۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۵
کد خبر: ۲۵۱۰۶۰

جشن سالگرد یازدهمین سال تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ مراسم جشن سالگرد یازدهمین سال تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و اختتامیه دومین مسابقه خاطره‌نویسی کتابداران در تالار رودکی مجموعه تالار وحدت تهران برگزار شد.
مراسم سالگرد يازدهمين سال تأسيس نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور

 

به گزارش خبرگزاری رسا، مراسم جشن سالگرد یازدهمین سال تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و اختتامیه دومین مسابقه خاطره‌نویسی کتابداران، 17 اسفند با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و جمعی از نویسندگان و کتابداران کشور، در تالار رودکی مجموعه تالار وحدت برگزار شد.

 

در بخشی از این مراسم پیام رهبر معظم انقلاب از سوی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور قرائت شد.

 

بدون عسلویه می‌توانیم زندگی کنیم ولی بدون اخلاق و معرفت نه

 

در بخش دیگری از این مراسم سید رضا صالحی امیری به سخنرانی پرداخت و خطاب به کتابداران گفت: خدا را شاکریم که بزرگ‌ترین پشتوانه شما، شخص رهبر انقلاب است.

صالحی امیری با اشاره به پایه و اساس بودن فرهنگ در جامعه گفت: اگر بناست در کشور اتفاقی بیافتد و روزی به قله‌های توسعه و تعالی برسد، راهی نداریم جز این که بعد از تمسک و توسل به ائمه، به کتاب و کتابخوانی رو بیاوریم. این مساله، منشأ اخلاق و توسعه است. انسان به طور همزمان به دو حرکت نیاز دارد، رشد و تکامل. با این که سالیانه چندصدمیلیارد دلار برای نیازهای روزمره و معیشتی هزینه می‌کنیم، اما متاسفانه هر روز در جامعه، با پدیده‌های جدی اجتماعی و فرهنگی روبرو هستیم. بد اخلاقی‌ها، انگ زنی و تهمت زدن‌ها، طلاق، خشونت و ... دلیل همه آسیب‌ها در یک کلام خلاصه می‌شود: فقدان تولید و بازتولید معرفت و اخلاق.

 

وی افزود: با توسعه اقتصادی می‌توانیم رشد داشته باشیم اما به تکامل نمی‌رسیم. بنابراین اراده کشور و مدیرانش باید بر کتابخوانی باشد. خدا را شاکریم که بزرگ‌ترین پشتوانه شما، شخص رهبر انقلاب است و ایشان خودشان از کتابخوان ها هستند که پیگیر وضعیت کتابدارها هستند. بنابراین تلاش کنیم تا دولتمردان را مجاب کنیم تا در کنار توسعه اقتصادی کشور، به توسعه کتاب و کتابخوانی هم مبادرت داشته باشند.

 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به کارکرد اخلاق در جامعه گفت: اگر امروز مشکلی را می‌بینید، برگردید به چند دهه قبل، اگر آسیب‌های اجتماعی را مشاهده می‌کنید، برگردید به این که روی کتاب و کتابخوانی سرمایه گذاری نکرده‌ایم. اگر قرار است روزی فضیلت و رفتار اخلاق مدارانه برداشت کنیم باید در زمین کتاب و کتابخانه بکاریم. ما می‌توانیم بدون عسلویه زندگی کنیم، کما این که تا حالا هم زندگی کرده‌ایم ولی بدون اخلاق و معرفت که از کتاب ناشی می‌شود، نمی‌توانیم. چون جامعه بدون اخلاق و معرفت، جامعه ای مرده است. بنابراین باید در سیاست‌ها و ساختارها، مدیریت و برنامه‌ها و همچنین نظام نظارتی، بازنگری صورت بگیرد.

 

وی در ادامه گفت: در غیر این صورت، تداوم وضع موجود به ناامیدی می‌انجامد. مشکل دیگر این است که کتابخانه‌ها را محیط امانت دادن و گرفتن می‌دانند. اما کتابخانه یک مرکز فرهنگی است. مسجد ساختمان نیست، بلکه رسالت توسعه دینی و فضیلتی جامعه را به عهده دارد. کتابدار هم نقشش، نقش روحانی ای است که در مسجد فعالیت دارد. کتابدار با فضیلت می‌تواند در دیگران، تولید فضل و فضیلت کند. کتابخانه یک نهاد فرهنگی است و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هم یک مرکز برای توسعه فرهنگی. پس باید کرسی‌ها آزاداندیشی و بساط گفتگو در آن جریان داشته باشد. محصول کتابخانه، کتاب نیست بلکه محصولش، تولید اندیشه است. ما نمی‌توانیم در گذشته بایستیم و باید به آینده نظر داشته باشیم.

 

صالحی امیری در بخش پایانی سخنانش گفت: قصد داریم مجمعی رادر حوزه کتابخانه‌ها و کتابداری تأسیس کنیم تا مرجع منسجمی مانند نظام مهندسی یا نظام پزشکی باشد. امید است این مجمع، با تشکیل شوراهای عالی کتاب و کتابخوانی بتواند اهداف و مطالبات کتابخانه ای را در کشور پیگیری کند./998/د102/ق

ارسال نظرات