پاسخ مرکز اسلامی سوئد به سوالهای روزهداری در مکانهای نزدیک قطب
خبرگزاری رسا ـ مرکز اسلام سوئد با توجه به قرار گرفتن در کشوری نزدیک قطب به سوالات متداول در مورد روزه داری در این مناطق پاسخ داده است.
به گزارش خبرگزاری رسا، با توجه به قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در فصل گرما و طولانی بودن زمان روزه داری، بسیاری از افراد در کشور های اسلامی خواستار فتوای علما در این باره هستند. تا جایی که یکی از علمای اهل تسنن در انگلستان به نام اسامه حسن پیشنهاد داده است که با توجه به طولانی بودن روزها در لندن، می توان ساعت های روزه داری را کم کرد.
با توجه به این که هرچه به عرض های جغرافیایی بالاتر نزدیک می شویم، حساب شب و روز بسیار متفاوت با کشور های قرار گرفته در عرض های پایین تر می شود و کشور سوئد نیز در چنین شرایطی قرار دارد.
مرکز اسلامی امام علی (ع) در استکهلم پاسخ سوالات و اسفتائات متداول درباره این موضوع را بنابر فتاوای علما پاسخ داده است. در ادامه به برخی از این پرسش و پاسخ ها می پردازیم.
1. مرجع تقلید اینجانب برای تعیین زمان مغرب شرعى، قائل به عبور کردن سرخى آسمان (ذهاب حمره مشرقیه) است. با توجه به طولانى بودن روز در ایام ماه مبارک رمضان در کشور سوئد و فاصله زمانی قابل توجه بین پنهان شدن قرص خورشید در افق و عبور سرخی خورشید، آیا اینجانب مى توانم در این مسئله به مرجع تقلید دیگرى که زمان پنهان شدن قرص خورشید در افق را جهت غروب شرعى و بالتبع افطار روزه کافی می دانند، رجوع کنم؟
مرکز اسلامی امام علی(ع): در صورتى که نظر مرجع تقلید شما در این مسئله احتیاط واجب است می توانید به این احتیاط عمل کنید و یا به مرجع تقلید دیگری که در این مسئله فتوای صریح دارد (با رعایت شرایطی) رجوع کرده و نظر او را مبنای عمل قرار دهید و در صورتى که مرجع تقلید شما در این باره فتوا صادر کرده و ناپدید شدن سرخى آسمان را الزامى مى دانند، مى توانید تنها در این فتوا، تبعیض قائل شده و به مرجع تقلید دیگرى (با رعایت شرایطی) رجوع کنید.
2. اینجانب در مناطق شمالی سوئد زندگی می کنم. در اینجا زمان اذان مغرب و اذان صبح همزمان است. یعنی وقت اذان مغرب و اذان صبح امروز ساعت 30 دقیقه بامداد بود. لطفا بفرمائید اینجانب چگونه می بایست نماز مغرب و عشاء را به جا آورم؟
مرکز اسلامی امام علی (ع): اگر در طول بیست و چهار ساعت، خورشید در محل زندگی شما غروب نمی کند، می بایست طبق اوقات شرعی نزدیکترین شهری که در آن شب (هرچند اندک) وجود دارد نماز مغرب، عشاء و صبح را بجا آورید. ولی اگر شب (هرچند اندک) داشته باشید، در ابتدای شب و قبل از نیمه شب نماز مغرب و عشا و قبل از طلوع آفتاب نماز صبح را بخوانید.
3. با توجه به سوال قبلی وضعیت روزه را شرح فرمائید؟
مرکز اسلامی امام علی (ع): اگر در شهر محل سکونت شما غروب آفتاب وجود ندارد و در طول بیست و چهار ساعت روز است، قضای این روزه ها را در وقتی که شب و روز معتدل و یا روزهای کوتاه ترخواهید داشت، بجا آورید و برای انجام قضا تا قبل از آمدن ماه مبارک رمضان سال بعد فرصت دارید.
4. بنده در موبایلم یک برنامه اوقات شرعی نصب کرده ام. ولی اوقات شرعی موبایل با اوقات شرعی سایت شما همخوانی ندارد. لطفا بگوئید کدام را باید دنبال کنم و دلیل این تفاوت چیست؟
مرکز اسلامی امام علی (ع): با توجه به اینکه طبق نظر مراجع معظم تقلید برای مناطقی که فجر ندارند افزایش نور افق به منزله طلوع فجر است، بر اساس تحقیقات انجام گرفته در این زمینه لازم است حداقل 12/30 ساعت پس از ظهر شرعی را برای اقامه نماز صبح در نظر بگیرند و امساک برای روزه می بایست 10 دقیقه زودتر از وقت مذکور آغاز شود.
5. در ماه مبارک رمضان تعداد ساعات روز در شهر ما بیش از 22 ساعت است و اینجانب توان این مقدار روزه گرفتن را در خود نمی بینم و با مشکلات و سختی هایی روبرو می شوم. لطفا به من بگوئید چه راه حلی را اتخاذ کنم؟
مرکز اسلامی امام علی (ع): اگر روزه طولانی برای شما امکان پذیر نیست یا مشقت و سختی غیرقابل تحمل دارد، می توانید روزه خود را افطار کرده و در زمان دیگری آن را قضا کنید. البته در این صورت می بایست در طول روز به مقدار رفع حرج و دفع نیاز، بخورید و اگر می توانید روزه بگیرید، می بایست طبق اوقات شرعی محل سکونت خود روزه بگیرید./847/ب101/د
ارسال نظرات