تبیین آداب ماه رمضان و روزهداری از سوی مبلغ ایرانی در رسانههای قرقیزستان
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدیان، مبلغ اعزامی از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در برنامه «چهره به چهره» شبکه تلویزیونی اکوماناس قرقیزستان به بیان اهمیت ماه مبارک رمضان و آداب روزهداری پرداخت.
محمدیان در این برنامه که با هماهنگی رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان اجرا شد، به تشریح اهمیت ماه مبارک رمضان و لیالی قدر و آداب روزهداری پرداخت و گفت: رمضان و روزه در تاریخ اسلام از زمان نزول قرآن و بعثت پیامبر (ص) بین مسلمانان مرسوم شده است؛ اما در دیگر ادیان از زمان حضرت نوح(ع)، حضرت ابراهیم(ع)، حضرت موسی(ع) و حضرت عیسی(ع)، رسم روزهداری در اشکال مختلف وجود داشته است.
وی درباره اهداف روزهداری گفت: انسان از زمانی که فهمید روح دارد، برای تکمیل بُعد ماورایی و الهی و معنوی خود تلاش کرد. بر این اساس دو گزاره مهم «ترک» و «فعل» در آیین روزه مطرح است. ترک به معنی ترک تمایلات جسمانی انسان و فعل به معنی خواندن نماز و گفتن ذکر و ... . انسان با ترکهایی که در راه خدا انجام میدهد به روحش تعالی میبخشد و از گناهانش دور میشود.
محمدیان افزود: عاشقان واقعی روزه حتی در ماههای رجب و شعبان نیز روزه میگیرند.
وی همچنین در برنامه رادیو «الماس» قرقیزستان شرکت کرد و به تبیین حقیقت روزهداری و برکات ماه مبارک رمضان پرداخت.
این مبلغ در پاسخ به این سؤال که آیا فرهنگهای رایج در ایران پیش از اسلام، امروز نیز رایج است؟ گفت: اسلام برخی از آداب و رسوم خوب همچون عید نوروز را تأیید کرده و پذیرفته است. در مناطقی مانند یزد ممکن است جشن مهرگان نیز تاکنون حفظ شده باشد؛ اما در مجموع دین اسلام به قدری جامع است که از نظر سیاسی، فردی، اجتماعی، فرهنگی هیچ کمبودی در آن احساس نمیشود./982/ب101/د