزارش خود مینویسد که از طرف دیگر، آزار و اذیت های شیعیان، یکی از چالشهای پیش روی خاندان حاکم در این کشور شده و چه بسا ممکن است سبب بروز انقلابی شود که شعلههای آن تمامی عربستان را در برگیرد./1321/د102/ک