خاطرات ابوطالب از زندان آمریکاییها در کتاب «هی یو»
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سوره مهر، سعید ابوطالب، مستندساز و نویسنده با بیان اینکه کتاب«هی یو» چند مشخصه بارز دارد، گفت: در این کتاب، از روایت خطی استفاده نکردم و کوشیدم از شیوه سیال ذهن که خاطرات را جذاب میکند استفاده کنم، این کتاب وقایع نگاری است. تلاش کردم همه خاطرات را با مستندات بیان کنم، حتی عکسهای زندان و زندانبانان هم جست وجو و در کتاب گنجاندهام.
وی مشخصه بعدی این اثر را به روز بودن وقایع آن عنوان کرد و افزود: وقایع کتاب مربوط به سالهای اخیر در عراق میشود از اینرو میتواند برای مخاطب و جوانان امروزی جذاب باشد، البته من در این کتاب از خاطرات جنگ هم گفتهام و این خاطرات بسته به زمان در گردش هستند.
ابوطالب ادامه داد: در نگارش کتاب با نویسندگان بزرگی نظیر مرتضی سرهنگی، ابراهیم حسن بیگی و چند فیلمنامه نویس بهره گرفتم و فکر میکنم این کتاب، برای خواننده جذاب باشد.
این نویسنده و مستندساز ادامه داد: کمتر اتفاق میافتد که یک فیلمساز، خبرنگار یا مستندساز اسیر شود و از لحظهای که اسیر شده سعی کند، همه وقایع را طوری ببیند که بتواند آن دردها را دقیق و همراه با جزئیات بیان کند.
ابوطالب عنوان کرد: تا سالها انگیزهای برای نوشتن و ثبت این خاطرات نداشتم، ولی با تشویق جناب سرهنگی تصمیم به نوشتن این کتاب گرفتم.
ابوطالب درباره مدت زمان صرف شده برای نگارش این کتاب گفت: نگارش این کتاب بخاطر ثبت دقیق و ذکر مستندات آن حدود 4 سال زمان برد، زیرا سعی کردم تمام کسانی که در این ماجرا سهمی داشتند را پیدا کنم و رودرو با آنها صحبت کنم. البته بخشی از خاطرات به علت شرایط سیاسی امکان چاپ شدن نداشت. از اینرو این بخش از خاطرات به گذشت زمان بیشتری احتیاج دارند، که امیدوارم بتوانم در کتابی دیگر این خاطرات نگفته را نیز بیان کنم.
در بخشی از کتاب آمده: «گوین حتی تو کتش نمیرفت که مهاجرتها و تبعیدها و معاودتها در طی یکصد سال گذشته یک رابطة عمیق بین مردم دو کشور ایجاد کرده است، باز میپرسید: «فیلمها را در ایران چه کسی به سپاه پاسداران میرساند؟»
ـ فیلمها را دستیارم، مهدی بابایی در خرمشهر از ما در مرز میگیرد و مستقیم میبرد تلویزیون ایران. تلویزیون نه سپاه!
ـ دقیقاً به کجا؟ به دست چه کسی میدهد؟
ـ به مدیران شبکه دو تلویزیون ایران. نمیدونم دست کی میده!
ـ از چه کسی پول گرفتید؟
اسم مدیر اداری مالی شبکه دو را فراموش کرده بودم وگرنه نام او به چه درد گوین میخورد؟ او دنبال نامهای دیگری بود.
بالای آن سربالایی نفسگیر خیابان الوند تهران، لابد مجتبی مشیری، مدیر شبکه دو از سر کنجکاوی محتوای کاستها را بازبینی میکند. آخرین تصاویر مستندسازی که در عراق مفقود شده است و کسی از او و همکارش خبری ندارد، لااقل حالا آخرین فیلمهایمان را نشان میدهند و برایمان مرثیه میخوانند.»
گفتنی است کتاب «هی یو» به زودی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر میشود./998/د102/ق