بیچارگیهای انسان به خاطر خودبینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله حائری شیرازی دوشنبه شب در مسجد جامع قلهک در رابطه با ظرفیت انسان و حسن ظن او به خداوند گفت: انسان همین که برای خود چیزی قائل شد بیچارگی هایش شروع می شود اما همین که خود را ناچیز بداند نجات پیدا می کند. خداوند می فرماید: انسان را جوری آفریدیم که خلقتا کم و زیاد می شود؛ انسان کم ظرفیت است وقتی مشکلی پیدا کند یا از او چیزی بردارند کم می آورد و اگر به او چیزی اضافه کنند سر می رود، انسان اینگونه کم ظرفیت است.
آیت الله حائری شیرازی با تاکید بر اینکه خداوند می فرماید نمازگزاران اینطور نیستند، گفت: خداوند نمازگزاران را هم توضیح می دهد که نماز آنها دوام دارد و ارتباط با خدا برای آنها دغدغه دائمی شده است. نماز اگر به گونه ای باشد که انسان در حالی که نماز می خواند حواسش به خدای خود باشد و بگوید هر رفتاری که می کنم و هر حرفی که می زنم خدا می شنود و از طرفی می خواهد بداند این کار و رفتاری که می کند پیش خدا چگونه است مورد رضایت خداوند بوده و یا نبوده است، اینطور انسانی دائم الصلاة است یعنی در هر کاری حسابش با خداوند است.
این استاد اخلاق حوزه ادامه داد: انسان اگر از خداوند حاجت می گیرد بخاطر حسن ظن اوست. آنقدر باید حسن ظن داشته باشیم که اگر حاجتی خواستیم گویا جلوی در گذاشته اند و آماده است. ظرفیت انسان ظن انسان به خداست؛ این را انسان همیشه فکر کند تا حسن ظنش به خدا خوب شود. در دعای ابوحمزه می خوانیم که تو بالاتر از آن هستی که به انسان بگویی بیا و خود نیایی.
وی ادامه داد: نگویید که خداوند عالم به سر و خفیات است، اگر درخواست نکنید نخواهد داد. فردی به پیامبر عرض کرد: باید نماز بخوانیم و روزه بگیریم دیگر دعا چرا؟ پیامبر اکرم فرمودند: تو فکر کرده ای دعا عبادت نیست؟ سپس ایشان این جمله را 10 بار تکرار کردند؛ چه عبادتی از دعا بهتر و موثرتر است.
آیتالله حائری شیرازی افزود: وقتی که به خداوند حسن ظن داشته باشیم، خداوند را بی حساب و کتاب نمی خوانیم؛ خداوند شب قدر را معین کرده است که در این شب سیصد برابر بیشتر می بخشم. انسان معتقد از همین امروز فکر می کند که در شب قدر چه بخواهیم و چه بکنیم که دعایمان مستجاب شود./810/پ202/ب4