مجموعهای از شناختهای کاربردی در حوزه دین در یک کتاب
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اگر زندگی را یک راه طولانی و پرپیچ و خم بدانیم و خود را رونده این راه، در مسیر زندگی شناختهای لازم و کاربردی برای ما چراغ راه است و عصای دست». انسان بدون شناخت، به بیراهه میافتد و از خود، خدا، جهان، زمان، تکلیف و هدف، غافل میشود.
شناخت انسان از جهان و خود و موضوعات دیگر، مبنای عملی در رفتار اوست. و زندگی هر کسی بر مبنای نگاه و بینش او شکل میگیرد. از اینرو تلاش برای دستیافتن به شناختهایی صحیح و عمیق و جامع، از اولویتهای مهم است.
آنچه در این کتاب میخوانید، مجموعهای از شناختهای کاربردی در حوزه دین است، همچون: هستیشناسی، خودشناسی، قرآنشناسی، زمانشناسی، شیعهشناسی، معادشناسی، سنتشناسی و... امید است با این شناختها، رفتار و زندگی ما نیز در بستر حق و بندگی و رستگاری قرار گیرد.
کتاب شناختهای کاربردی از فصلهای «خداشناسی، هستیشناسی، دینشناسی، معادشناسی، امامشناسی (مهدویت)، حجتشناسی، شیعهشناسی، قرآنشناسی، سنتشناسی، عبرتشناسی، فتنهشناسی، نعمتشناسی، آسیبشناسی، زمانشناسی، خودشناسی و دشمنشناسی» جمعآوری و هر فصل از عناوین مختلف گردآوری شده است.
در فصل اول عناوین «خدا و فطرت، محورهای خداشناسی، راههای خداشناسی و مباحث دیگر»، در فصل دوم مباحث «هدفداری خلقت، پیوستگی جهان هستی، رابطه دنیا و آخرت، رابطه عمل و عکسالعمل و شناخت باطن هستی» و در فصل سوم موضوعات «دین چیست، اهتمام به شناخت دین، آفت ضعف در شناخت دین، موهبت تفقه و دینشناسی و دیندانی و دینداری» مورد بررسی قرار گرفته است.
گفتارهای «حتمیت مرگ، آمادگی برای مرگ، عوالم پس از مرگ، عالم برزخ، رستاخیز و بهشت و جهنم» در فصل چهارم و موضوعات «محورهای بحث، امامشناسی در عصر حاضر، امام موعود و موجود، استواری بر این عقیده، در آینه القاب و فرقههای ساختگی و مدعیان دروغین» در فصلهای پنجم آمده است.
نویسنده کتاب درباره «معنای حجت، ضرورت و اهمیت حجت، شناخت حجت، قرآن و ائمه علیهمالسلام حجتهای الهی، عرضه دین بر حجت، حجت در عصر غیبت کبری، حجت در عرصههای دیگر» در فصل ششم و در رابطه با «شیعه کیست، شیعه و پاکدامنی، شیعه و رسیدگی به مردم، شیعه و محبت اهل بیت علیهمالسلام، شیعه و تبعیت از عترت، شیعه و تعهد به نماز و تهجد، شیعه و پاکدلی و پاکزبانی، شیعه و مایه فخربودن، شیعه و سادهزیستی و شیعه و انتظار» در فصل هفتم مطالبی را نگاشته است.
مؤلف در فصل هشتم به «مفاهیم و محتوای قرآن، موضوعات اعتقادی، موضوعات اخلاقی و تربیتی، مفاهیم اجتماعی و سیاسی، احکام فقهی، موضوعات تاریخی و پدیدههای طبیعی»، در فصل نهم به «معنای سنت، فایده شناخت سنتها، سنتهای تاریخی و نمونههایی از سنتها» و در فصل دهم این کتاب نیز به «عبرت چیست، مایههای عبرت، عبرت از سرگذشت دیگران و عبرت از مرگ» پرداخته است.
در فصل یازدهم این کتاب نکاتی راجع به «فتنه چیست، آزمایش و امتحان، آمیختگی حق و باطل و آشوب»، در فصل دوازدهم درباره «نعمت چیست، نعمت مادی و معنوی، نعمت ظاهری و باطنی، نعمت بیشمار، رابطه نعمت و محبت، رابطه نعمت و سپاس و رابطه شکر با دوام نعمت» و در فصل سیزدهم در زمینه «آفت چیست، ضرورت آفتشناسی، آفتهای علم و آفات دیگر» نوشته شده است.
نگارنده درباره «زمان زمینه عمل، مهار زمان، زمان جوهره انسان، حضور در زمان، تحول زمان و زمانه خوب و بد» در فصل چهاردهم، در خصوص «ابعاد خودشناسی، استعدادهای انسانی، انسان و تحولآفرینی» در فصل پانزدهم و در رابطه با «دشمنان ما، دشمن آشکار و نهان، نحوه برخورد با دشمنان، رذایل اخلاقی دشمن درونی و دشمنان فکر و عقیده» در فصل شانزدهم مطالبی را به نگارش درآورده است.
علاقهمندان جهت تهیه این کتاب میتوانند با شماره تلفن 37743426 ـ 025 تماس بگیرند.
گفتنی است کتاب «شناختهای کاربردی» تألیف جواد محدثی به همت مؤسسه بوستان کتاب در 220 صفحه قطع رقعی و به بهای 10 هزار تومان از چاپ خارج شده است./992/پ202/ق