نگاهی به سومین شماره ویژه نامه ذریعه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سومین شماره ضمیمه ماهنامه حاشیه با عنوان ذریعه با موضوع فرهنگ کتابخوانی طلاب از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
در این شماره از ویژهنامه «ذریعه» این عناوین را مطالعه میکنیم: «به خودم و حوزه علمیه انتقاد دارم»، «کتاب باید هم ثقیل باشد، هم یسیر»، «طلبگی و کارشناسی کتاب»، «خاصیت آینهگی»، «کتاب نازله روح نویسنده است»، «او فتخاز حوزه بود»، «میراث منذز»، «هرکس به خودش اجازه میدهد کتاب کودک بنویسد»، «هدایت علیام و پرورشی طلاب»، «صراط اندیشه و عمل»، «نگاهی به کتاب اویس قرنی»؛ «نگاهی بهر مان رؤیای نیمه شب»، «ناگفتههای خیمه بچههای حزب الله» و «خاطرات تبلیغی از اروگوئه».
«کتاب، نازله روح نویسنده است» عنوان گفتوگو با حجت الاسلام محمد صادق ابوالحسنی، فرزند استاد درباره بازخوانی زندگی علمی و اندیشه مرحوم استاد علی ابوالحسینی(منذر) است، در بخشی از این متن میخوانیم:
از مهمترین ویژگی ایشان ژرفاندیشی، جریانشناسی، سختکوشی، دقتنظر، انصاف علمی، وسعت، تتبع، فراوانی مستندات، قوت استدلال، قلم حذاب و رعایت ادب درمقابل مدعیان است که در آثارشان موج میزند.
مرحوم استاد ابوالحسنی یک پدیده بود؛ استعداد، خلاقیت و هوشمند بالایی داشت و این استعداد را خوب کشف کرد و از طرف دیگر همت و پشتکار خستگیناپذیری داشت و همه اینها درکنار استاد برجستهای چون است الله شیخ فاضل لنکرانی به بالندگی رسید.
وی علم به زمان و لوزام آن را شرط اساسی در دشمن شناسی میدانست و مثل یک دیدهبان، بیدار، شرایط جامعه را رصد میکرد و بعد وقتی برای کیان اسلام و تشیع خطری تشخیص میداد با غیرت فوق العادهای به مصاف دشمن میآمد و با تمام توان دفاع میکرد. دفاعش کاملاً علمی و روشمند بود و سبک مخصوص خود را داشت و چالش علمی با فرقهها ضاله از کارها مهم ایشان بود که در چند محور مبارزه با گرایشات کسرویگری (تاریخ سکولار)، بهاییگری، وهابیمآبی، غربزدگی، سرهگرایی، رادیکال، باستانزدگی و هندویسم افراطی در جریان بود. جوهای مسموم از سوی دشمنان را شناسایی میکرد و میشکست؛ یعنی جوشکن بود و جریان ساز. مثلاً طلسم تاریخ نگاری سکولار را میشکست؛ یک سبک تاریخ دینی جایگزین میکرد.
در بخش دیگر از این گفتوگو میخوانیم: وی در کنار پژوهشهای عمیقی که داشت، درباره تربیت فرزندان و جهت دهی خانواده بسیار اهتمام داشت. خیلی به حضور در مجالس اهل بیت علیهم السلام سفارش میکرد.
در عمرکوتاه 56 سال، حدود 40 کتاب و 300 مقاله نگاشت؛ اما چون در سن پختگی و ثمر بخشی درگذشت، بسیاری از تحقیقات ایشان ناتمام ماند و کتابها و مقالاتی منشر نشده برجای مانده که هرکدام در وضعیت خاص خود میباشد پس از رحلت ایشان با توصیه مراجع و همت خانواده آن مرحوم، میراث بر جای مانده از ایشان جمعآوری شد و مرکز به نام دفتر نشر آرا و آثار استاد مندز شروع به کار کرد. با همکاری محققان، کتابها، یادداشتها، سخنرانیها و مصاحبههای ایشان گرداوری و دسته بندی شد.
گفتنی است، سومین شماره از ضمیمه ماهنامه حاشیه ویژه کتاب و فرهنگ کتابخوانی با عنوان «ذریعه» از سوی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی منتشر شده است./998/ق601/ب4