گزارش هافینگتون پست با عنوان «بیهودگی و غیر اخلاقی بودن تحریمهای ایران»
به گزارش خبرگزاری رسا، در حالی که طبق گزارش رسانهها، مساله لغو تحریمهای ایران یکی از مهمترین موانع توافق نهایی هستهای است، یک پایگاه آمریکایی در یادداشتی خواستار رفع تحریمها شده است.
موسس و رییس «بنیاد جهانی برای فردا» مستقر در هنگکنگ در یادداشتی برای «هافینگتون پست» با عنوان بیهودگی و غیر اخلاقی بودن تحریمهای ایران نوشت: یک بانکدار محلی در دوبی زمانی که در مسیر سفر به ایران بودم، به من گفت که ما برای بیش از 500 سال با ایران در حال تجارت بودهایم و تنها مانع ما برای تجارت مقداری آب دریا بوده است. چرا ما اکنون به خاطر اینکه کسی در آنسوی اقیانوس از ما میخواهد تجارتمان را با ایران قطع کنیم، ما این کار را انجام دهیم؟.
«چاندران نایر» در ادامه نوشت: در تضاد با اعتقاد بسیاری، تحریم های آمریکا ضد ایران آنطوری که آنها میگویند، فلجکننده نیستد. ایران برعکس بسیاری از همسایگانش که تقریبا کاملا به نفت وابسته هستند، یک اقتصاد متنوع است که در آن تولید، بخش کشاورزی و خدمات علی رغم تحریم ها و سرمایهگذاریهای ناکافی به صورت کارآمد در حال پیگیری است. بانک جهانی ایران را به عنوان کشوری با درآمد بالای متوسط و GDP آن 415.3 میلیارد دلار خوانده است و از این نظر دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه و شمال آفریقا است.
رییس بنیاد جهانی برای فردا افزود: مردم ایران دارای ابتکار و منابع زیرزمینی هستند. آنها با مشکل از راه نبوغ و اقدام متهورآمیز برخورد میکنند. البته این بدان معنا نیست که تحریمها آسیب نزده است.
وی در ادامه از نافعان تحریم های ایران و درخواست های آنان برای تداوم آنها اینطور تصریح کرد: نافعان تحریم ها بسیار هستند که از جمله آنان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هستند؛ کسانی که تحریم های ایران چه چیزهایی به آنها داده و به همین خاطر از واشنگتن میخواهند تحریم های ایران را کاهش ندهد. انگیزههای آنان بیشتر از آنکه فرقهگرایانه باشد، اقتصادی است.
ادامه سیاست خصمانه آمریکا علیه ایران
او با غیراخلاقی خواندن تحریمه ای ایران از سوی آمریکا و اشاره به کودتای 28 مرداد افزود: چقدر این موضوع در جهان غیرمنصفانه است که اجازه بدهیم یک کشور مزیت تنبیه دیگران را داشته باشد. بیش از سه دهه از بحران گروگانگیری سفارت آمریکا میگذرد اما این اتفاق همچنان سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران را ساختاربندی میکند. برای اغلب آمریکایی ها ایران جایی است که دیپلماتهایشان زمانی گروگان بودند. اغلب آمریکایی ها یا آگاه نیستند و یا از پذیرش این موضوع که آمریکا و انگلیس برای حفاظت از منافع نفتیشان اولین تلاش ها برای دموکراسیخواهیها در سال 1953 را از بین بردند، سر باز میزنند.
وی ادامه داد: اما ایران چیزی بیشتر از تصویر سادهای است که بسیاری در غرب از این کشور دارند. ایستادن در وسط میدان امام اصفهان مانند ایستادن در هیبت و اعجاب فرهنگی است که زمان آن به پیش از ورود اولین مهاجران به سواحل آمریکای شمالی برمیگردد. ایرانی ها جایگاه خود در تاریخ را میدانند. این یک فرهنگی است که بسیار آموزش دیده و از دل ادبیات، هنر و معماری توسعه یافته است.
رییس بنیاد جهانی برای فردا مستقر در هنگ کنگ با اشاره به مذاکرات هستهای، به آمریکا و کشورهای اروپایی توصیه کرد که در گفت وگوها برای حصول توافق فرهنگ غنی و جایگاه ویژه تاریخی ایران را مدنظر داشته باشند.
همه گروههای سیاسی ایران حامی برنامه هستهای
چاندران نایر با تاکید بر ملی بودن برنامه هستهای ایران و تاکید همه گروههای سیاسی داخلی این کشور بر لزوم حفظ آن افزود: مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی اگر خواهان ایفای نقش به عنوان بازیگرانی مسؤول در مسائل جهانی هستند، پس باید با شرکای مذاکره با احترام و برابر برخورد کنند.
وی با تاکید بر لزوم رفع تحریم های ایران از سوی کشورهای غربی تصریح کرد: اکنون زمان آن است که تحریمها بیهوده و بی فایده و همچنین غیراخلاقی کنار گذاشته شوند./982/ب101/د