از جدید ترین آثار وزارت امور خارجه رونمایی به عمل آمد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، امیر شهرام نیا رییس اجرای بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران در مراسمی با عنوان بررسی راهکار های گسترش آثار علوم سیاسی و همکاری با ناشران بین الملل و همچنین رونمایی از جدیدترین کتاب های وزارت امور خارجه که عصر امروز در سرای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد، ضمن عذرخواهی از وضعیت غرفه وزارت امور خارجه در نمایشگاه کتاب، گفـت: خاطرات دیپلمات ها گنجینه های دست نیافتنی برای ثبت خاطرات است.
وی افزود: این گنجینه باید مورد استفاده قرا گیرد و مسؤولان به آن دسترسی دارند چرا که در کتاب های دنیا کتاب های بسیاری در رابطه با ایران منتشر می شود.
رییس اجرای بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: حضور فعالانه مسؤولان خارجه به انتقال آثار و کتاب هایی که در رابطه با ایران و شیعه نوشته شدهکمک می کند و وزارت خارجه می توانند از آن استفاده کند.
ابراهیم رحیم پور دیپلمات ایرانی در ادامه مراسم با اشاره به وظیفه وزارت خارجه گفت: بحث هسته ای اوج بحث سیاسی است و این وظیفه به عهده این وزارتخانه است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا کتبی که در رابطه با دیپلماسی به چاپ می رسد اصلاح کننده مسیر ما دیپلمات ها است و ما بهترن دیپلمات ها را در این راستا داریم.
این دیپلمات با اشاره به کتبی که به چاپ رسیده عنوان کرد: پدیده های سیاسی ایران دانشگاهی برای یادگیری سیاست خارجه است و کشورهای خارجی دیپلمات های برجسته خود رابه ایران می فرستند تا از این فرصت یادگیری بهره مند شوند.
رحیم پور با اشاره به محمد صدر گفت: وی داروسازی که است که ذات سیاسی قوی داشته و جزء دیپلمات های برجسته کشور است و علی رغم اینکه رشته تحصیلی مرتبطی نداشته سیاست مدار برجسته ای است.
وی با اشاره به حضور دکتر صدر در وزارت خارجه و وزارت کشور، عنوان کرد: دیپلماتی که سیاست داخلی را نداند نمی تواند به مسایل خارج کشور سررشته داشته باشد، وی با حضور در هر دوحوزه نقش برجسته ای داشته است.
این دیپلمات اظهار داشت: زمانی که دیپلمات های ما جسارت گفتن برخی مسایل را نداشتند، اما دکتر صدر در دولت های نهم و دهم انتقاد می کرد و شهامت گفتن را داشت و هزینه های شخصی هم بابت آن پرداخته است.
محمد صدر مشاور وزیر امور خارجه در ادامه این نشست عنوان کرد: این احساس در من وجود داشت که باید در رابطه با انقلاب اسلامی کتاب نوشته شود چرا که نویسندگان غربی بیش از ما در رابطه با انقلاب کتاب نوشته اند.
وی افزود: تا سال 1368 کار نگارش کتاب خاطرات از دوران انقلاب را انجام دادم و به صورت منظم مطالب را یاداشت کردم که بیش از بیست جلد به صورت دست نویس وجود دارد.
مشاور وزیر امور خارجه اظهار داشت: ما در رابطه با نگارش مسائل بعد از انقلاب و به ویژه سیاست خارجه دوباره عقب مانده ایم و خواهش من این است که نکات مهم زندگی کاری و سیاسی را یاداشت و ارائه دهیم.
در ادامه این مراسم، مرتضی دامن پاک مدیر انتشارات وزارت خارجه گفت: اداره نشر خارجه به عنوان ناشر صاحب عنوان بیش از سه دهه فعالیت داشته و صدها آثار به دانشگاه عرضه کرده است.
وی اظهار داشت بیش از 26عنوان کتاب را به چاپ رسانده است و برخی منحصر به فرد است و مجموعه شفاهی به خاطرات دکتر صدر مربوط است و اثر پژوهشی دکتر کیهان برزگر از جمله این آثار است.
مدیر انتشارت وزارت خارجه ضمن گلایه از وضعیت غرفه وزارت امور خارجه در نمایشگاه کتاب عنوان کرد: در نمایشگاه کتاب امسال این عناوین به دو برابر رسیده است و همکاری اساتید را جلب کرد و این آثار پژوهش های کارکنان مرکز پژوهش های وزارت خارجه و دانشگاهیان است.
دامن پاک در پایان گفت: نشر وزارت خارجه هر ساله با شرکت در نمایشگاه آثار جدید عرضه داشته و در استان های کشور هم نمایشگاه هایی برگزار کرده است و همچنین برقراری ارتباط با ناشران بین الملل از اهداف نشر وزارت خارجه است و نیاز به همکاری اساتید و دانشگاهیان است.
در پایان این مراسم از کتاب های دیپلماسی دولت اصلاحات در جهان عرب نوشته دکتر محمد صدر، سیاست خارجه در خاورمیانه نگارش کیهان برزگر، همگرایی آسیایی محسن دیباجی نیا، کتاب مجموعه مقالات سیاست خارجه اتحادیه اروپا ترجمه خانم شاه مرادی، تاریخ روابط ایران و شوروی به قلم محمود طاهر احمدی، کتاب سیاست مهاجرت و پناهندگی اروپا و مسأله حقوق بشر نوشته جمشید پرویزی، ارزیابی الگوهای سیاست خارجه بین دو انقلاب هند و پاکستان اثر سید احمد فاطمی نژاد، کتاب تاریخ روابط ایران و هند اثر اصغر دستمالچی، کتاب بررسی و تحلیل روابط ایران و انگلیس نوشته سجاد راهی گلوچه، کتاب اندونزی و سیاست بین الملل اثر محمد خوش هیکل آزاد، روابط ایران و آمریکای لاتین اثر احمد آیینه وند، مجموعه مقالات بیست و یکمین همایش خلیج فارس، کتاب گزیده فرامین احکام شاهان ایران به حکام قفقاز نوشته گودرز رشتیان، کتاب شناسی توصیفی آسیای مرکزی اثری از ابراهیم خدایار و مجموعه کتاب های سبز رونمایی به عمل آمد./818/پ201/ق