۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۲
کد خبر: ۲۵۶۲۱۰

کتاب «کشف المحجوب» به چاپ نهم رسید

خبرگزاری رسا ـ چاپ نهم کتاب «کشف المحجوب» از سوی انتشارات سروش منتشر شد.
کتاب «کشف المحجوب»

 

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از انتشارات سروش، چاپ نهم کتاب «کشف المحجوب» اثر ابوالحسن علی بن عثمان هُجویری با مقدمه، تصحیح و تعلیقات محمود عابدی از سوی انتشارات سروش منتشر شد.

 

کتاب «کشف المحجوب» اثری تعلیمی و از قدیمی‌ترین کتاب‌هایی است که به زبان فارسی در تصوف نوشته شده است و ویژگی‌های نثر در دوره اول زبان فارسی را داراست. این اثر از جهت محتوا بر امهات مسائل تصوف، هم از لحاظ معرفی بزرگان فرق صوفیه، هم از نظر نوشتاری و کهنگی نثر و هم از جهت نظریات بدیع از مهم‌ترین کتب صوفیه است.

 

هجویری این اثر را در پاسخ به پرسش‌های دوستی درباره طریقت تصوف و کیفیت مقامات و معاملات آن نوشته است. تأثیر کتاب‌هایی چون اللمع و رساله قشیریه و طبقات در این کتاب نشان می‌دهد هجویری آن آثار را دیده بوده است و گویا می‌خواسته دایره المعارفی از معارف صوفیه تدوین کند.

 

سر گذشت شماری از مشایخ، معرفی فرقه‌های صوفیه و آداب ایشان، مباحث سماع و بیان چندی از اصطلاحات عرفانی در شمار مهم‌ترین مسائل این کتاب است.

 

باب اثبات علم، باب فقر، باب تصوف، باب لبس مرقعه، باب اختلاف فقر و صفوت، باب الملامه، باب فی ذکر ائمتهم، باب فرق فرقهم (شرح فرقه دوازده گانه صوفیه محاسبیه، قصاریه، طیفوریه، جنیدیه، نوریه، سهلیه، حکیمیّه، خرازیه، خفیفیه، سیاریه، حلمانیه، حلاجیه)، مطالب بخش‌های مختلف این اثر است.

 

معرفی فرق مختلف صوفیه و اصول اعتقادی آنان و عرضه و ارزیابی بالنسبه همه جانبه آرای مختلف، از تازه‌های کار هجویری و از ارزش‌های مهم کشف المحجوب می‌باشد. مؤلف در موضوع تصوف و ضرورت اثبات صحت مقولات و حقیقت با استناد به قرآن کریم و کتب حدیث و آثار تصوف اسلامی سعی کرده است منشاء رشد و کمال همه عناصر فکری خود را از حضور در سایه تعالیم قرآن و شریعت معرفی کند تا راه گشای همه رهروان راه طریقت باشد.

 

این اثر با وجود تنوع مباحث و گوناگونی نثر، متنی منسجم و یکپارچه به شمار می‌رود و عناصر انسجام متن، هر یک به نوبه خود در ایجاد این پیوند و انسجام تأثیر گذارند.

 

چاپ نهم کتاب «کشف المحجوب» در 1150 صفحه به قیمت 48000 تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقمندان به مباحث عرفانی و فلسفی قرار گرفته است./998/د102/ق

ارسال نظرات