۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
کد خبر: ۲۷۶۵۵۲
از مجموعه «سریر سخن»؛

کتاب مشارکت همگانی در فعالیت‌های سیاسی ـ اجتماعی راهی بازار نشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب «مشارکت همگانی در فعالیت‌های سیاسی ـ اجتماعی» از مجموعه «سریر سخن» از سوی مرکز نشر هاجر منتشر شد.
کتاب «مشارکت همگاني در فعاليت‌هاي سياسي ـ اجتماعي»

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب «مشارکت همگانی در فعالیت‌های سیاسی ـ اجتماعی» از مجموعه «سریر سخن» از سوی مرکز نشر هاجر وابسته به مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران منتشر شد.

 

این کتاب از یک «مقدمه» و پنج بخش با عناوین «گستره و انواع آزادی در اسلام»، «بایسته‌های در حکومت اسلامی»، «حقوق اجتماعی زنان»، «حقوق زنان و آسیب‌های فرارو» و «حجاب و عفاف زنان آسیب‌ها و راه‌های برون‌رفت» تشکیل شده است.
  

در بخشی از مقدمه این کتاب می‌خوانیم: اجتماع مجموعه‌ای از افراد بشر است که با نظامات، سنن، آداب و قوانین خاص به یکدیگر پیوند خورده‌اند. افراد بشر که جامعه را تشکیل می‌دهند، دو جنس مرد و زن هستند. خداوند انسان را به صورت مذکر و مؤنث آفرید و با قرار دادن نیازهای در هر دو و برطرف کردن نیاز هر یک به وسیله دیگری، زمینه تشکیل خانواده و اجتماع را فراهم آورده است.
 

مشارکت سیاسی و اجتماعی فرایندی است مبتنی بر حضور آگاهانه و فعال فرد به عنوان عضو جامعه و نظام، در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی آن و ایفای نقش یا نقش‌های اجتماعی به او سپرده شده است. همچنین در تبیین وضعیت مشارکت سیاسی و اجتماعی گفته‌اند: در یک فرهنگ سیاسی مشارکتی، اعضای اجتماع، درصدد هستند که صریحا به سوی نظام؛ به عنوان کل و به سوی ساخت‌های سیاسی و اداری و روندها گرایش پیدا کنند.

 

در قسمتی دیگر از مقدمه این کتاب درباره حضور بانوان در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی می‌خوانیم: در ایران سابقه تغییر نگرش به وضعیت سنتی زنان به اواخر قرن نوزدهم و به ویژه انقلاب مشروطیت برمی‌گردد که بعدها به هنگام شکل‌گیری انقلاب و پس از آن در فراز و فرودها مسائل اجتماعی، حضوری فعال و دوچندان یافتند.
 

ناگفته پیداست، اولا در صورتی که زنان جامعه، از خودآگاهی اجتماعی، شناخت نقش و مسؤولیت خویش، ایجاد زمینه‌های مشارکت خودجوش و دیگر شرایط لازم برخودار گردند و ثانیا با فرایند جامعه‌پذیری سیاسی زنان، آموزش آگاهی‌های ضروری و مبنایی سیاسی و اجتماعی، توجه به شخصیت آن‌ها، استحکام و تقویت هویت عمومی زنان، افزایش علاقمندی آنان به جامعه و قانون‌پذیری، ایجاد امکانات و شرایط لازم، استفاده از تعالیم و باورهای دینی، زدودن باورهای منفی و غلط نسبت به زنان و بسیج آنان، می‌توان انتظار داشت که میزان مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان در جامعه افزایش یابد.


بخش «گستره و انواع آزادی در اسلام» این کتاب از پنچ فصل با نام‌های «انواع و قلمرو آزادی در اسلام» و «آزادی عقیده در اسلام»، «آزادی بیان در اسلام»، «اقتصاد اسلامی و گستره آزادی در آن»، « آزادی و مشارکت سیاسی در حکومت اسلامی» تشکیل شده است.

 

«اصلاح فرد و اجتماع از اهداف حکومت اسلامی»، «وظایف حکومت اسلامی» و «وظایف اخلاقی حاکم و کارگزار حکومت اسلامی» عناوین فصل‌های بخش دوم است.

 

در بخش سوم این کتاب از فصل‌های همچون: «مبانی نظری مشارکت سیاسی زنان»، «اسلام و مشارکت اجتماعی زنان» و «آسیب‌شناسی اجتماعی زنان» و «مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان در انقلاب اسلامی» پیش روی ما قرار گرفته است.

«ماهیت‌شناسی فمینیسم»، «پیشینه و خاستگاه فمینیسم اسلامی طرح مباحث فمینیستی» و «مفاهیم بنیادین از دیدگاه فمینیست‌های اسلامی» عناوین فصل‌های بخش «فمینیسم؛ حقوق زنان و آسیب‌های فرارو» است.

 

بخش پنجم این کتاب از سه فصل با نام‌های «ضرورت پوشش و حجاب»، «علل و عوامل بی‌حجابی» و «غیرت و عفت زمینه‌ساز حجاب و عفاف» و «راهکارها و راهبردها مقابله با بدحجابی» تشکیل شده است.


در قسمتی از فصل «راهکارها و راهبردها مقابله با بدحجابی» از بخش «حجاب و عفاف زنان آسیب‌ها و راه‌های برون‌رفت» این کتاب آمده است: از جمله تهدیدات و مشکلات جامعه ما بدحجابی و پوشش در زنان و دختران است که اگر برخوردی جدی و ریشه‌ای با این مقوله صورت نگیرد، در آینده‌ای نه چندان دور، بافت عمومی جامعه را با چالشی بزرگ روبه‌رو می‌کند و مشکلات پنهان و آشکاری گربیان‌گیر جامعه ما خواهد شد و راه کار برخورد فرهنگی با این چالش چند امر است که عبارت‌اند از:‌ «تقویت باروهای دینی با احیای فرهنگی ناب اسلامی»، «باطن‌گرایی و سیرت‌گرایی به جای صورت‌گرایی»، «معرفی و شناساندن الگوهای زن مسلمان» و « توجه دادن به مسؤولیت انسان در برابر اعمال خویش».


توجیهات نادرستی که از برخی بانوان غیرمتدین شنیده می‌شود (مانند: دلم می‌خواهد؛ آزادم؛ ربطی به دیگران ندارد) مردود است؛ زیرا انجام هرکاری بر اساس خواهش‌های نفسانی پذیرفته نیست. از آن گذشته، اگر جوان هرزه و لاابالی در برابر زنان همین حرف را بزند، در سایه آزادی این افراد، چه وضعیتی برای این گونه بانوان پیش خواهد آمد؟!

کتاب «مشارکت همگانی در فعالیت‌های سیاسی ـ اجتماعی» از مجموعه «سریر سخن» با شمارگان 2000 نسخه در 376 صفحه به قیمت 15 هزار تومان از سوی مرکز نشر هاجر وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران منتشر شده است./998/پ202/ق

ارسال نظرات