۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۲
کد خبر: ۲۶۰۹۵۳

هشدار مالزی به میانمار برای پایان سرکوب مسلمانان

خبرگزاری رسا ـ یک مقام بلندپایه مالزی روز پنجشنبه پس از سرگردانی هزاران مسلمان روهینگیایی در آب های جنوب شرق آسیا، از مقامات میانمار خواست از سرکوب اقلیت مسلمان این کشور دست بردارد.
ميانمار

 

به گزارش خبرگزاری رسا، پس از سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیایی به وسیله بوداییان تندرو که با حمایت مقامات و پلیس میانمار انجام می شود، ده ها هزار نفر از آن ها خانه و کاشانه خود را رها کرده و از راه دریا و یا مرز تایلند به کشورهای دیگر پناهنده شده اند.

وان جنیدی تونکو جعفر، معاون وزیر کشور مالزی که اکنون پذیرای بیش از 140 هزار پناهجوی روهینگیایی ثبت نام شده در کمیساریای عالی پناهندگان و ده ها هزار پناهجوی غیرقانونی است، گفت: کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز باید 'پیام بسیار قوی' به میانمار برای پایان سرکوب اقلیت روهینگیایی بدهند.

این پیام پس از آن پیگیری می شود که ورود قایق های پناهجویان با هزاران سرنشین ترس از بحران انسانی را در منطقه ای افزایش داده است.

وی گفت که بخش بزرگی از مشکل اصلی پناهندگی در حال رشد در آسیای جنوب شرقی به میانمار و اقلیت مسلمان روهینگیایی بر می گردد که با تبعیض دولت مواجه هستند و در خشونت های فرقه ای اخیر هدف قرار دارند.

اکثر جمعیت یک میلیون و 300 هزار نفری مسلمانان روهینگیا فاقد تابعیت میانمار بوده و در ساحل غربی این کشور بودایی زندگی به شدت سختی را تجربه می کنند. ده ها هزار نفر از مسلمانان درپی درگیری های مرگبار نژادی در سال 2012 آواره شده اند.

مقام بلندپایه وزارت کشور مالزی با اشاره به مشکلات مردم مسلمان روهینگیا در میانمار، گفت که این مشکلات عاملی برای ارسال یک پیام بسیار قوی به این کشور است تا با این اقلیت مانند انسان رفتار کند و نمی تواند به سرکوب آن ها بپردازد.

براساس گزارش شبکه خبری آسیا، وی انتظار دارد که این موضوع و رسیدگی به پناهجویان روهینگیایی و بنگلادشی در نشست های اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) مورد بحث قرار گیرد.

میانمار یکی از اعضای دهگانه آ.سه.آن است و مالزی اکنون صندلی ریاست این اتحادیه را در اختیار دارد.

براساس قانون هیچیک از اعضای آ.سه.آن نمی توانند در امور داخلی یکدیگر دخالت کنند، اما عنیفه امان، وزیر امور خارجه مالزی، گفته است مشکل اقلیت نژادی روهینگیا به یک مساله بین المللی تبدیل شده و نیاز به بحث دارد.

مالزی و اندونزی روزهای یکشنه و دوشنبه شاهد ورود حدود دو هزار پناهجوی مسلمان روهینگیایی به این دو کشور بودند. گفته می شود هم اکنون هزاران روهینگیایی و بنگلادشی در آب های جنوب شرق آسیا سرگردانند و اندونزی و مالزی نیز نظارت بر مرزها را برای ممانعت از ورود غیرقانونی این افراد گسترش داده اند./982/د102/ک

منبع: ایرنا

ارسال نظرات