۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸
کد خبر: ۲۶۳۱۹۷
در نشست آسیب شناسی انقلاب بحرین در خبرگزاری رسا مطرح شد؛

تشدید فشار بر انقلابیان بحرین همزمان با حمله آل‎سعود به یمن/ بیماری جسمی دلیل عدم حضور آیت الله عیسی قاسم در نماز جمعه/ خبر آزادی زندانیان نقشه انگلیس است

خبرگزاری رسا - نماینده رهبر شیعیان بحرین گفت: عدم حضور آیت الله عیسی قاسم در نماز جمعه شهر دراز بیماری است که در قالب بیانیه و اطلاعیه شاهد مواضع انقلابی رهبر شیعیان بحرین هستیم.
حجت الاسلام شيخ عبدالله الدقاق، نماينده رهبر شيعيان بحرين
 
بیش از چهار سال است که مردم بحرین درپی اصلاح شیوه حکومت سلطنتی این کشور هستند و با این حال حکومت حمد بن آلخلیفه پادشاه بحرین همچنان بی توجه به قوانین مجامع بین المللی به نقض آزادی بیان و حقوق بشر میپردازد و میزان خشونتها در این کشورها را افزوده است.
 
در شرایطی که میلیونها نفر از مردم بحرین خواهان به دست آوردن حق تعیین سرنوشتشان هستند، مسؤولان حکومت این کشور با نادیده گرفتن این حقوق، صدها تن را در چند سال اخیر شکنجه داده، به زندان انداخته یا به قتل رساندهاند. مردم انقلابی بحرین با این حال هنوز بسیاری از این مردم به دنبال دست یابی به رویای آزادی هستند.
 
با توجه به حساسیت تحولات این انقلاب حجت الاسلام شیخ عبدالله الدقاق، نماینده رهبر شیعیان بحرین در ایران با حضور در نشست تحلیل آخرین تحولات کشورهای حوزه خلیج فارس در خبرگزاری رسا، به بررسی وضعیت بحرین و انقلاب بحرین پرداخت که متن آن پیش روست:
 
رسا- در ابتدای بحث لطفا نگاهی کوتاه به تحولات اخیر در بحرین داشته باشید. ارتباط انقلاب بحرین با تحولات یمن چیست؟
 
وضعیت بحرین در شرایط کنونی بسیار اسفبار است. حکومت آلخلیفه همزمان با آغاز تجاوز عربستان به یمن فشار، قلمع و قمع مردم انقلابی بحرین را افزایش داد.
 
فشار حکومت آلخلیفه علیه انقلابیان بحرینی آهنین شده است. صدور حکم اعدام، سلب تابعیت، تجاوز به منازل، بازداشت، شکنجه وعریان ساختن زندانیان در زندان جو مرکزی بخشی از اقدامات حکومت آلخلیفه در یک ماه گذشته علیه انقلابیان بحرینی است.
 
 حکومت آلخلیفه به شدت مردم بحرین را تحت فشار قرار داده به طور که در چند سال اخیر چنین وضعیتی سابقه نداشته است. آنان با سرکوب شدید مخالفان درپی آرام نگه داشتن اوضاع بحرین هستند.
 
فشار و اعتراضات داخلی نسبت به اقدامات آلخلیفه از دو ناحیه است. مردم بحرین با برگزاری تظاهراتهای گسترده پی در پی و به صورت روزانه حتی در روستاها آلخلیفه را از داخل کشور مورد فشار قرار داده اند.
  
تظاهرات و تجمعات مردمی در اعتراض به اقدامات آلخلیفه از نوسان برخوردار بود به طوری که با شهادت و بازداشت یکی از انقلابیان به اوج خود میرسید. به لطف خداوند فعالیتهای داخلی تاکنون استمرار داشته است و مردم انقلابی بحرین در صحنه حضور دارند ولی متاسفانه فشار کشورهای خارجی برای توجه و بازپس گیری حقوق اولیه و مشروع مردم این کشور بسیار اندک است.
 
در اینجا از جمهوری اسلامی ایران به سبب حمایت از مردم انقلابی بحرین تشکر و قدردانی باید کرد. این کشور بارها در مواضع گوناگون از مردم انقلابی بحرین حمایت کرده است.
 
 رسا ـ در چند روز اخیر خبری مبنی بر آزادی زندانیان و یا به اصطلاح عفو پادشاه، تیتر روزنامه و خبرگزاریهای بحرینی شد. آیا این اخبار صحت دارد؟ در صورت صحت وضعیت حجت الاسلام شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق اسلامی و سایر رهبران انقلاب چگونه خواهد بود؟
 
انگلیس از کشورهای قدرتمند در بحرین است. این کشور مصالح و منافع بسیاری در بحرین دارد و در رتبههای بعدی، آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفته است لذا کشورهای مانند فرانسه، ایتالیا، هلند و غیره از مصالح بسیاری در این کشور برخوردار نیستند بنابراین دخالت کمتری در مسائل بحرین انجام میدهند. در این زمینه فشارهایی از سوی انگلیسی ها روی آل خلیفه است که احتمالا منجر به تصمیماتی شود.
 
برخی از کشورهای جهان و سازمانهای بین المللی حقوق بشر نسبت به ادامه بازداشت حجت الاسلام شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق اسلامی بحرین و نبیل رجب، رییس سازمان حقوق بشر این کشور طی بیانیه و پیامهایی ابراز گلایه کردهاند ولی فشارهای آنان به گونهای نبوده است که آلخلیفه را مجبور به آزادی آنان کند.
 
حکومت آلخلیفه نسبت به آزادی زندانیان هیچ تمایلی ندارد. تنها راه حل آزادی رهبران سیاسی و دینی بحرین نظیر شیخ علی سلمان و نبیل رجب فشار قوی کشورهای خارجی و مجامع بین المللی است.
 
آزادی زندانیان و اعلام عفو عمومی حیله و نیرنگی از سوی آلخلیفه است. آنان در سال 2011 میلادی تعداد زیادی از رهبران سیاسی و دینی بحرین مانند عبدالوهاب حسین، شیخ عبدالجلیل المقداد و غیره را بازداشت و با فشار کشورهای اروپایی، آمریکا و تظاهرات گسترده مردم مجبور به آزادی آنان شد.
 
در همان زمان پس از آزادی زندانیان سیاسی و دینی، با ورود نیروهای امنیتی آل‎‌‎سعود به خاک بحرین بار دیگر آنان را با اتهامات واهی و بی اساس بازداشت و میدان الولو را نیز تخریب کردند.
 
درباره این اخبار نیز باید گفت، دستور پادشاه بحرین جهت آزادی زندانیان فقط شامل متهمان جنایی و افرادیست که حکم آنها به پایان رسیده است.
 
رسا ـ در روزهای اخیر شاهد کاهش حضور مردم در خیابانها و سطح اعتراضات بوده ایم. علل این رکود را در جبهه انقلابیان ابحرین چه می دانید؟
 
نیروهای امنیتی آلخلیفه با همکاری سازمان های اطلاعات انگلیس و آمریکا به بازداشت گسترده جونان انقلابی، رهبران سیاسی و دینی پرداخت که این اقدامات از عوامل موثر در تضعیف فعالیتهای انقلابیان بحرینی است.
 
دومین علت تضعیف انقلاب بحرین تهدید سازمانهای حقوق بشر و جمعیتهای دینی به تعطیلی است. آلخلیفه مراکز و موسسات بحرینی که از انقلابیان حمایت میکردند را تهدید کرده است که در صورت دخالت در امور سیاسی آنان را تعطیل و اموالشان را مصادره میکند همان طور که شورای اسلامی علمای بحرین را منحل و اموالش را مصادره کرد.
 
سومین علت تضعیف انقلاب بحرین طولانی شدن زمان آن در کشور است. مردم بحرین بیش از 4 سال است که دست به فعالیتهای انقلابی زدهاند و این زمان طولانی به طور طبیعی بر روند انقلاب تاثیر منفی خواهند گذاشت.
 
رسا ـ بیش از سه ماه است که آیت الله عیسی قاسم در نماز جمعه شرکت نمیکند. آیا عدم شرکت این عالم بحرینی فشار حکومت آلخلیفه است؟ سلب تابعیت آیت الله شیخ حسین النجاتی چه تاثیری بر روند فعالیت های دینی انقلابیان داشت؟
 
بیماری آیت الله عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین و عدم حضور در نماز جمعه یکی دیگر از عوامل تضعیف انقلاب این کشور است. خطبه‎‎های آتشین شیخ عیسی قاسم زندگی دوباره به انقلاب میداد ولی در حال حاضر با عارض شدن بیماری کمتر توان حضور در جمع مردم این کشور را دارد اگرچه وی بارها مطالب و بیانیههایی را علیه اقدامات آلخلیفه صادره کرده است.
 
آیت الله نجاتی از شاگردان آیت الله سیستانی و آیت الله وحید خراسانی است که از چهرههای علمی و فقهی قوی در لبنان و قم محسوب میشود.
 
حکومت آلخلیفه آیت الله نجاتی و خانوادهاش را سلب تابعیت کرد و وی را مجبور ساخت که خاک بحرین را ترک کند لذا به لبنان سفر کرد و در این کشور به تدریس فقه و اصول مشغول است به طوری که در بیروت چنین درس قوی نداریم.
 
عدم حضور وی به عنوان یک عالم دینی در بحرین مشکلاتی را ایجاد کرده است. در مدارس علمیه شیعه نبود وی احساس می شود و بسیاری از طلاب دچار مشکلات علمی شده اند.
 
رسا ـ پس از انحلال و مصادره امول شورای اسلامی علمای بحرین از سوی حکومت آلخلیفه آیا همان طور که این رژیم انتظار داشت فعالیتهای این شورا و اعضای آن کاهش یافت؟ نتایج این انحلال به چه شکل بود؟
 
علما پس از انحلال و مصادره اموال شورای اسلامی علمای بحرین، شورای دیگری را با نام «لقاء العلمایی» تاسیس کردند. این شورا با مرکزیت و مشارکت آیت الله شیخ عیسی قاسم، سید عبدالله الغریفی، عبدالحسین ستری، محمد صالح الربیعی و سید جواد الوادعی و سایر علمای بحرینی به فعالیت در زمینههای دینی و سیاسی می پردازد.
 
در شرایط فعلی بسیاری از مواضع سیاسی به نام علمای بحرین از شورای «لقاء العلمایی» صادر میشود ولی با توجه به فشار سنگین آلخلیفه بر شیعیان، فعالیتهای فرهنگی علما به صورت مخفیانه انجام میشود و از رسانهای شدن آن مانند سابق جلوگیری میشود. البته فعالیت علما به عنوان رهبران انقلاب هرگز محدود نخواهد شد و تبلیغ مبانی دینی را در میان مردم ادامه خواهند داد. کسانی که بنا دارند انگیزه مقاومت و مبارزه را علما بگیرند به مقصود خود نخواهند رسید.
 
در پایان باید به نکته ای اشاره کنم. شاید به صورت ظاهری آل خلیفه با سرکوب بتواند تا حدی اجازه حضور در خیابانها را ندهد اما آتش زیر خاکستر انقلابیان و مردم بحرین هنوز داغ است و برای رسیدن به اهداف خود دست از مبارزه بر نداشته اند. انقلاب بحرین مردمی است و وابستگی خاصی به هیچ کدام از کشورهای مزدور ندارد. لذا تردید نداشته باشد بغض مردم مظلوم بحرین روزی دامن آل خلیفه را به آتش خواهد کشید.
 
رسا - ممنون از اینکه وقت خود را در اختیار خبرگزاری رسا قرار دادید.
 /994/گ402/ک
 
ارسال نظرات